Kocham Ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham Ogród cz.3

Post »

ADRIANNO, czy ten bez to BLACK LACE ,czy EVA :?:
Comciu ,od czego sekator .Przecież Ty lubisz ciąć . :wit
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dagmaro, jak byś miała wątpliwości- drogę znasz. :;230 Bez kupiony został nie przeze mnie. Nie we Wrocławiu.
Jak gdzieś zobaczę, dam Ci znać.

Comciu, jak gdzieś zobaczę, będę o Tobie pamiętać. ;:108

Jolu G. to BLACK LACE, ale Eva nie gorsza. Kiedy odbierzesz werbenę?

Czy widziałyście kiedyś tyle pąków ? Bo ja nie. ;:oj Jest 20, policzcie.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Jest 20- policzyłam! Czym ją podkarmiłaś :;230

Byłam pewna, że to Eva... Eva mniejsza chyba rośnie od Black Lace. Ja trzymam miejsce po wyadniętej róży pod czarny bez!
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ADRIANNO ,nie wiem .Coś Wrocław milczy .Nie planuje żadnego spotkania . :?

LILIA -mutant .Oj będzie się działo . ;:138 ;:138 ;:138
Yoannak
500p
500p
Od: 2 kwie 2011, o 22:23

Post »

Adrianno, te żurawki są piękne, napisz proszę do kogo powinnam się po nie odezwać ;:204.
Pokazałaś tutaj piękną różę, a ja właśnie powoli dojrzewam do zakupu kilku, chociaż po ostatniej zimie, jeśli następne takie będą to boję się, że połączenie mojego niedoświadczenia z mrozami, może mieć katastrofalne skutki dla nowych nabytków. Tak więc może możesz mi podpowiedzieć od czego warto zacząć, w grę wchodzą pnące lub niezbyt wysokie krzaczki :tan , może wymyślisz coś dla mnie i jeszcze gdzie ja mogę je kupić :heja
Joasia
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

No proszę, czarny bez .. W zeszłym roku oglądałam sobie. Nawet doniczkę brałam do rąk, ale jakoś tak zrezygnowałam. A teraz jak się zachwycacie, to mi żal że wtedy nie kupiłam ;:124 No, ale u mnie kiepsko rośnie ten biały, zwykły. Tak ledwo, ledwo ... A niech tam. Mnie też się podoba :D
Jolu, u Karolka jest spotkanie w ogrodzie chyba 24 czerwiec (informacja na forum "dolnoślązacy ...")
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
pisanka
100p
100p
Od: 21 lip 2011, o 08:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To cudo to czarny bez? liście bardziej podobne do piwoni ;:152 ,wysoki wyrasta? cisy również kupowałam z tego źródła c o Ty ,sprawdź czy nie mają tarczników ,bo na moich są i zaczęłam walkę ,prawdopodobnie będzie ciężko pozbyć się tego paskudztwa. ;:100
Pozdrawiam - Hanka
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dagmaro,przekarmiona nie jest. Coś tam posypałam, a może podlałam., nie pamietam. :( Miała być Eva, ten się trafił.
Mam sekator w razie czego.

Jolu G, chyba ma być u K.? Ostatnio nie zaglądałam. ;:136

Joasiu,mnóstwo pięknych żurawek sprzedaje Iga. Nie jestem specjalistką od róż, ale mogę potwierdzić dobrą
opinię o Bonice. Fotka niżej. Mam nadzieję, że takiej zimy już nie będzie. Duże szkółki różane to Rosarium, Rosa Cwik.
W Auchan podobno bywają niezłe. Nie kupowałam. ;:7

AOlu,ja tego białego :wink: . Wszyscy trochę ulegamy wpływom. Mnie się podobał na fotce, a w naturze widzę
go dopiero u siebie.Nie rozczarowałam się. :D

Pisanko,bez jest u mnie 1 rok. Nic o nim jeszcze nie wiem.Cisy sprawdzę, dziękuję. :wit

