Czym najlepiej nawozić duże cyprysy po przesadzeniu i przyc

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
adam7579
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 cze 2012, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Czym najlepiej nawozić duże cyprysy po przesadzeniu i przyc

Post »

Witam...dwa lata temu postanowiłem przesadzić duże około 3.5 metrowe cyprysy, operacja się powiodła drzewa się odbiły, jednak po roku ponieważ były gęste postanowiłem obciąć gałęzie do wysokości około 1m. Od tej pory drzewka chorują, nie kwitną i żółkną. Nawoziłem ale nie ma poprawy, szkoda tych drzew i mojej pracy, w związku z tym może mi ktoś doradzi czym najlepiej nawieźć żeby ozdrowiały. Słyszałem że dobra jest przegnita trawa z kompostownika, Dziękuję za precyzyjna odpowiedź, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czym najlepiej nawozić duże cyprysy po przesadzeniu i przyc

Post »

No tak nie dość ,ze przesadzane 3,5 m potem ucięte do 1 m ,zniszczyłeś tylko rośliny .Co pomoże ? chyba już tylko cud .
Co do przegniłej trawy to nie sugerował bym się nią ,chyba,że to już przerobiony kompost bo przegnita trawa to nic specjalnego ,do przekopania tak,ale nie do podsypania,poza tym jeżeli jeszcze ,,pracuje '' to pobiera azot.Teraz to w sumie wszystko jedno,można zaryzykować jakiś uniwersalny do iglaków,jak nie zabije do końca to ruszy tą biedę.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
Napoleon
500p
500p
Od: 23 lis 2010, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czym najlepiej nawozić duże cyprysy po przesadzeniu i przyc

Post »

adam7579 pisze:Witam...dwa lata temu postanowiłem przesadzić duże około 3.5 metrowe cyprysy....
Mieszkasz w Polsce? Z tego co wiem w Polsce nie rosną Cyprysy.
"Naj­pierw Cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz." Mahatma Ghandi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”