Lobelia Cz. 1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Rohlikova
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 maja 2012, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lobelia

Post »

Witam, po raz pierwszy posiałam lobelie, w ogóle po raz pierwszy cokolwiek posiałam i nie wiem czy coś z tego będzie... nie za gęsto? Siałam rzadko, nie pikowałam, jakiś czas temu przerzedziłam, ale nie wiem, czy jeszcze nie przerzedzać...
Obrazek
mafelini
50p
50p
Od: 28 sie 2011, o 01:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moim zdaniem przerzedzić, szkoda ich, bo mogą się zmarnować :(
Pozdrawiam, Marzena
Awatar użytkownika
amster
500p
500p
Od: 21 lip 2011, o 22:05

Post »

moja kupna rosnąca w pełnym słońcu

Obrazek
Awatar użytkownika
dorota33
200p
200p
Od: 6 sty 2012, o 17:41

Post »

Rohlikova szkoda przerywać po prostu porozsadzaj do doniczek a resztę zostaw w skrzynce, faktycznie szkoda wyrzucać tak ładne lobelki-pozdrawiam
DOROTA
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Tak,tak ;:108 weż je posadz do malutkich doniczek a resztę zostaw w skrzynce jak to Ci radzi dorota 33. Ja bym tak zrobiła bo aż szkoda wyrzucać takich pięknych lobelii!!! :)

No to na następny rok będę siać !!!:)
Zobaczymy co Mi wtedy wyjdzie :;230 hehe...
Awatar użytkownika
aldi42
100p
100p
Od: 8 wrz 2011, o 13:09

Post »

A to moje osobiście wyhodowane:
Obrazek
Awatar użytkownika
amster
500p
500p

Post »

ja swoich mam za dużo...
ale liche jakieś, pomieszały mi się odmiany i nie wiem które przewieszające, które nie. Wczoraj i dzisiaj obsadzałem doniczki "balkonowe" (biorę w cudzysłów, bo u mnie balkonu nie ma). Że będą kwitnąć to raczej pewne, bo już powoli to robią, ale czy zagęszczą się odpowiednio... Wiele mam do nich pytań i na odpowiedzi przyjdzie mi trochę poczekać. Ale sporo doświadczenia w tym roku już w ich uprawie chyba zdobyłem. Mam nadzieję, że w przyszłym roku pójdzie już trochę lżej.
gosia24
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 cze 2012, o 13:23

Post »

witam wszystkich serdeczni :)
Bardzo proszę o pomoc, 1,5 miesiąca temu kupiłam sadzonkę lobelii. Przez ten czas pięknie się rozrosła i rozkwitła. Od kilku dni zaczęła więdnąć.... nie wiem jaka może być przyczyna. Codziennie wieczorem podlewam i raz na tydzień nawożę. Czy ktoś mógłby mi doradzić co zrobić, aby odzyskała dawną formę?
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

amster pisze:ja swoich mam za dużo...
ale liche jakieś, pomieszały mi się odmiany i nie wiem które przewieszające, które nie.
amster nie zwracaj uwagi na to że Ci się odmiany pomieszały bo i tak urośnie Ci to co było w paczuszce....ja kupiłam 3 kolory lobeli a okazały się prawie wszystkie niebieskie :evil: mam tylko kilka sztuk fioletowych :evil: ...poza tym w paczkach są pomieszane te niskie ze zwisającymi....

gosia24 pisze:witam wszystkich serdeczni :)
Bardzo proszę o pomoc, 1,5 miesiąca temu kupiłam sadzonkę lobelii. Przez ten czas pięknie się rozrosła i rozkwitła. Od kilku dni zaczęła więdnąć.... nie wiem jaka może być przyczyna. Codziennie wieczorem podlewam i raz na tydzień nawożę. Czy ktoś mógłby mi doradzić co zrobić, aby odzyskała dawną formę?

gosiu prawdopodobnie Twoją lobelię zaatakował grzyb....lobelie są bardzo podatne na grzyba....opryskaj jak najszybciej grzybowym...

a to moje lobelie - własnej produkcji oczywiście :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Czy w docelowej doniczce sadzicie dość gęsto?
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
amster
500p
500p

Post »

czy uszczykujecie, czy sadzicie tak gęsto bo ja już głupieję. Czytałem, że lobelii nie trzeba uszczykiwać. Gdzieś tutaj to było, bo sama się dobrze rozkrzewia. Moje kupne to są pojedyncze rośliny i są bardzo gęste. Natomiast moje wyhodowane nie krzewią się i mają cienkie witki. Zaczynają kwitnąć, ale to są pojedyncze kwiaty na pojedynczych pędach. Efekt więc żaden. Więc jak... uszczykiwać, czy czekać aż się same zagęszczą?
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05

Post »

Ja częśc swoich uszczyknęłam i nie widze róznicy i tak samo się rozkrzewiają
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Niesia piękna ta fioletowa lobelia :)
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Niesia pisze:
amster pisze:ja swoich mam za dużo...
ale liche jakieś, pomieszały mi się odmiany i nie wiem które przewieszające, które nie.
amster nie zwracaj uwagi na to że Ci się odmiany pomieszały bo i tak urośnie Ci to co było w paczuszce....ja kupiłam 3 kolory lobeli a okazały się prawie wszystkie niebieskie :evil: mam tylko kilka sztuk fioletowych :evil: ...poza tym w paczkach są pomieszane te niskie ze zwisającymi....

gosia24 pisze:witam wszystkich serdeczni :)

gosiu prawdopodobnie Twoją lobelię zaatakował grzyb....lobelie są bardzo podatne na grzyba....opryskaj jak najszybciej grzybowym...

a to moje lobelie - własnej produkcji oczywiście :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przepiękne,uwielbiam Lobelie :tan
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Witam kochani ;:196
nie mam pojęcia co sie dzieje z moimi Lobeliami,te akurat co są razem Surfiniami są ok,ale dwie zwisające
wsadziłam do osobnym doniczek,z jednej stony są kwieciste i ładne a z drugiej strony zwiędnięte...dodam ze obie wiszą w innych miejscach :cry: poradzcie mi...może mieliście juz takie dośwaidczenie???
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”