Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Pomysł z rzeczką z kamienia rewelacyjny, bardzo ładnie obsadzone brzegi kamiennego korytka.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aga! :wit
Dołączę do pochwał powyżej - ścieżka-rzeczka udała Ci się niewątpliwie :) Czekam, aż popłynie nią strumień wody, a Ty to uwiecznisz na fotkach...
Zachwycam się kolorystyką i wzrostem żurawek... kurczę, u mnie coś im nie pasuje...
Udanego dnia! Ja już jestem po pierwszej części operacji 'chwast' :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewa bardzo miłe jest to co piszesz ;:196 Naprawdę ciesze się, ze podobają Ci się moje pomysły i że chcesz z nich skorzystać :D Musiałabym widzieć jak wygląda to miejsce gdzie chcesz zrobić rzeczkę i ta ścieżka i może coś byśmy wymyśliły :D

Aniu mój ogródek niewielki, a wiele roślin mi się podoba, trudno mi z czegokolwiek zrezygnować....więc i ziemię nie bardzo widać :lol: Roślinki szybko się rozrastają , więc błyskawicznie i u Ciebie nie będzie busz :D

Dorotko cieszę się, ze moja kamienna rzeczka podoba się :D Kamienie to wiele kursów na okoliczne pola i zbieranie :D Mój M w pewnym momencie miał dość i kamieni i mnie razem z nimi :;230

Beatko dziękuję, jesteś bardzo miła ;:196

Dorotko na spotkanie niestety jechać nie mogę :( Naprawdę bardzo żałuję....
Goździki to jedne z moich ulubionych kwiatów, masz rację, są wspaniałe i jak kwitną i jak nie kwitną :D Staram sie zdobyć i posadzić jeszcze inne odmiany, b mam tylko kilka....ale rozciągam je po całym ogrodzie 8-) :lol:

Ewa dziękuję, miło mi bardzo, ze podoba Ci się :D Roślinki na rabacie już były, teraz wkomponowałam pomiędzy nie kamienie.....sporo musiałam wykopać i poprzesadzać, bo rabatka była gęsto porośnięta...

Aguś ciesze się, że moja kamienna rzeczka podoba się :D Przy pierwszej ulewie zobaczymy jak się sprawdzi :D
Żurawki faktycznie rosną jak szalone, bardzo mnie to cieszy, bo uwielbiam je. Sadzę je w coraz więcej miejsc w ogrodzie....Muszę podsypać im troszkę nawozu, bo nic jeszcze nie dostały :oops:
Biegnę zobaczyć Twoją walkę z chwastami ....
Tobie również miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O.... :shock: ale super wymysliłaś odprowadzenie wody z rynny ...a pod kamlotami jest jakaś folia ? Ciekawie wyglada ten kamienny strumyk ;:138 .
Żurawki masz spore , jak zresztą wszystko na co nie popatrzę ;:108 . Aguś...wysiewasz sasanki , bo widzę nasienniki ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko nasienniki zostawiłam, bo obiecałam nasionka wielu osobom, już zaczynają dojrzewać, więc sukcesywnie zbieram :D U mnie większość krzaczków z wysiewów :D
Kamienie ułożone są bezpośrednio na ziemi, u mnie piach a na rabacie rosną roślinki, które lubią sporo wilgoci i zależy mi, żeby woda spomiędzy kamieni wsiąkała w ziemię :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aguś u ciebie jak zwykle pięknie ;:196 a jak tam róże?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, pomysł na żwirową ścieżkę miałas świetny, koniecznie cyknij fotkę jak popłynie tędy woda ;:oj
Na cudnym skalniaczku widziałam zawciągi, czy przekwitłe kwiaty obcinasz nisko? U mnie mocno się powyciągały, mają za długie łodygi i kładą się na rabatce, powinnam je przyciąć?
Tak jak nie przepadam za hostami, u Ciebie pięknie się komponują z kwiatami na rabatach, może się z jeszcze z nimi 'przeproszę' :wink:
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aga, fajny pomył z tą rzeczką :D
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Super pomysł z ta rzeczką ;:215 Żurawki cudowne i znów zauważyłam takie ,które chcę mieć ;:173 Czy to sie kiedys skonczy ;:oj
Piekne fotki ,jesteś mistrzynia obiektywu ;:180 Brawo!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przyglądam się jeszcze raz Twojemu bodziszkowi, bo dopiero co wizytowałem swojego :wink: Mój jest kantabryjski 'St. Ola' i Twój wygląda chyba tak samo. Sprawdziłem też zapach liści no i u tego gatunku też pachną ale dużo słabiej, delikatniej niż u korzeniastego. I zauważyłem też, że kwiatki z czasem bardziej różowieją, bo na początku są niemal białe.
Na jednym zdjęciu załapał się irys 'Wabash' (biała góra, granatowy spód z białym brzegiem). Jak dla mnie idealne zestawienie kolorów 8-)
Trojeść amerykańska nareszcie ruszyła z kopyta :tan Przez trzy lata była rachityczna.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kamienna rzeczka udała Ci się wyśmienicie. ;:215
Podziwiam Twoje hosty, zwłaszcza te z białym środkiem, jakoś ostatnio zapragnęłam więcej host i ciągle je zauważam u innych. ;:173
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Łał tyle gości że trudno się przebić,dzięki zobaczę i może skorzystam ,jestem wdzięczna za każdą radę ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Agnieszko, rzeczka rewelacyjna, koniecznie zrób zdjęcie jak będzie płynąć nią woda. Twój ogród jak zawsze zachwyca, brak słów po prostu. Możesz mi powiedzieć jak tniesz chabry po przekwitnięciu? Nisko czy tylko przekwitłe kwiatostany?
Storczyki masz przecudne, mnie zwłaszcza zachwycił ten biało-pomarańczowy na trzecim zdjęciu, przepiękny, nie widziałam jeszcze takiego koloru. Jeżeli chodzi o wełnowce to ja u siebie wykończyłam je szybko i skutecznie Provado Bayerna, chyba dwa opryski wystarczyły, a robale miałam na dendrobiach i w gardenii więc miały pole do popisu. Naprawdę polecam ten środek.
Pozdrawiam i czekam na następne widoczki
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Bardzo spodobała mi się ta kamienna ścieżynka do odprowadzenia/rozprowadzania wody z rynny bo przecież chodzi o to by nadmiar wody nie wypłukiwał ziemi nie robił szkód Aguś ;:215 ale jak zeszłam niżej i zobaczyłam gożdziki to ;:oj te ich pierzaste kwiatuszki i ten zapach :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aguś, Twój skalniak to jest cudo! Gdzie mojemu do Twojego.
Wszystko bujne, kolorowe, jak zresztą cały Twój ogród. Mój jest sezonowy do tego suchy i źle zrobiony. Muszę go przerobić, ale kiedy, to już nie wiem :roll:
Pomysł z kamienną rzeczka znakomity ;:108 Na pewno się sprawdzi, a wygląda bardzo dobrze! ;:63
Pięknie wkomponowuje się w ogród :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”