Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Piszesz, że przy ścieżce powoli się zagęszcza? powoli? :;230
No ja ci prorokuję, że wkrótce będziesz przerzedzać :lol:
A tak w ogóle to pięknie jest, nawet w deszczu.
U mnie róże zaczynają wyglądać jak zmokłe kury :(
Ech te twoje kute dodatki, śliczne.... ;:167
Miłego dnia!
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Boule de Neige, ma taka przypadlosc. Pak jest inny i po rozwinieciu nieraz na bialych platkach sa tez rozowe smuzki. Piekna rozyca, jedna z ladniejszych bialych krzaczastych jak dla mnie ;:167
Szkoda tylko, ze po deszczach zaczynaja jej platki brazowiec... ale mam slabosc do historycznych, to jakos tak nie za bardzo mnie to zniecheca.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

ładuję widoczkami baterie i ruszam do pracy, cudownie że jest Twój ogród, rozjaśnia mój ciężki dziś dzień :uszy
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

A mnie wzruszył kupisynek ;:108 .Czasami przejęzyczenia są takie urocze... ;:224
Ogród na szóstkę, widać, że ma wszystko, czego potrzebuje ;:oj Brawo, Robaczku ;:138

Pozdrawia, pełna podziwu - Jagoda
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Rabatka z niecierpkami wygląda fenomenalnie, ja chyba nie mam do nich ręki bo u mnie ledwo żyją. Wszystkie ujęcia z nutką romantyzmu na 6 ;:63
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no dobra, nie szukaj gazetki......to jest to moja sekretna rabatka, jesteś pierwszą osóbką, której to pokaże - zgadnij co to bedzie i wyobraź sobie, że z tyłu rosną trawy, lekko to otaczając, zaś z przodu jakieś niskie byliny.....jeszcze nie wiem jakie ale w piątek jade do ogrodniczego to tam będę myśleć :wink: ;:224
Obrazek
Obrazek
jakby co to ja później usunę te fotki, jak bedziesz chciała ;:196
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Nie no ta ścieżka mnie zauroczyła, tak niedawno ja robiłaś a tyle zieleni już jest, co bedzie sie działao jak to zakwitnie mmmmyyy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu, postanowiłam czym prędzej się wpisać, bo pomyślisz, że tu nie bywam i nie oglądam Heidi Klum :;230 :;230
Mam pytanie, na początku jej kwit ma kolor ciemnego amarantu, a dopiero z później zmienia na fioletowy, czy tak ;:oj
Zastanawiam się czy tonie jest może sprawa samego zdjęcia.

