Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
Ala jaki piekny gąszcz. Tylko teraz trawki brakuje. Scigaj chłopaków niech zakładają mamie trawnik
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Alu piękne te piwonie, a obok chyba masz jasne, tylko jeszcze nie rozwinięte?? Fajnie wkomponowujesz roślinki i wtapiasz jedne w drugie. "Ogrodowe widoki" śliczne 

Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No to pospacerowałam po ogrodzie och jak cudownie 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
bardzo mi się podobają te prezentowane widoczki, przemieszanie iglaków i kwiatów. Muszę się nauczyć tak łączyć bo jeszcze nie daję rady.
Ślicznie tutaj
Ślicznie tutaj

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majeczko paprocie same rosną i nawet wchodzą tam gdzie nie potrzeba.Ale dobrze bo zasłaniają i zacieniają podłoże.Różanecznik z tego jest bardzo zadowolony.
Martyno Piwonia ta żółtymi pręcikami to Niemcewicz.bardzo lubię takie niepełne.
Moni kosiarka już kupiona,więc już można pomału przekopywać i siać trawę.
Kasiu masz rację,już rozwijają się Maxima , Sarah Bernhard,Mme Claude Tain i Ewelina.Mam Buckey Bell ale w tym roku jeszcze nie zakwitnie.
Elu zapraszam częściej.
Jolu Iglaki dają tło.Ale również zimą osłaniają rośliny.Mogłam się przekonać tej zimy.Warto je sadzić w tych miejscach gdzie jest otwarta przestrzeń i trzeba dać wrażliwym roślinom trochę osłony.
Martyno Piwonia ta żółtymi pręcikami to Niemcewicz.bardzo lubię takie niepełne.
Moni kosiarka już kupiona,więc już można pomału przekopywać i siać trawę.
Kasiu masz rację,już rozwijają się Maxima , Sarah Bernhard,Mme Claude Tain i Ewelina.Mam Buckey Bell ale w tym roku jeszcze nie zakwitnie.
Elu zapraszam częściej.
Jolu Iglaki dają tło.Ale również zimą osłaniają rośliny.Mogłam się przekonać tej zimy.Warto je sadzić w tych miejscach gdzie jest otwarta przestrzeń i trzeba dać wrażliwym roślinom trochę osłony.
Alu kolekcja piwonii spora. Ja w tym roku chciałabym powiększyć swój piwoniowy zbiór, bo tak mnie one zauroczyły, że mogłabym cały ogródek w piwoniach mieć
Nie mogę się doczekać Twoich zdjęć jak zakwitną Ci te cudeńka. Ale Ci będzie pachniało.... 

Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale, Ci to wszystko już zarosło
Jestem ciekawa jak na żywo teraz ogród wygląda.
Mam nadzieję, że uda się to sprawdzić

Jestem ciekawa jak na żywo teraz ogród wygląda.
Mam nadzieję, że uda się to sprawdzić

- Georginia
Kasiu jeszcze uda mi się zrobić miejsce na trzy szt,na tej rabacie.Ale rozglądam się za miejscem na innych rabatach.Jest tyle pięknych odmian a producent pod samym nosem.Grzech by było nie kupić.
Gosiu to rabaty po modernizacji i tu było posadzonych część starych krzewów no i róże.Inne były przerabiane jesienią a jeszcze inne dopiero wiosną .Więc nie wszystkie rabaty są takie dojrzałe.Dodam jeszcze że niektóre ,całkowicie ogołociły się po zimie i muszę zaczynać od początku.Jest okazja żeby coś jeszcze zmienić.Z dosadzeniem niektórych róż będę musiała niestety poczekać bo w Rosarium już nie ma róż które są mi potrzebne.Więc miejscami jest trochę goło.
Gosiu to rabaty po modernizacji i tu było posadzonych część starych krzewów no i róże.Inne były przerabiane jesienią a jeszcze inne dopiero wiosną .Więc nie wszystkie rabaty są takie dojrzałe.Dodam jeszcze że niektóre ,całkowicie ogołociły się po zimie i muszę zaczynać od początku.Jest okazja żeby coś jeszcze zmienić.Z dosadzeniem niektórych róż będę musiała niestety poczekać bo w Rosarium już nie ma róż które są mi potrzebne.Więc miejscami jest trochę goło.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Chyba nie jest tak źle. Zresztą wiadomo, że ogród potrzebuje czasu. Ja mam dużą wyobraźnię 

- Georginia
Gosiu nie wątpię ,ale chyba nie dasz rady wyobrazić sobie pięknie kwitnącej Flory Danici ,gdy sterczą tylko czarne kikuty.
- Georginia
Dzisiaj trochę widoków z ogrodu P. Szmita.
Ogród P. Szmita

Ogród P. Szmita

Alu jak wszystko pięknie wypielęgnowan e.Wspaniały spacer.Ale i w Twoim ogrodzie symfonia kwiecia.Cudnie.
U mnie już ostatnia,biała peonia rozwinęła się i caly ciemny narożnik wygląda jak panna młoda.
U mnie już ostatnia,biała peonia rozwinęła się i caly ciemny narożnik wygląda jak panna młoda.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Georginia
Aniu byłam ,widziałam Twoje róże.dr. Jamain wpadł mi w oko.Może na wiosnę.W tym ogrodzie widać że wszystko jest profesjonalne i zrobione ze sztuką projektowania ogrodów.Tak jest cały sezon,zawsze pięknie.Aniu napisałam u Ciebie, to prawdopodobnie Maxima.
Maxima

Sara Bernhard

Maxima

Sara Bernhard

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Maxima ma piękną biel z takim lekkim muśnięciem czerwieni a może raczej karminu .Sarę też mam ,ale na razie ma zamkniete jeszcze pąki .Myślałam ,ze pokazujesz swój ogród i aż zapiałam z zachwytu ,a tu czytam ,że to u p. Szmita. Jamain jest na prawdę pięęęęękny chociaż mam go dopiero 1 sezon, a już jestem zachwycona jego kwiatami .Obronił sie nawet przed atakami bruzdownicy i mszyce też go za bardzo nie lubią .W tym roku jest mnóstwo tych czarnych mszyc,.które zawsze oblegają jaśminy .Miałam je nawet na powojniku i zanim zauważyłam zdążyły krwiopijcy wyssać trochę dobroci z 2 pędów
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Nawet nie wiem co napisać oglądam i wzdycham. Kiedy ja się doczekam takiej obfitości kwiatów. Moja Maxima w tym roku ma cztery kwiaty.
Pozdrawiam Monika