Ogródek An-ki cz.7
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek An-ki cz.7
Aniu,piękne oryginalne róże.Już mnie zaraziłaś skutecznie Cezarem a teraz serce drgnęło na widok dr. Jamain,piękny.Ta biała piwonia to prawdopodobnie Maxima.U mnie też już się rozwinęła.
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu piękny ten Twój Doktorek. Jak on u Ciebie rośnie? Czy podatny jest na choroby?
A co do róż u mnie to jeszcze nie rozkwitły, ale mam nadzieję że już wkrótce
. Tylko, że moje to wszystkie przedszkolaki więc na różany spektakl jeszcze przyjdzie poczekać...
A co do róż u mnie to jeszcze nie rozkwitły, ale mam nadzieję że już wkrótce

Witam wszystkich serdecznie.
Wyjechałam z domu o 9 rano a wróciłam o 12 i okazało się,że mnóstwo róż już całkiem otworzyło pąki a niektóre ,w tym Dr.Jamain zaczyna przekwitać.3 godziny i taka metamorfoza w ogrodzie.Rozwinął się bodziszek-wiosenne nasadzenie.

Ewo i ja Grahama Thomasa pożegnałam i to w pierwszym jego roku.Nie przetrzymał zimy.No ale ,żeby New Dawn tak Ciebie zawiodła? Taras już mam mocno ukwiecony(a właściwie podtarasie)

Andrzeju witam Ci ę serdecznie i odwiedzaj mnie bo wiesz jak to uwielbiamy.Ja też do Ciebie wpadnę i pospaceruję po Twoich włościach.Dla Ciebie Leverkusen

Aniu Ds -tylko pamiętaj ,ile trzeba do niej cierpliwości.A Pinocchia znowu zdeptałam
Nie wiem czy jeszcze bez żadnego pędu coś z siebie wykrzesa.

Wando ,dziękuję.Muszę zobaczyć co u Ciebie już kwitnie.

Alu ,dzięki za rozpoznanie piwoni-ładn e imię.My tak wzajemnie się tu zarażamy
Ale to dobrze,bo same piękności lądują w naszych ogrodach.
Asiu wiadomości na hmf
U mnie jest zdrowa,pachnąca i i w nadzwyczajnym kolorze(wystawa pn-wsch.
http://translate.googleusercontent.com/ ... itqXpWpZKw
Wyjechałam z domu o 9 rano a wróciłam o 12 i okazało się,że mnóstwo róż już całkiem otworzyło pąki a niektóre ,w tym Dr.Jamain zaczyna przekwitać.3 godziny i taka metamorfoza w ogrodzie.Rozwinął się bodziszek-wiosenne nasadzenie.

Ewo i ja Grahama Thomasa pożegnałam i to w pierwszym jego roku.Nie przetrzymał zimy.No ale ,żeby New Dawn tak Ciebie zawiodła? Taras już mam mocno ukwiecony(a właściwie podtarasie)

Andrzeju witam Ci ę serdecznie i odwiedzaj mnie bo wiesz jak to uwielbiamy.Ja też do Ciebie wpadnę i pospaceruję po Twoich włościach.Dla Ciebie Leverkusen

Aniu Ds -tylko pamiętaj ,ile trzeba do niej cierpliwości.A Pinocchia znowu zdeptałam

Wando ,dziękuję.Muszę zobaczyć co u Ciebie już kwitnie.

Alu ,dzięki za rozpoznanie piwoni-ładn e imię.My tak wzajemnie się tu zarażamy

Asiu wiadomości na hmf
U mnie jest zdrowa,pachnąca i i w nadzwyczajnym kolorze(wystawa pn-wsch.
http://translate.googleusercontent.com/ ... itqXpWpZKw
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Czy ta czerwona róża to doktorek ?
Jak tak to chyba też go sobie zafunduję.
Jak tak to chyba też go sobie zafunduję.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko ,ta czerwona to blaze a dr.Jamain to bordo,z refleksem fioletu.Ciemna to różyca jeśli ma półcień.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu, niesamowite widoki serwujesz, pięknie kwitną Twoje róże.
U mnie jeszcze nic
Rhapsody in Blue ma pąki od 2 miesięcy i wciąż uważa, że za zimno żeby je otworzyć 

U mnie jeszcze nic

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Blaze.....nie znam.......w ogóle dochodzę do wniosku, że mnóstwa róż nie znam.
Moja Rapsodia tez tylko pączkuje i nie chce się pokazać z tej lepszej otwartej strony.
Moja Rapsodia tez tylko pączkuje i nie chce się pokazać z tej lepszej otwartej strony.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ND ma się całkiem dobrze, tylko coś krótka rośnie 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
An-ka napisała:
Tak piękne różyczki pokazujesz że chciałoby się być wśród nich i wąchać i patrzeć.
Mój Dr. Jamain miał rosnąć z A Shropshire Lad ale że ona padła to został sam i coraz bardziej zastanawiam się czy go gdzie indziej nie przesadzić choć przyznam się że nie lubię przesadzać róż jak ładnie rosną. Muszę mu poszukać jakiejś jaśniejszej królewny do towarzystwa ale bezkolcowej bo to bliziutko chodniczka. Za to Urlich ma dość miejsca na rozwój.Maju, Dr.Jamain zajmuje całe przęsło-czyli łapy ma na 2,5 m.Policzyłam na jednej łapce rozwinięte róże i było ich 48szt.Pędów ma w prawą stronę 3szt.w lewą tyle samo no i od dołu idą 3 pędy.Nie potrafię w całości zrobić fotki-jakoś nie wychodzi i tego efektu na zdjęciu nie widać.Wyobrażam sobie jak Twój będzie wyglądał za 2 lata bo na pewno ma o wiele więcej miejsca niż mój.Ulrich też posadzony bardzo nieprzemyślanie-trudno nie będę już tamk kopać.
Tak piękne różyczki pokazujesz że chciałoby się być wśród nich i wąchać i patrzeć.