Bardzo dorodny Twój Charles Austin, jednak jego kolor nie jest podobny do Chippendale. CH A jest bardziej pomarańczowy.
;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To o czym myslisz, że to chabry, to są czosnki.
Wiem, bo takie sadziłam :D
Coś mi się wydaje, że Dorotka ma rację z tym przesadzaniem. No, ale cóż tam. Najwyżej się pomniejszy trochę trawnika wokół :;230
Uwielbiam oglądać te Twoje zdjęcia.
A z przyjazdem...może, może?
Ale dużo później.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Cudne zdjęcia, mam nadzieję, że moja "panna młoda" też będzie się prezentować tak pięknie :roll: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Ostatni, długi dzień w pracy przed urlopem już za mną, po południu zaliczyłam fryzjera i.....mam włosy proste jak drut ;:oj haha, a co, zaszalałam sobie.. ;:224 (od urodzenia jestem loczkowana hihihi ;-))
Tadek Miło słyszeć, że Twoje królewny też zdrowe, choć wiekowe :;230 Kupidynka mam pierwszy raz, nawet cieszę się z błękitnego bardziej, bo obok dosadziłam różowe naparstnice, będzie pasować ;-))
Ewa/Gajowa, cieszę się, że podoba Ci się ścieżka ;:196 Planowałam ją od jakiegoś czasu i fajnie, że udało się zrealizwoać ten projekt. Czekam na Twoje pomysły i realizacje!
Monia, kochana, co Ty wygadujesz..w Twoim pięknym ogrodzie można tylko popaść w zachwyt ;:170
Annes, uważaj z tą kawką, ja już kiedyś wylałam! :wink: Bardzo dziękuję za miłe słowa!
Dorotko, pierwszy raz kupiłam różę z marketu i nie żałuję, jest naprawdę urocza! Nostalgie nie będziesz żałować....to prawdziwa piękność..i moja pierwsza miłość ;:167
Dodad, chciałam, zęby nasadzenia przy ścieżce były gęste, a rośliny płynęły falą razem z nią ;:138 Gdyby jednak okazało się, że przegięłam, to coś przesadzę. Już nie mogę się doczekać gdy zakwitną!
Jule, Boule de Neige wybrał mój M - jako jedyny francuskojęzyczny w naszym duecie, narciarz z zamiłowania ;-)) wybrał "swoją" różę na rabatkę przy tarasie. Cieszy mnie ten wybór, chciałam jakąś jaśniejszą plamę pomiędzy Louisami Odier..
April, witaj!Jak fajnie, że wpadasz do mnie o poranku w odwiedziny :tan
Jagódko, tak mi się wystukało z tym kupisynkiem :;230 Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:196
Aniu, moje niecierpki też nie są okazem zdrowia, przypalają im się liście, pomimo bardzo niewielkiego nasłonecznienia o świcie..na razie żyją, ale wyjeżdżam jutro i pewnie padną.. :?
Marta, ale fajnie, robisz mini-oczko? ;:138 Twoja Barkarolle mnie zachwyca, coś pięknego..
Parysko, witaj :wit Ścieżka zarasta w szybkim tempie, aż sama jestem zdziwiona! Ciekawe co zastanę za 2 tygodnie! ;:oj
Majka, Hedi faktycznie na początku bardziej amarantowa, potem fiołkowa ;:167 A Chippendale muszę nabyć..koniecznie. Widziałam ją u Ciebie już pod koniec maja w pełni kwitnienia..co za widok :shock: Z Charles'a jestem bardzo dumna, sporo przeszedł tej wiosny..,połamali go robotnicy w trakcie prac przy tarasie..ale dał sobie radę!
Gosia, trzymam za słowo, że mnie odwiedzisz ;-)) Po powrocie jestem już w domku cały czas, kolejny wypad dopiero późną jesienią, więc serdecznie zapraszam! Zdjęcia ścieżki robione w zbliżeniach trochę zmniejszają ją optycznie, miejsca nie jest aż tak mało jak się wydaje. Posadzone są róże okrywowe, mają się rozchodzić na boki, w pomiędzy jest tylko lawenda i lobelia. Ilość sadzonek na metr dobierałam z Ewą, choć faktycznie musiała mnie hamować z ilością... ;-))
Edytko, B.Bride to cudny powowjnik - ma wielkie kwiaty i kwitnie bardzo obficie. Jak dotąd, to najładnieszy u mnie z tych sadzonych wiosną ;:173

Dzisiaj kilka fotek cyknęlam po zmroku, ogród już prawie tonął w ciemnościach, gdy mogłam spokojnie usiąść i wypić kieliszek wina w ogrodzie...

ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

.Kasiu , no aż miło posiedzieć wśród tylu zapachów , kolorów , i trelu ptaków ...bo chyba się nie mylę ...choć już wieczór , to myślę , że aż miło usiąść z lampką wina w tak nastrojowym , romantycznym ogrodzie .

Czuję , jakbym tam była ;:196 ...dziękuję za przegląd ogrodu o zmierzchu ...niby ten sam , a jednak inny , bo i ujęcia , jakich do tej pory nie było ;:108
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ano robię mini oczko :D
w piątek jade po roslinki na rabatkę i po żwirek do LM i do mojego ulubionego ogrodniczego na Fabianowie :heja
hehe Barkarolle kusi, oj kusi.....i bardzo dobrze ;:168 ;:196
jutro, a właściwie dziś ide posadzić Nostalgie i Creme ;:oj
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Kasiu, wszystko wygląda uroczo. Pięknie masz dookoła. Domki jak w angielskiej dzielnicy. Podoba mi się taka zabudowa. :D
Ogród wieczorową porą fantastyczny. Zarośnięcie spotka Cię niebawem i znów będzie przesadzanie, ale jestem spokojna, masz jeszcze wiele trawnika. :;230
Róże do pozazdroszczenia, prawdziwe modelki. Prawie czuję jak wszystko pachnie u Ciebie. Rewelacja. ;:215
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Ach, jak pięknie... Rozmarzyłam się... :roll:
Co to za kwiatki w donicach na stojakach-kwietnikach? Wyglądają bajkowo :D

A co do ścieżki - właśnie zawołałam M do komputera i pokazywałam mu Twoją :)
I decyzja zapadła (bo były dwie opcje) - robimy z czerwonego piaskowca + żwir. Żwirek już jest, kamień też. Po niedzieli wykonanie. :lol:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”