Wiejski ogród c.d.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski ogród c.d.
Lidziu ja go kupiłam jako cz. złocisty. Kiedyś miałam go dość dużo, a potem zniknął to musiałam ponownie go zaprosić do ogrodu.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu sądząc po kwiatach, Twój czosnek to Allium Molly- czosnek południowy zwany czasem złocistym, chociaż czosnek złocisty- Allium Flavum ma całkiem inne kwiaty. Możesz sprawdzić w Google wpisując nazwę łacińską.
Marysiu Masko i Marysiu Delospermo, Fotek dzwońców poszukam. Za 2 dni jadę na dłuuuuuuuugie wakacje. Po powrocie założę swój wątek pod warunkiem, że dzieci lub wnuki nauczą mnie wklejać zdjęcia. Przez 3 miesiące nie będę miała dostępu do internetu. Tam nie mam nawet prądu, ani bieżącej wody. Wspólnie z mężem mamy blisko 145 lat i mimo to lato spędzamy jak na obozie harcerskim. Dopiero 10 lat temu ze względu na moje kłopoty zdrowotne przenieśliśmy się z namiotu do przyczepy ustawionej na działce. Będziemy słuchać szumu fal i oglądać kwiatki, ptaszki i zwierzątka.
Po powrocie wpadnę do Ciebie na wirtualną kawkę i może wreszcie będę mogła zaprosić Cię do siebie.

- Kontakt:
Dorotko bardzo mi miło, że odwiedzałaś mnie i będzie mi Ciebie brakować. Zdjęcia pomożemy wklejać jeżeli rodzinka zawiedzie. Życzę Wam wspaniałych wakacji wśród przyrody i ciszy. A po powrocie zapraszam serdecznie i będziemy otwierać wątek, bo jak się przekonałam masz dużo ciekawych rzeczy do powiedzenia a i pewnie do pokazania. Szczęśliwej drogi w obie strony. Pogody !

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Witaj Marysiu nastał nowy, słoneczny dzień .Tak jak deszcz tak i słoneczko potrzebne naszym roslinkom.
Miłego wypoczynku
Miłego wypoczynku

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Dzień Dobry Marysiu, czy mogę odpowiedzieć w Twoim wątku Cioci Dorotce, bo w moim coś mnie nie odwiedza?
Wiem, że się zgadzasz. Dziękuję
.
Ciociu Dorotko Wątek masz założyć bez względu na przeciwności. Poooomożemy!! Miłego pobytu na działce. Ale masz wspaniałego męża, który dzieli Twoje pasje. Też bym tak chciała. Pozdrów Go ode mnie.
Jak wrócisz , to wpadnij do mnie.
Marysiu jeszcze raz dziękuję, jaka pogoda u Ciebie dzisiaj,bo u mnie od rana słoneczko i 10 stopni? Jest Święto , więc wgłębię się w Twój wątek , bo mam dużo czasu i duże braki. Więc
i w Twoim towarzystwie miło spędzę ten dzień. 

Ciociu Dorotko Wątek masz założyć bez względu na przeciwności. Poooomożemy!! Miłego pobytu na działce. Ale masz wspaniałego męża, który dzieli Twoje pasje. Też bym tak chciała. Pozdrów Go ode mnie.
Jak wrócisz , to wpadnij do mnie.

Marysiu jeszcze raz dziękuję, jaka pogoda u Ciebie dzisiaj,bo u mnie od rana słoneczko i 10 stopni? Jest Święto , więc wgłębię się w Twój wątek , bo mam dużo czasu i duże braki. Więc

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Kontakt:
Marysiu mar 33 ja odwrotnie z miasta na wieś. Wszystkiego się uczę idzie mi to czasem strasznie nieporadnie, ale nie zrażam się
Ewuniu u mnie słonko zachmurane Dobrego dnia!
Marysiu od motyczki Dorotka zwróciła się do nas obu więc grzecznie było jej odpowiedzieć. Odwiedzała mnie i czułam się tym wyróżniona i myślę , że to sfinalizujemy za trzy miesiące. Zapraszam - może dolać kawusi
Ewuniu u mnie słonko zachmurane Dobrego dnia!
Marysiu od motyczki Dorotka zwróciła się do nas obu więc grzecznie było jej odpowiedzieć. Odwiedzała mnie i czułam się tym wyróżniona i myślę , że to sfinalizujemy za trzy miesiące. Zapraszam - może dolać kawusi

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Kawusi chętnie, nigdy nie odmawiam. 