Dla Was Bonica (ma dużo pączków, oczywiście nie tylko te, które widać) ) i trochę bylinek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
amelia35
500p
500p
Od: 16 wrz 2007, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Adrianno :wit Jestem z pierwszą rewizytą u Ciebie. Bardzo duże wrażenie zrobiły na mnie Twoje rododendrony i azalie - ich imponująca ilość i wygląd. Są zdrowe, piękne, rozrośnięte ;:oj na widok lilii o 20 pąkach aż mnie zatkało. Koniecznie pokaż nam ją, jak zacznie kwitnąć.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ADRIANNO ,wątek wrocławski troszkę ucichł ale jak spotkanie u Karola dojdzie to skutku ,to chyba będę .A Ty . :?:
Zbierz proszę nasionka, tej biało kwitnącej rutewki ,jest boska. ;:138 ;:138 ;:138
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Adrianno ;:196 ja też przychodzę i podziwiam. Żałuję, że nie mogę osobiście podziwiać Twoich roślinek ale dobrze, że chociaż jest FO. Wiesz, oglądałam dzisiaj moje krzewuszki i muszę pomyśleć nad tym cięciem. Bo jak zetnę poniżej kwitnących gałązek to zetnę ok 1/3 krzewu.... Tak ma być?
Aha, wkleiłam Ci moje krzewuszku u siebie ;:196
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jowito, :wit pierwszą - bo kolejna w realu. Niestety rododendrony dopiero w przyszłym roku. Ale zawsze coś kwitnie.
Ponieważ interesują Cię stare róże, ta fotka dla Ciebie na powitanie. Ratowałam b. stary krzew ( nie wiem, czy nie poniemiecki),
przesadzajac odrost. I udało się. Przegapiłam mszyce, ale już jest dobrze. A druga to zdaniem Ewy róża, a moim jedzenie. :;230

Obrazek

Obrazek

Jolu G.nie wiem, czy K. czeka, że mu przywiozę werbenę? Miał wpaść po nią, ale milczy. Jeszcze nic nie wiem.
Ale jak nie, to może uda Ci się do mnie podjechać? Czytałam, że chcesz cariopteris? mam. A kwiatostan rutewki niestety już obcięłam. Obsiadły mszyce.One się dostosowują kolorystycznie, nie zauważyłam. :( Dla Ciebie pierwsza lilia.Dziś zakwitła.

Obrazek

Asiu, jak by była jakaś okazja, serdecznie zapraszam. ;:196 Urok życia polega na tym, że jest pełne niespodzianek.
Co do cięcia krzewuszek, druga teoria mówi o wycinaniu tylko starych pędów. Już sama nie wiem. Ponieważ najpierw
czytałam o pierwszej, tak robię. Ale z najstarszą musiałam zrobić wg. 2. w ub.roku. Wycięłam b. stare w całości, a te, które
kwitły , do najniższego rozgałęzienia. A więc mocno; zaraz wypuściła nowe, długie.
Dla Ciebie cienisty zakątek; choć jeden, gdzie niewiele pracy. A odwaliłam robotę, przesadzając tę wielką hostę.
Zabierałam się do tego długo, bo nie miałam pomysłu, gdzie posadzić, a właził na nią cis. Tylko kilka listków się złamało.
Dziwię się, że przeżyła. :roll:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Piękne widoki, nie tylko roślinne :D
Jeżeli się mogę wtrącić w sprawie cięcia żylistka, to muszę przyznać, że mojemu (miał przed cięciem jakieś 2,5m) skrócenie o 1m, wyszło na dobre. Zagęścił się i w ciągu roku nadrobił do takiej samej niemal wysokości. Mój M nieświadomy co tnie , ciachnął go razem z dereniem, bo zasłaniał widok przez okno :evil: Wieczorkiem wstawię fotkę w moim wątku.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Adrianno, czy mówiąc o wypadzie do Galowic miałaś na myśli szkółkę Multiflory z iglakami? Kupiłaś coś? Można tam sobie pochodzić i samemu wybrać?
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Wszystkie " zakątki " Twojego ogrodu - godne podziwu.Różnorodność roślin ,barw i zapewne zapachów - ;:180
Adrianno,jak wysoka jest Twoja Bonica ? Mam kilka szt. ,które maja najwyżej 50 cm.Zastanawiam się,czy nie zmienić im miejsce.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”