Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Dziewczyny, za mną katalpa chodziła chyba ze trzy lata zrobiła na mnie spore wrażenie bo wyremontowali w moim miasteczku rynek i tam właśnie się pojawiły te szczepione, jak jej szukałam to w szkółkach nie było... a wczoraj pojechałam tak naprawdę po JEDNEGO derenia Kousa, którego na dodatek nie mieli, a marzy mi się bo zakochałam się w jego kwiatach! no to przywiozłam 7 innych... też miałam kupić nowy kostium na egzaminy... są drzewka, a w garnitur sprzed 3 lat jeszcze wejdę, więc nie ma stresu ;:oj
Alicjo, mój pies na razie omija je z daleka, nawet nie kusi go żeby obsikać :;230 ciekawe jak długo?
Ewciu bez sukienki w koło drzewek mówisz? hmmm z pewnością zrobisz furorę, ale co M. na to? ;:oj
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

Ewciu po porannej rosie w koło drzewek może to nawet podobać sie M. :;230
ach te nasze zakupy. :roll:
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

No ,no ale okazy,no i gdzie to wszystko jest ,szukam pęcherznicy a nigdzie nie ma.
Już wiem kto wykupił.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale cudne nabytki ja tez się zastanawiałam nad katalpą albo wiazem camperdownii ,ale ja juz chyba nie mam miejsca ;:223 A szkoda ,bo i jedno i drugie piekne .Lubie klony jesionolistne Flamingo są cudne ;:167
Twój ogród jest fantastycznie zaaranżowany i bardzo zadbany!!Podziwiam ;:180 Ja dostałam derenia kousa na Dzień Kobiet od tescia ,ale nie zawiązał pąków ...mam nadzieje ,ze za rok da radę ;:215
;:196 Zdrówka!!
marzenia się spełniają! Dana
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Kornelko super zakupy , pięknie się komponują na rabacie. ja jechałam do szkólki wymienic buka pendulę bordowego, w kwietniu mąż mi kupił w prezencie i okazało się że był przemarznięty, bardzo żle rozwijały mu się listki i go reklamowałam dostałam nowego na wymianę i już rośnienowy u mnie. Kornelko bylinkę masz zaklepaną jak mnie odwiedzisz to dostaniesz do zobaczenia. :heja
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Nelu widzę zakupy poczynione. Super klonik.....podoba mi się bardzo tylko gdzie ja go zasadzę. Ty to masz przestrzeń ;:173
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Masz cudowny widok i nie jedna osoba Ci pewnie tego zazdrości.
Ja teraz czekam na wakacje, jeszcze 2 tygodnie mam szkołę i same egzaminy, mam nadzieję że zdam je pozytywnie. A potem też będę cieszyła się podobnymi widokami.:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie się Catalpa Bignonioides szalenie podoba, ale mam za mały ogródek.Potem jest wielkie drzewisko. Będę podziwiać u Ciebie ;:108, a ja się zadowolę jakimś klonikiem ;:224.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Beatko ale się uśmiałam, chciałam faktycznie kupić 5 pęcherznic, ale były trzy ostatnie... :;230
Danusiu wcześniej nie sadziłam liściastych bo były boje z moim M., że liściaste za bardzo śmiecą... ech, ile to się czasem człowiek musi natłumaczyć... ile nie zrobi dla "świętego spokoju", ale pomalutku, postępy są :wink: Derenia troszkę Ci zazdroszczę, choć myślę, że go w końcu upoluję. Mnie niesamowicie zauroczył jak byłam w ubiegłym roku na Long Island w NY na wakacjach, nie wiedziałam co to za piękne drzewko, ale zachwycałam się nim do bólu!
A oto obiekt moich westchnień:
Obrazek

Aguś jak to gdzie? przecież nasze ogrody są z gumy :;230 zawsze się znajdzie miejsce, a kliniki szczepione są świetną alternatywą do niedużych ogrodów. Ja mam inny problem, przestrzeni bardzo dużo i kłopot, jak to wszystko obsadzić i czym, żeby nie pójść z torbami! Z jednej strony fajnie mieć duży ogród, ale wymaga to nie lada umiejętności aby wszystko miało w nim sens. Ja jeszcze próbuję, popełniam masę błędów, jak to ktoś mądry powiedział: mądrość bierze się z doświadczeń, a doświadczenia z błędów. Dziś pewnie bym to nieco inaczej zaplanowała, ale na szczęście zawsze można to przerobić ;:138

