Wiejski ogród c.d.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród c.d.

Post »

Ciociu Dorotko , a nie masz fotek? :D Przepraszam, że nie w swoim wątku, ale Marysia wypiła za dużo meliski i jeszcze śpi. ;:41
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu nic nie szkodzi takie samo pytanie chciałam zadać cioci Dorocie ewentualnie kiedy założy swój wątek. Miło mi że mnie odwiedza, ale ja też chciałabym Cię odwiedzić i takie śliczne scenki pooglądać. Elu tak śliczne, że biegałam za nimi w bluzce po deszczu
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysia już pewnie w ogrodzie obchód robi :wink:

Muszę się pochwalić - soczek z czarnego bzu zrobiony według Twojego przepisu, choć zdążyłam go tylko nastawić, a kończyła rodzinka. Wrażenia smakowe będą dopiero w wakacje - już nie mogę się doczekać! Jak się rozkręciłam z bzem to jeszcze te słynne kwiatki smażone zrobiłam i dobrutkie były. Przez Ciebie Marysiu będę kwiatożercą ;:oj

Sikorki piękne - jeszcze widać, że nieporadne. U nas jedna niestety straciła życie, chyba za szybko wyfrunęła z budki. Mam nadzieję, że reszta lepiej sobie poradzi.

Biała piwonia nawet w deszczu piękna!
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, sikoreczki przecudne, a zdjęcia zrobiłaś pierwsza klasa. W ubiegłym roku u mnie ,pod okapem werandy, założyły gniazdo rudziki. Obserwowałam, jak rodzice się uwijają i znoszą do gniazda papu dla młokosów. Maluchy darły się ile wlezie. Nie uszło to uwagi Futrzycy, która aż drętwiała od zadzierania głowy i przypatrywania się tym zabiegom rudzików. Kiedy nadszedł czas nauki latania Futro było oczywiście w pobliżu i niestety jednego przechwyciła :( Dwóm pozostałym się udało, ale rudziki, nauczone doświadczeniem, już gniazda tam nie założyły w tym roku. I całe szczęście, bo ciężko maluchom wylatywało się spod dachu, a Futro tylko na to liczyło :evil:
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu to Ty znów zaszalałaś z zakupami.
Sikoreczki słodkie, u mnie tych maluchów też sporo, są mokre od deszczu i wcale nie mogą latać. Skaczą mi między doniczkami pod dachem altanki. Dobrze, że moja kocica nie jest nimi zainteresowana.
U mnie ciągle jeszcze siąpi deszcz i zimno tylko 7stopni. Moje biedne rośliny znów się topią, aż boję się tam iść.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olu ja soku jeszcze nie robiłam, bo czarny bez mokry. Chyba przestanie padać. Ja raz robiłam smażony i smakował ale przeraża mnie ilość oleju.
Ateno bardzo lubię rudziki. Ptaki lubię obserwować tak samo jak rośliny. W Krakowie też miałam sikorki na balkonie ale tu na wsi to zupełnie co innego. A Futro zadziałał zgodnie z instynktem trudno mieć do niego pretensje. Moja Lola też poluje.
Lidziu wiesz jak jest jak się wejdzie do marketu to te działy są strasznie przyciągające. I tak skromnie porządziłam. To co tam widziałam mogłabym wydać tysiące. A drugie na zagospodarowanie mojej części działki będącej nieużytkiem.
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

Fakt ,też mogę potwierdzić , że działy ogrodnicze w marketach włączają jakieś fale magnetyczne , które przyciągają , M twierdzi ,że w każdym razie zawsze wie gdzie mnie szukać :;230
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu...zasapałam się :lol: pędzisz z tym watkiem już masz połowę stron dozwolonej ilości :wink:
Sikoreczka na zdjęcviu wyraznie czekała, patrzyła w obiektyw jakby chciała powiedzieć : no szybciej stara wiecznie tu tkwic nie będę, za sesje nie płacisz :;230
Gratuluję zakupów ja zamknęłam kieszeń zicherką ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu, sikoreczka patrząca prosto w obiektyw wymiata wszystkie zdjęcia!!! Rewelacyjna. Masz ciepły ogród dla rośłinek, to i zwierzątka do Ciebie lgną. U mnie wszystkie 4 domki zamieszkałe przez sikorki. Robiłam sama z Patrykiem rok temu, ale spóźniłam się...w tym roku za to były już gotowe ;:138 .
no zakupy też spore ;:180 . Ja zaszyłam kieszeń i staram się nic nie kupować. Prezenty to co innego. Chętnie. Więc jeśli masz jakieś nadwyżki Marysiu, to pakuj. Za przesyłkę chętnie oddam.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maseczko ;:138, jak nie kureczki, to sikoreczki. Śliczności :heja.
A mnie od razu przyplątało się i śpiewam... samba, sikoreczka ;:224
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu bina we wszystkich marketach mają chwyty a my im ulegamy. Batoniki i inne mnie nie biorą ale kwiatki tak
Ewiuniu w ZICHERKA moja babcia tak mówiła, chyba ją pożyczę od Ciebie i kieszeń zapnę
Marzenko robię to co lubię i dlatego czuję się jak rybka w wodzie. Odbierz pw
Stokroteczko to jakieś zapóźnione instynkta macierzyńskie (chociaż trójkę wychowałam)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

a dzisiaj:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us czosnek złocisty
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Delosperma zbiera się do kwitnienia
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us rozchodnik ?
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us przed domem
Wydaje mi się , że jest zastój w roślinach, może po tych deszczach coś ruszy. Tylko, że jak deszcz poleje to robi się zimno, a jak jest ciepło to jest sucho. Nawet trawa czasem szybciej rosła. Chwasty jak było sucho bardzo mocno się zakorzeniły i teraz po deszczu ruszyły. Niektóre rozsady wsadzone miesiąc temu niewiele podrosły.
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Ładniutki ten czosnek :) kupiłam podobny i zakopałam go gdzieś w bliżej nie określonym miejscu. Pewnie w tym roku takich złotości się nie doczekam bo go jako chwast wygracuję. A może już to zrobiłam :;230
Delospermy i takiego rozchodniczka nie znam, ciekawe jak się toto rozwinie.
A surfinie/petunie (?) przed domem śliczne i w fajnej donicy posadzone. Prawdziwa ozdoba.

A co do tych placków to odsączałam je na ręcznikach papierowych, więc troszkę oleju oddały :wink: zawsze to trochę mniej tłuszczu. No ale takie cuda raz do roku to można sobie pozwolić.

Marysiu pozytyw jest taki, że przynajmniej trawnika nie trzeba tak często kosić.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Właśnie chciałam zadać Ci pytanie, czy będą jakieś piękne zdjęcia, a tu masz, jakbyś czytała w moich myślach.
Zdjęcia cudne, wszystkie mi się podobają, a szczególnie te żółtki. :uszy . I masz rację pogoda jest do kitu, jak te roślinki mają wegetować. No zaczął się u Ciebie ruch, nie mogę wysłać posta, poczekam w kolejce.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu delosperma jeżeli podoba Ci się czosnek południowy, to jesienią mogę Ci przysłać cebulek ile tylko będziesz chciała. On jest bardzo plenny, a ja co roku coraz więcej go wykopuję i przynajmniej nie będę musiała wyrzucać.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”