Ogród-moja obsesja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród-moja obsesja

Post »

:wit no to mnie zmartwiłaś , też na wiosnę posadziłam krótki żywoplot z Ligustra Aureum ;:223
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kontynuuję. Teraz na zielono
Sosna japońska
Obrazek
Podobno trzmielinaObrazek
Nowonarodzony len trwały
Obrazek
Santolina chyba wykaraskała się po mrozach
Obrazek
Cukinia, z powodu dużych gabarytów i z braku miejsca na grządkach eksmitowana na wał przeciwpowodziowy
Obrazek
Datura, nie wiem jaki kolor , dostałam od znajomego, który też nie wiedział, bo dostał od znajomej, która dała mu 2 nieoznakowane kolory
Obrazek
Powojnik tangucki, nie mogłam się zdecydować, czy dać do żółtych, czy do zielonych
Obrazek
Pustynnik , chyba niedługo zakwitnie
Obrazek
Ostatatnie nabytki, zawilec wielosieczny Ruba i portulaka
Obrazek Obrazek
W domu zakwitł ostatni kwiatek hoji
Obrazek
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Linetko ;:138 Trafiłaś w samo sedno.

Beato ja zakręcona na żółto, zielono jw. i we wszystkich kwietnych i roślinnych kolorach. :;230

:wit Jacku Miło, że do mnie wpadłeś. Często bywam w Świeradowie, bo M ma tam rodzinę, czasem wędruję po Górach Izerskich, a w zimie jeżdżę na nartach. Mnie w Karkonosze przywiał wiatr z Małopolski, coraz częściej migrujemy z różnych życiowych powodów.
Dziękuję za pochwały :D , a wiesz, że winniczki są smaczne, tylko trochę żylaste. Wiem , co mówię , bo sama przyrządzałam z własnych zbiorów i nawet część zjadłam. Kiedyś nawet zastanawiałam się nad produkcją towarową na starych włościach :;230 , ale po zapoznaniu się w internecie z komentarzami próbujących,zrezygnowałam.
Nieustająco zapraszam do mnie, tym bardziej , że mężczyźni to tutaj rodzynki. :D

Bino Ewo Nie martw się, może u Ciebie cieplej ;:3 . W Małopolsce dawał radę.
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

...pewnie kiedyś skuszę się na taki smakołyk jak winniczek :? na razie muszę do tego dojrzeć :wink:
To fakt,że facetów jest tutaj niewielu ;:oj
Ja czasami jadę do Świeradowa do sióstr a przy okazji mogę pokicać po górach :heja
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku Winniczki są jak wołowa podeszwa. Co innego surowe ostrygi z cytryną, do zjedzenia których zmusił mnie głodną i bez kasy mój sponsor szwagier wesołek.;:163

Odnośnie facetów słusznie prawisz. ;:138

No to do spotkania na szlaku. ;:7
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Marysiu, tylko potwierdza się teoria o Twoich zielonych rączkach :D I pojawiają się kolejne rarytasy, o których istnieniu nie miałam pojęcia... Zawilec wielosieczny... I ta trzmielina, ciekawi mnie, co z niej wyrośnie, bo widziałabym takie cudo u siebie. Niebywałe liście. Wstawisz zdjęcie kwiatków, jak się rozwiną u niej? :uszy
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu , widzę że masz takie same upodobania jak ja ;:oj . Miałam santolinę , zimęprzetrwała i odbiła na wiosnę jednak za wcześnie ją chyba odsłoniłam i zmarzła w maju:( Jednak nie poddam się bo skoro u ciebie rośnie to i u mnie też będzie:D
Powiedz ile czasu już ją masz :?: :?: :?:
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Witam sąsiadkę! Jestem spod Jeleniej :-)
Zaraz pooglądam Twój ogród :-)
Bea
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anabanano Zawilec wielosieczny kupiony w Castoramie. Oj , chyba będą musieli mi sypnąć kasą za reklamę. :tan
Na moje nieszczęście, a właściwie mojego portfela pod Wałbrzychem jest super szkółka, która dostarcza ciekawe rośliny właśnie do tego marketu. Gdziekolwiek bym nie szła, zawsze C. wypada mi po drodze , a jak już wejdę tom przepadła ;:14 . Inne sklepy z zielonymi też odwiedzam.
O tej trzmielinie nie wiedziałam do wczoraj, że to trzmielina. :;230 Wstawiłam ją na jednym z forów do rozpoznania i tak mi odpowiedziano. Będę szukać , jaka to odmiana. Jest w naszej rodzinie już jakieś 20 lat. A ja sobie skubnęłam od niej gałązki do ukorzenienia. Ukorzenia się dosyć trudno. Po przywiezieniu jej ze starego ogrodu ruszyła z kopyta, widocznie przepuszczalna gleba jej bardziej odpowiada. W tamtym ogrodzie była glina, całe morze gliny ;:174 . Kwiatki oczywiście wstawię, poszłam nawet sprawdzić, czy się nie rozwinęły. Na razie wstawię Ci zawilca , bo dzisiaj rozwinął się jeszcze jeden kwiatek.
Obrazek

Emko Santolinę mam od sierpnia ubiegłego roku. Była duża, pan w szkółce chyba jej nie lubił ;:134 , bo dał mi w promocji za spore zakupy , uprzedzając mnie , że zarośnie mi cały ogród. Owinęłam ją na zimę 3-krotną warstwą grubej agrowłókniny i odkryłam chyba w kwietniu. Nie dawała znaku życia , dopiero jakiś tydzień temu ruszyła. Przetrwała więc przymrozki majowe w uśpieniu. Próbuj, bo niezbadane są wyroki boskie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu Proszę o rozpoznanie czosnku i ustosunkowanie się.
Obrazek
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Syringa Witam, witam sąsiada? sąsiadkę? ;:219 Zapraszam na spacer. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu ale dzisiaj poszalałaś w ogrodzie z aparatem od razu widać , że motyczkę na dzisiaj odstawiłaś. Nie wiem co ładniejsze żółte czy zielone, ale spodobało mi się zdjęcie hoji. Kosmiczne. Zawilec też ciekawy. Mam trzmielinę podobną ale nigdy nie próbowała kwitnąć. Len trwały ciekawy, a santolinę mam od wiosny w doniczce i chyba w niej powędruje na zimę do domu.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak , nie dziabnęłam się dzisiaj ani razu ;:47 . Poszłam sobie tylko na spacer i obfociłam co się dało. Reszta zdjęć jutro.
Hoja ma takie piękne misiaczki, że nie wyrzucam jej z domu, chociaż czasem daje się we znaki swoim zapachem. Najwyżej czasem przytnę jej pachnące pazurki. ;:218
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry wszystkim.
Nie mogłam się oprzeć, żeby nie sfotografować jej w całej krasie. Dla tych , którzy lubią piwonie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Oooo, coś dla mnie. :D Nie dość, że piwonia, to jeszcze biała. I to czerwone "maźnięcie" w środku wygląda słodko. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”