Miejsce na ziemi Ave- cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Miejsce na ziemi Ave- cz. 6

Post »

Ewuś - zalanie go wodą, to chyba nie da rady :;230 Ciekawa jestem czy przeżyły u ciebie jakieś miskanty, bo moje wszystkie padły :(
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Powojnikom wyraźnie u Ciebie pasuje, choć narzekasz, że masz kwaśną glebę.
Moje powojniki botaniczne raczkują zaledwie.
Skrzyp jest bardzo silny, w moim zakątku różanym przebija się przez agromatę i 5 cm warstwę żwirku.
Po Waszych sygnałach zrobiłam przegląd lilii - także nie widzę kilku odmian, zdziwiła mnie strata Black Out a to wytrzymałe - ponoć - azjatki.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AniuDS - jak zakupisz powojnika botanicznego - na pewno nie pożałujesz - Maidwell Hall skńczył u mnie spektakl, za to zaczęła Janny. Bardzo miło z ich strony ,ze się tak uzupełniają z kwitnieniem, bo dzięki temu mam dłuzsze powojnikowe widowisko...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Grażynko-Agrażko - posiadanie miskantów dopiero przed mną - miałam chęć kupic w tym sezonie, ale zmarwiłas mnie tą wiadomością, że u Ciebie padły (a ogród masz bardziej osłonięty niż ja...) czyżby nasze tereny były dla nich tak nieprzyjazne ?

Obrazek Obrazek

Elu-Elsi - kwaśnej ziemi powojnikom "żałuję" i do dołków sypię im ziemię o bardziej "przyjaznym dla nich pH) :uszy wiosna dostają dodatkowo po garstce wapna... ale niestety mrozy dla nich znacznie bardziej dotkliwe - dwa w dalszym ciągu nie dają znaku zycia... Kryspina "drgnęła" spod ziemi... :tan
Moje azjatki gramolą się... ale dzisiaj ranek był tak zimny, że boję sie czy czasami nie schowają się znowu... ;:131 :;230 Całe szczęście, ze to zimno nie zaszkodzi juz azaliom ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Jakie piękne te azalie, czy znasz ich nazwy? Ewo miskanty były u mnie z 7 lat, były ogromne. Ta zima wykończyła wszystkie, nie wiem jak to się stało ale nie tylko u mnie.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grazynko - pojęcia nie mam jak się nazywają te azalie - ale to chyba najpspolitsze odmiany - dostałam patyki od cioci...

Ulalala, 7-letnie miskanty wymarzły ;:202 to jeszcze smutniejsza wiadomość... bo ja chciałam zrobic sobie z nich taki parawan... i jakm mi tez wymarzną... to będzie totalna kicha, tym bardziej, że tanie nie są... wielka szkoda, ale będę chyba musiała przemyśleć ten mój "trawowy zakup"...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewuś, jak ja dawno u Ciebie nie byłam.
Wiosna już całkiem zagościła u Ciebie.
Masz obłędne te powojniki.
Przypomniałaś mi, że nie zasiliłam swoich porządnie.
A trawami się nie przejmuj. Z nimi jak z różami. Czasem przemarzają,ale są o wiele tańsze :wink:
Moim zdaniem warto kupić drugi raz tę samą roślinę, bo przecież co roku taka sama zima się nie zdarza.
A gdyby nie zimowe straty, to za jakiś czas już nie miałybyśmy co kupować, a to dla mnie byłoby straszne :roll:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

U mnie po tej zimie wiele strat, ale miskantów nie ruszyło :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Ewuś - jak azaliowo się zrobiło ! Jak ślicznie !!! A powojnik jest niesamowity - burza kwiatów :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Ewuniu, nareszcię Cię odnalazłam ;:196
wszystkie znajome wątki mi gdzieś przepadły, tak rzadko bywam na FO. Mam nadzieję, ze nareszcie nadrobię zaległości :tan

Powojnik cudowny zupełnie szalony, moje niestety wymarzły, azalie na tle ciemnego ogrodzenia też wyglądają fantastycznie.
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Ave witam cieplutko :) oglądałem Twoje zdjęcia i...widzę kolejny pełen uroku ogród,Bardzo mi się podoba powojnik,azalie i w ogóle wszystko mi sie podoba ;:oj
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych Odwiedzaczy :wit

Barabello - powojniki botaniczne na siatce - dadzą sobie radę - ten różowy rośnie właśnie w półcieniu, a nawet w sporym półcieniu - słonko dość szybko zasłania mu ogromy świerk sąsiadki...

Obrazek

Margolciu - jak miło Cie widzieć :wit
masz racje - zimowe straty pozwalają znaleźć miejsce na nasze nowe chciejstwa :) Zastanowię sie więc nad tymi trawkami, tym bardziej, że sporo róż mi w tym roku poległo.

Obrazek

AniuDS - no widzisz... u mnie w różance też niezły pogrom - chyba się przerzucę na terminatorki :uszy

Obrazek

Ewelinko - powojniki botaniczne i bylinowe rekompensują mi nędzne przyrosty wielkokwiatowych... :D

Obrazek

Cynamonku - oj, brakowało tu artystycznej duszyczki ;:196 Fajnie, że się odnalazłaś ;:138
U mnie dwa powojniki tez przepadły... ale w ich miejsce kupiłam sobie...6 nowych :;230 Trzeba sobie jakos te straty powetować. ;:172

Obrazek

Witaj Jacku z Opola :wit Fajnie, ze do mnie zajrzałeś... no i że się podoba :oops: Zapraszam częściej :D

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu cudowne kolorowe widoczki :D Prześlicznie wyglądają tawuły z młodymi żarówiastymi przyrostami :D i czy dobrze widzę piękna miniaturową dalijkę???
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Wciąż nie mogę się napatrzeć na te Twoje powojniki. Jak tylko gdzieś trafię to na pewno kupię.
Azalie na tle ciemnego płotu wyglądają cudnie. Szkoda, że nie mam płotu... :( i raczej mieć nie będę. Jest świetnym tłem dla wielu roślin. Znacznie lepszym niż siatka.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesiu-Agness - musze powiedzieć, ze pokochałam tawuły... bardzo :D Są dla mnie idealnymi krzewami - nie przemarzają, mają cudne kolorki, pięknie kwitną, szybko rosną, łatwo się je ukorzenia, jest mnóstwo odmian... no same zalety ;:138

Iza - Tu.ja - u mnie płot był koniecznością - mam tak wąską działke, że bez płotu miałam wrażenie uczestnictwa sąsiadów w naszym życiu... co niespecjalnie mi odpowiadało, a że przy okazji okazało sie, że płot lamelowy może spełniać jeszcze inne role...to efekt "uboczny" ;:224 :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ewulku, pooglądałam sobie Twoje powojniki jak zawsze z prawdziwą przyjemnością i odrobiną zazdrości. Tak bujnie Ci rosną i obficie kwitną! Ja próbuję je hodować trzeci rok i wciąż efekty dość mizerne :roll:
Pięknie u Ciebie, tylko zdjęć jakoś niedużo :wink:
;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”