Saro na wakacje też czekam jak zmiłowanie boskie, ale jeszcze tylko 14 szkolnych dni! A potem łopata w ruch! ;:138 Nie wiem czy ktoś mi tego co mam zazdrości, ja się bardzo cieszę, że mam ten kawał ziemi i moja choroba "grzebulec ziemny" ma swoje ujście ;:172 Jak pisałam wcześniej, muszę naprawić błędy... i wiecie, cieszy mnie to, chyba najważniejsze żeby mieć plan działania, a potem... cytując Jolę "codziennie po godzince"... :tan

Madziu wnioskując z ilości poczynionych przez Ciebie zakupów przestaję wierzyć, że Twój ogród malutki :;230 A ja się nie mogę doczekać, kiedy ta nowo posadzona katalpa stworzy ogromny parasol ;:333
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Hej Nelu sadż wszystko co lubisz bo masz miejsce. Czytałam, że liście z drzew wsadzasz do worków a za dwa lata masz w tych workach ziemie oczywiscie nalezy wykluczyć drzewa z wielka zawartościa garbnika w lisciach bo rozkładaja się dłużej .
Interesuje mnie trawka spartyna aureomarginata. Pisałas, że zaczynasz ja ograniczać. Jezeli bedziesz chciałą coś wywalic to daruj mnie ja przygarnę ;:168 . Myślę jednak, że trochę poczekam bo sadzić masz gdzie. U Ciebie podobało by mi się małe hobbitowo przykryte ziemią na upalne dni i degustacje ;:136
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Neluś Twoje przytoczone zdanie:
Lukrecja pisze:... jak to ktoś mądry powiedział: mądrość bierze się z doświadczeń, a doświadczenia z błędów...
bardzo odzwierciedla moje działania ;:7 Tyle popełniam błędów i uczę się na nich ale... ale i tak dalej działam po swojemu i nadal stosuję tę technikę "prób i błędów" ;:7 a później "codziennie po godzince" przerabiam, zmieniam i wciąż szukam nowych rozwiązań :;230

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Kochane! wszystkim dziękuję za miłe słowa, które tak naprawdę przywracają wiarę w sens moich działań. Dzięki Wam chce mi się więcej! A dla odmiany dziś klimaty skalniaczkowe:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

i ulubione miejsce mojej kocicy Balbiny vel Buby :wink:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Jak cudnie i kolorowo ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ewciu ja to najchętniej bym pół szkółki... co ja mówię, prawie całą szkółkę wykupiła, ale mój portfel nie chce być z gumy! i zasoby też się kończą. Widziałam cudnej urody kasztanowca czerwonego... ech i ach, ale brakło 55 zł! A z liśćmi nie ma aż takiego problemu, poza tym mój kochany nigdy w ręku nie trzymał, więc też jakiś argument mam, a wszystko co zagrabię i co niepotrzebne składuję w tym lasku za płotem, tam mam "swój" kompostownik. Najważniejsze, że działa, a że to wszystko organiczne to nikt się nie czepia.

Joluś
jola1010 pisze:"codziennie po godzince" przerabiam, zmieniam i wciąż szukam nowych rozwiązań :;230
no to mamy tak samo, gdyby od tych błędów jeszcze mniej bolały plecy to już byłby lux :;230

Kozino i powiedz jak w takich "okolicznościach przyrody" zdecydować się na jeden kolor? oto jest pytanie! Bardzo fajnie, że Ci się podoba.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Nelu, ja też już odliczam szkolne dni ;:108
Niby niewiele, a sporo jeszcze do zrobienia zanim się człowiek będzie mógł swobodnie oddać grzebaniu w ziemi.
Przepis na ogród świetny i to 'po godzince'cudne -chyba po zmroku :;230
Podziwiam ogród. Jest piękny.
Zakupy bardzo, bardzo.
Złotolistna katalpa zastąpiła u nas jesienią śliwkę-robaczywkę. Długo musiałam przekonywać M do tej wymiany. Nawet śliwie znalazłam nowy domek na tę okoliczność ;:108
Teraz M chodzi wokół katalpy jak ja wokół róż.
Potrzebuję tony (liczba mn.) żwirku i kogoś, kto to przerzuci ;:223 Chyba dam zarobić małoletniej taniej sile roboczej :wink:
I lasku potrzebuję,na składowanie ogrodowych odpadów typu: liście,skoszona trawa, zerwana darń.
Mój kompostownik od wiosny pęka w szwach, a mały nie jest.

Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”