Witajcie w moim skromnym ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: witajcie w moim skromnym ogrodzie

Post »

Łowny kot. ;:138
:D
To tak w odpowiedzi na Twoje ostatnie pytanie. A ogród masz boski. Cudowne rośliny i piękne ozdoby, wspaniały skalniak (rośliny się rozrosną i kamieni okaże się w sam raz :D).
A sąsiedzi, cóż, może zaryzykuję przypuszczenie, że tu i ówdzie zaczniesz zauważać małe zmiany: nagle na sąsiedzkim ganku pojawi się doniczka z kwitnącą pelargonią, potem parę liliowców w kąciku... A potem wyrośnie Ci pod bokiem konkurencyjny ogród. :D Siła dobrego przykładu jest wielka. ;:138
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
kasia21
50p
50p
Od: 14 maja 2012, o 10:03

Post »

Piękne przemiany ;:138 Będę z ciekawością obserwowała;)
P.S Ogród wcale nie jest taki skromny :wink: ;:215
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

heh Lineta bardzo dziękuję. Co do kotów to teściową mam wielbicielkę kotów ma dwa i trzy malutkie i lenie straszne! Tylko by się wygrzewały w słońcu!!
Witaj Kasiu dziękuję za wizytę, póki co to skromny młodziak jeszcze parę lat i może będę usatysfakcjonowana, póki co wszystko małe i wszystkiego mało :(
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Polu, powtórzę za Linetką - kamieni na skalniaku jest w zupełności dosyć, warto zostawić miejsce dla roślin ;:333 Ani się obejrzysz, będą wielkie, piękne, kwitnące poduchy!

Z kompostownikiem u mnie tak się porobiło, że najpierw wyżebrałam u Pana M, że go dla mnie zrobi, potem zaanonsowałam ten pomysł Tacie [o głupia ja! :roll: ], na co Rodzic Szanowny stwierdził, że pomoże (czytaj: zrobi to lepiej) i teraz pan pierwszy się nie tyka, bo nie chce Szanownemu wchodzić w paradę, Szanowny zaś ma na głowie inne sprawy :roll:
Widzisz więc - o swego Męża dbaj i dopinguj, bywają przedstawiciele gatunku, którzy ociągają się bardziej :lol:

Najbardziej - oprócz roślin, rzecz jasna - podoba mi się patent z "suchym drzewkiem" i zawieszoną na nim starą lampką. Jest piękny i bardzo pasuje do otoczenia :D
I to kółko z miotełką na pierwszym zdjęciu - nie wiem, czy kompozycja celowa, ale wpadła mi w oko :D
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Witam. Piękny ogród ;:oj ;:oj ;:oj . W tak krótkim czasie stworzyłaś piękny kawał ogrodu ,musiało Cię to kosztować masę pracy i pieniędzy. Gratuluję. ;:215 ;:215 ;:215
kasia21
50p
50p

Post »

Ja chciałabym zapytać jeszcze o cene hostów ;:108 Swoje dostałam od sasiadki i jestem ciekawa za ile można je kupic ;:108
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

anabananaMasz rację, kamienie później wymienię na większe i zostawię miejsce na roślinki. A heh to nie kompozycja z tym kołem tylko męża babci rower i miotła :) A męża chwalić muszę bo marzę o skrzyniach drewnianych na balkon :)
beatann Bardzo Ci dziękuję. Fakt tworzenie ogrodu pochłania dużo pieniędzy, dlatego robię wszystko stopniowo, nie stać mnie na to by od razu zagospodarować cały ogród. Oczywiście marzę o kaskadach na pięknych kamieniach, dużych iglakach, pięknych pełnych rabatach...Wszystko małymi kroczkami, większość bylin dostałam od mamy z jej ogrodu :)
kasia21 ceny host są różne. Te kupowane na allegro ok. 5-6 zł i nie zawsze otrzymujesz to co kupowałaś, lub otrzymasz jedno maleńkie kłącze w woreczku z odrobiną ziemi i trzeba pilnować by coś z tego wyrosło, a bywa różnie. Wczoraj np. będąc w szkółce roślin widziałam hosty w dość dużych doniczkach ale też nie za specjalnie wyszukane rodzaje za ... 15zł, więc sama widzisz :) Ja za żadną nie płaciłam więcej niż 6 zł.
kasia21
50p
50p

Post »