Maria motyczką dziabnięta
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Marysiu a ja jak zwykle wpraszam się na kawkę
Fajny ten żółty czosnek . Czy możesz wstawić jakieś zdjęcie na którym będzie widać całą roślinkę?

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Strasznie mi się podobają te małe kurczaki Twojej znajomej, kura jakie poważne miny robi
Fajnie dobrane petunie i donica, czy to z nasionek ?
Taki żółty czosnek - allium molly miałam w starym ogrodzie, teraz kupiony w Stonce jeszcze nawet liści nie wypuścił.
Czy delospermę zimujesz w domu ?
Strasznie mi się podobają te małe kurczaki Twojej znajomej, kura jakie poważne miny robi

Fajnie dobrane petunie i donica, czy to z nasionek ?
Taki żółty czosnek - allium molly miałam w starym ogrodzie, teraz kupiony w Stonce jeszcze nawet liści nie wypuścił.
Czy delospermę zimujesz w domu ?

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Dzień u Ciebie rozwija się przepięknie i ten w realu i ten wirtualny...
Całe szczęście u mnie przestało padać i przed chwilą wyjrzało słoneczko

Roślinki bardzo odczuwają brak słońca, chyba tak samo jak brak wody

Super są posty w Twoim wątku, typu: piękne roślinki, ale najbardziej mi się podobała kurka.... mnie zresztą też

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maśku, w Trójmieście dziś też chmurzaście, więc i ja przysiadam się na kawkę. Fajowe czosneczki, ja na moich też już wypatrzyłam pączki, tylko nie wiem, czy pierwsze będą żółte, czy różowe... Nie mogę się doczekać!
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- Maska
- Kontakt:
Beatko wstawię tylko on zaczyna wychylać pierwsze kwiatuszki jak cały się rozwinie.
Pelasiu petunie z LM donica ma chyba ponad 30 lat kupiona w Bielsku Białej w minionej epoce były 4 zostały dwie . Jest ogromna i niestety już klejona. Kurczątka jak były pierwsze nie zrobiłam zdjęć więc na drugie zasadziłam się. Też bym tak chciała! Delospermę mam od wiosny. Przywiozłam kiedyś z Turcji ukorzeniłam ale w mieszkaniu w zimie padła.
Helenko u mnie truskawki też słabo dojrzewają ale dlatego bo pierwsze są zniekształcone od przymrozku. A teraz walczę z sarnami bo mi zjadają liście. Pogodę mam piękną siedzimy w ogrodzie z dziećmi.Teraz robi się chłodniej. Deszczu u mnie nie było.
Aniu u mnie chmury ale urodziwe i słoneczko wygląda cały czas. Czosnki u mnie najpierw były różowe (były wcześniej zdjęcia) Teraz wychodzą żółte. Ja lubię czosnki nawet kwiaty szczypiorku i cebulki

Uploaded with ImageShack.us a to dla Was moi Kochani
Pelasiu petunie z LM donica ma chyba ponad 30 lat kupiona w Bielsku Białej w minionej epoce były 4 zostały dwie . Jest ogromna i niestety już klejona. Kurczątka jak były pierwsze nie zrobiłam zdjęć więc na drugie zasadziłam się. Też bym tak chciała! Delospermę mam od wiosny. Przywiozłam kiedyś z Turcji ukorzeniłam ale w mieszkaniu w zimie padła.
Helenko u mnie truskawki też słabo dojrzewają ale dlatego bo pierwsze są zniekształcone od przymrozku. A teraz walczę z sarnami bo mi zjadają liście. Pogodę mam piękną siedzimy w ogrodzie z dziećmi.Teraz robi się chłodniej. Deszczu u mnie nie było.
Aniu u mnie chmury ale urodziwe i słoneczko wygląda cały czas. Czosnki u mnie najpierw były różowe (były wcześniej zdjęcia) Teraz wychodzą żółte. Ja lubię czosnki nawet kwiaty szczypiorku i cebulki

Uploaded with ImageShack.us a to dla Was moi Kochani
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Podziwiam i brawo Ci za to ,że nie zniechęcasz się do wsi bo znam takich co ze wsi i kury im śmierdzą ,nie mówiąc o tym że nie odróżnia chwastu od roślin ozdobnych,ciągle nie nadążam z oglądaniem za dużo pracy w ogrodzie.Piękny ten bukiecik z polnych kwiatów. 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny