Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Kasiu stworzyłaś przepiękne miejsce.....Twój ogródek jest bajkowy, wszystko urządzone z wielkim smakiem i gustem. Masz artystyczną duszę i umiesz wspaniale komponować otoczenie. Jestem zachwycona, nie mogę się napatrzeć.....kamień, metalowe elementy, pięknie dobrane rośliny.....naprawdę bajka....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagódko, dziękuję ;:180 Bardzo lubię przesiadywać w ogrodzie o zmierzchu...po pracy, południami zwykle biegam w pośpiechu i coś robię, plewię, sadzę...a wieczorem zostawiam sobie chwile, żeby wsłuchać się w ogród, nacieszyć się szmerem roślin i świergotem ptaków. Bliskość lasu sprawia, że czasami zapada tutaj głęboka cisza, ale jeśli mocno się wsłucham..słyszę prawdziwe symfonie! Świerszcze, ptaki...wieczorem lepiej też czuć zapachy, ogród jest bardziej..zmysłowy. Posadziłam mnóstwo lawendy, uwielbiam jej zapach. Towarzyszy prawie wszystkim rabatkom różanym, mam ją też na tarasie w donicach. Gdy w pełni zakwitnie i otworzą się róże, będzie pachniało.. ;:170
Marta, udanego wypadu na działeczkę, ja dzisiaj odpoczywam ;:173
Ewuniu, miło mi, że Ci się podoba ;:196 U Ciebie klimat jest wpisany w leśne otoczenie..ja zaczynałam od pola chwastów, brakowało mi wielkich drzew, tak bardzo lubię ich klimat...dlatego uwielbiam spacerować po Twoim ogrodzie. Mam wrażenie, że drzewa 'opowiadają' historię Twojego zakątka, który Ty wzbogaciłaś o cudowne różane rabaty i setki lilii.. to jest dopiero bajka. U mnie poza malutką brzozą nie było nic, więc tym bardziej mnie cieszy, że udało mi się stworzyć coś 'intymnego' w ogrodzie na osiedlu domków. A w kwestii zmniejszania trawnika już prowadzę negocjacje :twisted:
Ewa/Gajowa - to jednoroczna laurencja. W ubiegłym roku kwitła u mnie od maja do października, jest bezobsługowa, a kwiaty ma zwiewne i delikatne.. bardzo ją lubię. Ciekawa jestem realizacji Twojej ścieżki, bardzo lubię takie elementy w ogrodzie..gdyby to zależało ode mnie, to ścieżka krążyłaby po całym ogrodzie oprowadzając gości po wszystkich jego zakątkach...
Agness, bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów, to dla mnie wielkie wyróżnienie, zwłaszcza od właścicielki tak wymuskanego, pięknego ogrodu...nie zasługuję na takie pochwały ;:131 Chciałabym kiedyś doprowadzić ogród do takiego kształtu, aby wąska, zielona ścieżka trawnika oplatała cudowne, o każdej porze roku, kwieciste rabaty.. jak u Ciebie ;:196
Miłego dnia kochani :wit Biegnę się pakować ;:65

Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, życzę Ci fantastycznego pobytu :wit Niech podróż upłynie szybko, a urlop będzie pełnią relaksu, słońca i inspiracją do nowych pomysłów ogrodowych ;:196
Dom i jego otoczenie - idealne... chciałabym kiedyś mieć okazję wypić z Tobą kieliszek czerwonego w takich okolicznościach przyrody :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu ty jedź sobie na ten urlop, a ja w tym czasie przypilnuję Ci ogrodu :wink:
Przy okazji sprawdzę, czy nasadzenia przy nowej ścieżce są realne, bo cały czas nie mogę wyjść z podziwu,
jak wiele osiągnęłaś w tak krótkim czasie ;:180
Życzę wspaniałej pogody, bezpiecznej podróży i niesamowitych doznań ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit
jakby co rzucę okiem na twój ogródek :uszy
wszystko dopieszczone i prezentuje się na 6! Jak zawsze! ;:215
buziaczki!
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasiu takiego ujęcia Twojeo ogrodu jeszcze nie widziałam ;:oj pięknie,ślicznie,cudownie...
Wypoczywaj Kochana i uszczęśliwiaj nasze oczka pięknymi fotkami :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kasia, nie wyjeżdżaj :wink: Tyle czasu bez zdjęć z Twojego ogrodu? Czyżbyś nie miała sumienia? :wink:
A poważnie-pięknie mieszkasz i bardzo się cieszę, że mogę do Ciebie zaglądać :D Zazdroszczę tylko klimatu-ostatnio nie bardzo da się posiedzieć wieczorem w ogrodzie, bo zimno. Wczoraj przy grillu miałam na sobie trzy sweterki i kurtkę-wcale nie było zbyt ciepło :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Udanego wypoczynku Kasieńko ;:196
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu, jak oglądam Twój ogród to mam ochotę zamknąć swój wątek ze wstydem, bo nie mam się czym chwalić... U Ciebie jest idealnie, piękna zabudowa i idealnie dopasowany ogród. Masz przestrzeń, las i nie zmarnowałaś tego, tylko potrafiłaś się wpasować ze swoim ogrodem...Ogród o zmierzchu...cudny ;:167 . Czy Ty te lampki rozpalasz ręcznie, czy masz poprowadzoną instalację elektr.?
Udanego wypoczynku z dala od Poznania pogrążonego w Euro :wink:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Udanego wypoczynku Kasiu ;:196
a potem po powrocie bedziesz miała nalot :uszy ;:168
oj pobyt na działce był super, mimo wczorajszej imprezy - dziś o wodzie trzeba było spalić wczorajsze obżarstwo :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Czy w pełni słońca czy o zmroku Twój ogród Kasiu jest zawsze śliczny. A Ty teraz jak zaczynają kwitnąć różyce wyjeżdżasz, nie żal ci tych pierwszych chwil z różami. ;:oj
A tak poważnie to miłego wypoczynku. ;:3
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kasiu fotki jak zawsze zachwycające ;:138
Wypocznij i wracaj do nas z nowymi pomysłami . Pozdrawiam !!!
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Udanego wypoczynku, Kasiu :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, dziękuje! Masz do mnie otwarte zaproszenie na lamkę czerwonego, mam nadzieję, że kiedyś skorzystasz ;:136
Iwonko, byłabym bardzo wdzięczna za taką opiekę..zapraszam jeśli masz ochotę ;:196 Roślinki przy ścieżce rosną w szybkim tempie, to południowa strona działki, mocno grzeje ;:3 Jak wrócę za zapewne będą rozkwitać róże ;:138
Ewuniu, będzie mi miło jak zajrzysz przejeżdżając koło mnie ;:196 First Lady tuż przy ogrodzeniu, więc pewnie Ty pierwsza zobaczysz jej kwiaty... ;:173
Oluniu, bardzo dziękuję za miłe słowa i życzenia! Zapraszam do mnie w odwiedziny, dziewczyny się wybierają 23-go czerwca, byłoby mi bardzo miło gdybyś zechciała dołączyć ;:4
Ewa, miło mi, że ktoś za mną zatęskni ;:131 Wieczorami coraz cieplej, ale faktycznie jeszcze chłodno...oby już na dobre przyszły cieplejsze dni, uwielbiam przesiadywać wieczorami na tarasie..
Aniu, dziękuję :D Będę wypoczywać, ale Forum tradycyjnie zabieram ze sobą, będę Was odwiedzać :wit
Bozuniu, bardzo mi miło, że Ci się podoba, ja podziwiam Twój talent do aranżowania przestrzeni - jesteś mistrzynią kompaktowego ogrodu ;:180 Bardzo u Ciebie przytulnie, nie masz powodu do żadnych kompleksów! Może mi coś podpowiesz w sprawie oczka gdy mnie odwiedzisz? Byłoby super :uszy
Lampki są solarne, bezobsługowe, same się włączają o zmroku - a wyglądają jak płonące świece, prawda?
Dzięki Martusia, czekam na Was kobitki ;:138 Zoorganizuj na PW ekipę i przybywajcie :heja
Majka, troszkę mi żal tych róż, których nie zdażę obejrzeć...ale może zaczekają na mnie..? Rzadko wyjeżdżam o tej porze roku właśnie ze względu na ogród..ale w tym roku tak się poskładało, troszkę niezależnie ode mnie...Cieszę się na wyjazd, bo jeszcze tam nie byłam, ale będę z radością oczekiwać jakie zmiany zastanę w ogrodzie po moim powrocie ;:173
Agnieszko, dziękuję! Będę w pięknych okolicznościach przyrody planować nowe rabatki różane :tan
Dzięki Monia ;:196

I fotki z ostatniego przed wyjazdem obchodu..

Najwięcej uwagi poświęciłam różom, ach te czułe pożegnania.... ;:131

Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Oj smutno bedzie bez Ciebie. :(
Ale z drugiej strony fajnie jest zobaczyć inny świat.
Chociaz ja nie lubie wyjeżdżać na długo. Po powrocie jakoś dziwnie się czuję w swoim ogrodzie. Jest jakiś za duży wtedy. Dopiero na następny dzień wszystko wraca do normy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”