Dziękuje za odpowiedź ;:215 to faktycznie duża rozpiętość cenowa,a le to jak ze wszystkim;) Ostatni widziałam w jednym sklepie 50 litrowy worek kory za niecałe 6 zł, a w innej miejscowości taki sam worek za ponad 10 zł...
Awatar użytkownika
momotkab
200p
200p
Od: 22 mar 2012, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Polu ja z moim mezem tez tak mam najpierw prosze ale to nic nie daje potem sa grozby ze tez nie bedzie obiadu albo ze sama dorwe sie do pily czy innego sprzetu i to zaczyna dzialac :;230 bo on swoich narzedzi nikomy nie pozwala tknac
BASIA
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

kasia21no więc sama widzisz jaka rozpiętość cenowa, a co do kory to mam sposób, że pytam w tartaku albo w lesie gdzie wycinają drzewka czy mogę wziąć trochę kory do ogródeczka, panowie zazwyczaj pozwalają, więc wyciągam wór :)
momotkab heh ja się sprzętów nie dotykam, bo jeszcze bym sobie sama zrobiła to by powiedział, żebym teraz robiła sobie wszystko sama bo przecież umiem :D :;230
kasia29
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 30 mar 2012, o 20:08

Post »

Ha,i to sie nazywa przemiana!Gratuluję inwencji i chęci.Sama jestem na podobnym etapie i wiem ile wysiłku i pracy to kosztuje.Jeszcze raz gratulacje i pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

Witaj. :wit ale u ciebie pięknie bardzo podobają mi się te kompozycję z karpami,też ich mam trochę.
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

kasiu ;:7 bardzo dziękuję za odwiedziny. To prawda, że trzeba poświęcić dużo czasu, ale jak się kocha to co się robi to przecież sama przyjemność :)
marto ;:7 też uważam, że różne pnie, korzenie i ozdoby dodają uroku ogrodom, więc jak widzę gdzieś korzeń wyrzucony bo np. ktoś kopie fundamenty to zawsze chociaż zapytam, zazwyczaj ludzie pozwalają zabrać :)
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Nadeszła odpowiednia chwila na małe zmiany w ogrodzie :) Otóż rabaty otrzymały nową pierzynkę z kory, a radość moja jest tym większa, że dostałam ją za darmo, tylko musiałam sama wyzbierać ;:138
Kupiłam kilka maluszków skalniakowych i ogołociłam dwa iglaki. Jeden zeszłoroczny a drugi 15-sto letni. Z efektu póki co nie jestem zadowolona bo to dopiero połowa pracy nad nimi, a tak mnie podrapały.... Wydaję mi się, że temu staruszkowi zostawiłam za dużo gałęzi chyba co?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i teraz skalniakowe piękności, swoją drogą już nie mogę się doczekać, aż sąsiad rozbierze tą stodołę, aby mi postawiono resztę płotu, to tam bym dopiero zaszalała z ogrodem!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
maczki zasiane rzutowo, a czy coś za rok zakwitnie? :roll:
Obrazek
dojrzałam jednego pączka liliowca, i póki co tylko jednego :(
Obrazek
nowy mieszkaniec ogrodu
Obrazek Obrazek
i moja pierwsza uprawa warzywnicza heh, to będzie kabaczek albo cukinia :?: :oops: i mam jeszcze jednego pomidorka koktajlowego hihi
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
coś mi dopadło różyczkę :( Pryskałam już na choroby grzybowe i mączniaka a ona dalej ma dziwne liście i jakaś taka łysa....
Obrazek
moja lawenda i fiołek z tegorocznego siewu ;:138
Obrazek Obrazek
pervoskia, lilia i hortensja też pokazały pazurki
i takie tam widoczki, przepraszam, że tak zanudzam, ale w tym roku ogród mnie zaskakuje na każdym kroku, a to dopiero drugi rok hi :tan
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Poli ogródkowe zmagania

Post »

I dla zanudzenia balkonowce :)
na pierwszy rzut thuja, którą ciacham od zeszłego roku na 'bałwanka'
Obrazek
i moje siewy :)

Obrazek Obrazek Obrazek
oleandry moje! Mam trzy, ten duży to trzylatek, zółtego nabyłam w zeszłym roku i pokazał pączki, a trzeci ma być biały ale ni pąka nie widać :roll:
Obrazek Obrazek
datury mizerne w tym roku :/ Zima w piwnicy ich nie oszczędziła a teraz na dodatek wiatr je całe potrzepał
Obrazek
i takie tam
Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”