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie Ci kwitną róże. u mnie po zimie wszystko odbija od ziemi, nie wiem czy w ogóle zdąża zakwitnać... tylko czerwona pnąca jakos daje radę...
Aniu śliczny jest ten bodziszek z wiosennego nasadzenia pisze się na sadzonkę jak się rozrośnie. Powiedz jak rośnie twoja Lavender Ice ja kupiłam jesienią Burgund Ice już otworzyła pierwszy kwiat ale ten kolor jest nieosiągalny w aparacie.
Danusiu ,oczywiście-ładnie się bodziszek rozrasta więc będzie czym dzielić.Obie róże rosną,nic im się nie stało podczas tej zimy.W tej chwili mają już nabrzmiałe pąki tak,że lada moment zakwitną.
Kropelko-pewnie ,że zdążą zakwitnąć tylko trzeba im dać trochę czasu.Mój Chippendale był cięty do samej ziemi a już ładnie podrósł i ma pąki.
Maju własnie dzisiaj nie mogłam wyjść spod jego uroku w ogrodzie Neli.Tłem są jasnożółte liliowce(chyba) i taki duet jest fantastyczny.
Ewo no to będzie ND za krzaczastą "robiła"
U mnie to już potwór i dobrze,że sasiadka odbiera połowę tego dobrodziejstwa.
Pąków ma całe morze.Już się otwierają.
Grażynko wszystkich róż nie jesteśmy w stanie poznać ale i takbardzo dużo już o nich wiemy a ciągle się uczymy dzięki naszym ekspertkom w tej dziedzinie.Rhapsody taka opieszała?Pogoń ją.U mnie już prawie wszystkie róże kwitną a niektóre już przekwitają.Wiesz co mam na myśli?Bo za chwilę nie będzie co oglądać.
Marysiu Foggio-jak dobrze,że się odezwałas.Myślałam o Tobie-pewnie telepatia.Jutro przyczłapię do Twojego ogrodu.
Dla Kogry i Marysi -może przyspieszy rozwinięcie pąków Waszym różom.

Kropelko-pewnie ,że zdążą zakwitnąć tylko trzeba im dać trochę czasu.Mój Chippendale był cięty do samej ziemi a już ładnie podrósł i ma pąki.
Maju własnie dzisiaj nie mogłam wyjść spod jego uroku w ogrodzie Neli.Tłem są jasnożółte liliowce(chyba) i taki duet jest fantastyczny.
Ewo no to będzie ND za krzaczastą "robiła"

Pąków ma całe morze.Już się otwierają.
Grażynko wszystkich róż nie jesteśmy w stanie poznać ale i takbardzo dużo już o nich wiemy a ciągle się uczymy dzięki naszym ekspertkom w tej dziedzinie.Rhapsody taka opieszała?Pogoń ją.U mnie już prawie wszystkie róże kwitną a niektóre już przekwitają.Wiesz co mam na myśli?Bo za chwilę nie będzie co oglądać.
Marysiu Foggio-jak dobrze,że się odezwałas.Myślałam o Tobie-pewnie telepatia.Jutro przyczłapię do Twojego ogrodu.
Dla Kogry i Marysi -może przyspieszy rozwinięcie pąków Waszym różom.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Cooo? Doktorek zaczyna przekwitać?
To kiedy mam przyjechać, zebyu go jeszcze zobaczyć?
Aniu, a co to za piękny bladawiec? Zastanawiam się, czy ta róża rzeczywiście jest tak ładna, czy tylko zdjęcie mistrzowskie
Bodziszek ma prześliczny kwiat! A wiesz, ze mnie wzięło bodziszkowo?

Aniu, a co to za piękny bladawiec? Zastanawiam się, czy ta róża rzeczywiście jest tak ładna, czy tylko zdjęcie mistrzowskie

Bodziszek ma prześliczny kwiat! A wiesz, ze mnie wzięło bodziszkowo?

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu dzięki za info. Na helpie często sprawdzam róże, ale nie ma to jak wiadomość z pierwszej ręki. Wiesz, ja dopiero raczkuję w temacie róz i to od Was najwięcej się uczę
. A teraz właśnie szukam jakichś róż na pergole, gdzie wymarzły mi róże nn..... Czy na tym ostatnim zdjęciu to też Doktorek (jakiś jaśniejszy)?