Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.4
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.4
Witaj Zuziu!
Ten daszek jest płaski?Z czego zrobiony?Lepszy byłby ze spadem.Nawet w jedną stronę.Wtedy woda będzie ściekała.
Pozdrawiam Maria.
Ten daszek jest płaski?Z czego zrobiony?Lepszy byłby ze spadem.Nawet w jedną stronę.Wtedy woda będzie ściekała.
Pozdrawiam Maria.
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Daszek wyszedł przypadkiem,jak zobaczyłam,że M powbijał takie wysokie i równe paliki,więc powidziałam,że jeszcze przyda się na wierzch folia.Trochę się "biesił",że robił za starannie,ale naciągneliśmy grubą folię i przybił ją do poziomych listewek.Obciążył jeszcze deską.Stwierdził,że gdyby wiedział,co mi chodzi po głowie,to paliki na środku wbiłby najwyższe i byłby 2 spadowy daszek lub wbijając z zaniżeniem jednospadowy.Patent do dopracowania. 

Miałam zrobione tak samo, popieram zdanie, że musi być zrobiony odpowiedni spad. Ja go nie miałam, woda z deszczu zatrzymywała się na folii, cały daszek się uginał, a ja tylko patrzyłam kiedy to wszystko poleci w dół na moje biedne pomidory
. Tak więc, radzę robić spad. 

Pozdrawiam
Edyta
Edyta
Nie beczkę, tylko kurek i rozprowadzenie rureczkami do korzeni - prawie kropelkowe.... 

- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
forumowicz to jest jakiś delikatny nawóz z mikroelementami - nazwy ci nie podam bo zapomniałam,ale już od wielu lat stosują i się sprawdza ,a pomidorom nic nie jest i rosną jak szalone:)
Co znaczy " delikatny nawóz " ?.
Skład proszę. Nie wyobrażam sobie, że nawozisz nie wiedząc czym.
Jakby coś- to uprzedzałem
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
forumowicz czytaj proszę ze zrozumieniemforumowicz pisze:Co znaczy " delikatny nawóz " ?.

Moje prywatne gruntowe póki co nie nadają się do pokazywania ale walczą dzielnie...potrzebują jeszcze trochę czasu

- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zobaczcie jaki kudłaty. To Garden Peach, nasionka mam z Akcji.

Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Super wygląda
choć nie wiem czy tak powinien wyglądać

-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Ale fajny, Mirzan rok czy 2 lata temu pisał o futerkowym pomidorze, ale on miał chyba tylko owoce z futerkiem.
Dorota
a ja mam taki problem , kwitnie u mnie bardzo dużo krzaków pomidorów ale tylko niektóre odmiany się zawiązują, są krzaki gdzie jest 10 pomidorów ale są też taki gdzie na 5 gron jest jeden zawiązany pomidor. w środku widac jakby malutkiego pomidorka wielkosci główki szpiki ale nie rosną stoją w miejscu.
Krzaki bardzo się rozrosły, ich łodygi są strasznie grube niektóre maja juz około 2 cm. i liście na nich są bardzo krepę i grube , chodz nie są to ładne gałązki a raczej takie "konary"
Nawoziłem je je 3 razy roztworem gnojówki krowiej . raz tydzień po posadzeniu potem jak zaczęły kwitnąć a teraz jak niektóre zawiązuje owoce. czy to wina zbyt intensywnego nawożenia .?
Krzaki bardzo się rozrosły, ich łodygi są strasznie grube niektóre maja juz około 2 cm. i liście na nich są bardzo krepę i grube , chodz nie są to ładne gałązki a raczej takie "konary"
Nawoziłem je je 3 razy roztworem gnojówki krowiej . raz tydzień po posadzeniu potem jak zaczęły kwitnąć a teraz jak niektóre zawiązuje owoce. czy to wina zbyt intensywnego nawożenia .?
pozdrawiam Tomasz
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Mądrzejsi ode mnie pisali już o tym. Niektóre odmiany mają tendencje do rozwoju wegetatywnego. Walczy się z tym trzymając jak najdłużej rozsadę w doniczkach (do zakwitnięcia), po przesadzeniu na miejsce stałe ogranicza sie podlewanie i żarełko chyba też, jeśli się mylę proszę mnie poprawić.
Wpisz w wyszukiwarkę "wegetatywny" i poczytaj.
Wpisz w wyszukiwarkę "wegetatywny" i poczytaj.
Dorota
-
- 100p
- Od: 6 maja 2012, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
ale czytałem że jak się źle używa to mutanty popromienne:P rosną
ja targam 2 razy dziennie za sznureczki zawiązki są a czy w komplecie tego nie wiem:P
a dzisiaj zerwałem pierwsze ogórki w szklarence
http://img703.imageshack.us/img703/5873/dscn8546l.jpg
http://img337.imageshack.us/img337/2504/dscn8547.jpg
tylko jakoś foty wstawić nie mogę
ja targam 2 razy dziennie za sznureczki zawiązki są a czy w komplecie tego nie wiem:P
a dzisiaj zerwałem pierwsze ogórki w szklarence
http://img703.imageshack.us/img703/5873/dscn8546l.jpg
http://img337.imageshack.us/img337/2504/dscn8547.jpg
tylko jakoś foty wstawić nie mogę