Czym najlepiej nawozić duże cyprysy po przesadzeniu i przyc
Czym najlepiej nawozić duże cyprysy po przesadzeniu i przyc
Witam...dwa lata temu postanowiłem przesadzić duże około 3.5 metrowe cyprysy, operacja się powiodła drzewa się odbiły, jednak po roku ponieważ były gęste postanowiłem obciąć gałęzie do wysokości około 1m. Od tej pory drzewka chorują, nie kwitną i żółkną. Nawoziłem ale nie ma poprawy, szkoda tych drzew i mojej pracy, w związku z tym może mi ktoś doradzi czym najlepiej nawieźć żeby ozdrowiały. Słyszałem że dobra jest przegnita trawa z kompostownika, Dziękuję za precyzyjna odpowiedź, pozdrawiam.
Re: Czym najlepiej nawozić duże cyprysy po przesadzeniu i przyc
No tak nie dość ,ze przesadzane 3,5 m potem ucięte do 1 m ,zniszczyłeś tylko rośliny .Co pomoże ? chyba już tylko cud .
Co do przegniłej trawy to nie sugerował bym się nią ,chyba,że to już przerobiony kompost bo przegnita trawa to nic specjalnego ,do przekopania tak,ale nie do podsypania,poza tym jeżeli jeszcze ,,pracuje '' to pobiera azot.Teraz to w sumie wszystko jedno,można zaryzykować jakiś uniwersalny do iglaków,jak nie zabije do końca to ruszy tą biedę.
Co do przegniłej trawy to nie sugerował bym się nią ,chyba,że to już przerobiony kompost bo przegnita trawa to nic specjalnego ,do przekopania tak,ale nie do podsypania,poza tym jeżeli jeszcze ,,pracuje '' to pobiera azot.Teraz to w sumie wszystko jedno,można zaryzykować jakiś uniwersalny do iglaków,jak nie zabije do końca to ruszy tą biedę.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- Napoleon
- 500p
- Od: 23 lis 2010, o 14:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czym najlepiej nawozić duże cyprysy po przesadzeniu i przyc
Mieszkasz w Polsce? Z tego co wiem w Polsce nie rosną Cyprysy.adam7579 pisze:Witam...dwa lata temu postanowiłem przesadzić duże około 3.5 metrowe cyprysy....
"Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz." Mahatma Ghandi