Tesia- dziękuję. Psinka już taka wygodnicka jest...Czasami 4 poduszki to mało... Ale, czasem śpi na "gołym" asfalcie na parkingu
Kociaro- nigdy nie wąchałam skrętników. Spróbuję w południe je powąchać...może pachną...
Bananowy_Kot- dziękuję w imieniu psinki i skrętnika.
Mis20/Asiu- bardzo lubię tego skrętnika. Ma drobne kwiaty, ale za to nadrabia ilością kwiatów
Celinko- czyżby się spodobał...reszta na pw
Dor1964- hihi...dziękuje w imieniu "słodkości"
Oksi- I pewnie Ma rację. Ta rasa jest wykorzystywana w dogoterapii dzieci. One wręcz uwielbiają dzieci i pracę z nimi ;)
Marwes/ Matku - pewnie, że się nie gniewam. Awręcz cieszę się z pięknych Twoich hoi
Na pierwszych, czterech zdjęciach - to hoja carnosa variegata. Na ostatnich dwóch - hoja carnosa ( zwana różową). Obie - cudnie pachnące i nieźle się rozrastające.
Filigranowa - to nie moje, tylko Marka. Ale piękne - prawda?
Kwiaciaro- dziękuję ;)
Mmaryla- dziękuję w imieniu skrętnika.Psina czasem jest wygodna, a czasem jej wystarczy asfalt na parkingu do leżenia..
Jola1313- dziękuję za komplementy.
Niunia1981- jeśli chodzi o głaskanie cavisia, to nie Masz szans. Są to psy nie do zagłaskania. Koleżanka kiedyś Zrobiła eksperyment i Próbowała zagłaskać swoją cavisię " na śmierć". Po 4 godzinach głaskania ręce ją bolały i musiała przerwać eksperyment. A caviś spał sobie smacznie
Stokrotkania- dziękuję. Kolejne zdjęcia w drodze...
Mandragora- dziękuję w imieniu skrętników.
Hoje, nie moje, - ale, rzeczywiście, żeby mogły zakwitnąć - potrzebują dużo słońca. Moje - stoją na południowym parapecie.
__asiulka__- dziękuję w imieniu psinki.
Hoje - nie moje - ale i tak są cudne.
mika181- teraz lato...wszystko kwitnie lub będzie kwitło.
nuta23- hoje, nie moje.Ale skrętniki - tak
Szaleństwa skrętników u mnie c.d.... Z 17 kolorów - obecnie kwitnie 12

4 - następne mają pączki. Tylko jedna sadzonka tamtegoroczna rośnie w liście, a nie puszcza pączków.
I maluszki u liści zaszczepionych zaczynają się pojawiać:
Zaczyna kwitnąć bordowy - mini:
I... bordowo- żółty. Trudno opisać jego kolor... Mam go od Asi/Mis20. Może Ona Wytłumaczy Wam - jego kolor:
Po przerwie...znowu zaczyna kwitnąć
Charm :
Parapet i blat ze skrętnikami coraz bardziej kolorowy:
I pierwsze zbiory truskawkowe: