Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) wiosna....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) wiosna....

Post »

Piękne deszczowe fotki, roślinki wreszcie napojone, jędrne i zadowolone :D Wspaniale prezentują się w kroplach wody :D
Skrętniczek cudeńko, ciągle gdzieś odkrywam nowe przepiękne kolory....nie miałam pojęcia, ze jest ich tyle....
Bodziszek cudnie Ci zakwitł....u mnie po zimie z 3 kęp pozostała jedna....i to nie zakwitła :evil: Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej....
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aga...tak wydaje sie ,ze popadało ,ale ziemia wciąż sucha....jutro znowu podlewanie jak nie bedzie deszczu ;:108
Ze skretnikami trzeba uwazac ...tak czaruja ,ze mozna głowe stracić ;:173 Ja niestety zima straciłam kilka wyjatkowych ;:145 Ojej bodziszki Ci umarzły...umnie ładnie sie trzymaja , ale jak dotad nie zakwitło kilka...mam nadzieje ,ze przetrwały..... ;:180 bardzo je lubie :uszy Na pewno zakwitną Ci nastepnego roku, abo może jeszcze niebawem ;:173
Ciagle ociagaja sie róże to takie tam fotki wsadzę Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miscant od Efci jednak w tą deszczowa pogode przesadziłam , tam był trochę zacieniany i nie wyglądałby tak efektownie , juz jest sliczny ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko,jak widzę Twój ogród a w nim rośliny ,kamienie,drewno...to normalnie się ślinię ze smakiem.Zakątki przedstawione są wycacane.Brawo.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wycacane.... :;230 Jacek przestań...mój ogród taki ciągle w budowie , ..i taki naturalny raczej ,tak sobie tłumaczę jego niedociągnięcia :wink: W tym roku powinien być bardziej ciekawy ,ze względu na róże ,no i trawy , choć po zimie moga nie być sie okazałe....trzeba czekać :roll: Kamień i drewno ...tak ,zdecydowanie lubię i jeszcze cegłą , bardzo mi się podoba ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Godna podziwu skromność Dorotko ;:131

Pięknie masz, zasługujesz na wszystkie pochwały tu napisane ;:173

A ja gonię własny ogon, coś niecoś o tym w moim wątku :;230
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

To teraz widzisz Dorotko jak Twój ogród postrzegaja inni :wink: Jest zdecydowanie naturalny i w tym to wycacanie leży...tak tez trzeba umieć utrzymać ogród :)
PS.Dorotko czy otrzymałaś wczoraj ode mnie WP na temat rozchodniczków?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helenko Jacku dziękuję ,No jak tak mówicie to może odważę się i wsadzę te rabaty.... :wink: ale czekam coby coś jeszcze zakwito

:roll: Obrazek
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Hej Dorotko ale urosła grzywka twojemu miskantowi :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też jestem ciekawa Twoich rabatkowych kompozycji Dorotko .Siadam wieczorem do kompa i potem nie wiem gdzie zajrzeć ,bo czas nieubłaganie ucieka .Ma takiego floksa Quenn Eisabeth też ma variegatkowe liście i kwitnie na różowo .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też jestem ciekawa Twoich rabatkowych kompozycji Dorotko .Siadam wieczorem do kompa i potem nie wiem gdzie zajrzeć ,bo czas nieubłaganie ucieka .Ma takiego floksa Quenn Eisabeth też ma variegatkowe liście i kwitnie na różowo .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Dorotko wpadłam z rewizytą, żeby śledzić na bieżąco roślinki z Twojego ogrodu :) Bardzo ładnie u Ciebie! ile czekałaś na szyszki jodły koreańskiej? Bo ja mam metrową jodełkę i nie mogę doczekać się szyszek... Zainteresowała mnie taka delikatna roślinka między hostami kilka stron wcześniej. Chyba rutewka... Nigdy jej nie widziałam :shock:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dorotko wiedziałam że masz piękne rabatki, normalnie czułam w kościach że masz właśnie kamienie i konary i pewnie dodatki wiklinowe ;:108 Cudnie! Ja mam już odlozone cztery piekne konary na przyszłe rabatki bo uwielbiam takie naturalistyczne tematy ;:138
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Dorotko cieszę się że już wydobrzałaś ;:196 popodziwiałam Twoje ogrodowe piękności i pozazdrościłam szyszek na koreance ;:oj chyba muszę swoją postraszyć bo przecież dla nich ją kupiłam a ona co roku robi mi psikusa :roll: ileż można czekać
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam porannie z wierną towarzyszka kawusią....mniam mniam ;:173
Nabieram sił bo wyruszamy dzisiaj z grupa dzieciaków do Zoo.....zbieram siły , przede wszystkim psychiczne , bo nie lubię tego miejsca ...obym nie wróciła podłamana :roll:
Młody dzisiaj tez ma zdejmowany gips , oby to już był koniec tego leczenia :uszy Dobrze by było jakby ta zrzęda zaczęła wiecej wychodzic z domu :uszy

Efcia...no prosze jaki śliczny awatarek ;:196 W czym to Ty tam siedzisz ;:224
Kochana miskant od Ciebie rośnie ślicznie ;:196 ,więc przesadziłam go w otwarte miejsce ,szkoda go było chować , nie pokazałby sie w połnej krasie , bo jałowiec tak od 12 juz go zacieniał....Tam ma towarzystwo lilii i róz ,planuje tam dosadzic wysokiego klona nad nim :uszy
Jadziu jak ogarne ten trawnik to porobie fotki tych moich rabatek...ale to nic specjalnego , wsio zmieszane razem .
czy Ty wiesz ,ze te róze co pózno sadziłam ...w zasadzie z gołym korzeniem maja pąki ;:138 Jacques Cartier , i Piano , i reszta tez ślicznie rośnie .T Twoja odmiana floksa bardzo podobna ;:108 Foksów nigdy nazbyt wiele :uszy Czy Ty Jadziu zamawiałas kiedys róze od Petrovica :?:
Bożka witaj u mnie ;:4 Wiesz ta koreanka to u mnie troche jakby stała w miejscu , jak ja nie zajmowałam sie ogrodem....i tak lezał odłogiem , jak go pokochałam to od razu zaczęła ładniej rosnać , szyszki miała pierwszy raz w ubiegłym roku ...chyba 3 sztuki ,ale teraz jest sliczna , to chyba jakaś mniejsza odmiana ,jest mojego wzrostu teraz , czyli 167 a latek ma z 7 tak myślę :roll: Ta roslinka o która pytasz to tak , rutewka thalictrum isoporoides, jakos mnie tak zauroczyły , a to takie maleństwo ,i te niebieskie listki ;:173
Moniś..te moje rabatki takie moje , troche wszystkiego , korzenie i pniaki wszystko z mojej działki z wykopanej dawno akacji , a Wapienia tez sporo , kiedys dostałąm od kolegi
...no lubie własnie takie dodatki , wikline oczywiscie tez ..tylko ona szybko niszczeje ,wszelkie gary żeliwne i takie tam ramole :;230 Pieknie powstaje Wasza działeczka ....widze ,ze w głowie wizje tworzysz...oj wyczarujecie fajne miejsce na ziemi :uszy
Eluś ...no ja sie tak łatwo nie dam.... :;230 Moja koreanka to długo zwlekała z pokazaniem szyszek...a w ogóle taki mały pyrtek jest ,chyba jakas mała odmiana....dostałam ja kiedyś w prezencie ;:224
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,ja miałam nadzieję,że moja 3 letnia koreanka będzie miała w końcu szyszki,ale widzę,że ty czekałaś dłużej na swoje,wiec musze uzbroić się w cierpliwość.
Czekam na fotki działki w całości.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”