Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Kasik, wieczorem wstawię Ci zdjęcie ;:167
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasik, zobacz tylko co masz:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jest boska ;:167 Dzięki Aguś ;:180

Beatko, dziękuję, to bardzo miłe, co piszesz ;:173 Od razu serce rośnie, choć za oknem listopad.. ;:224
April, ;:196 haha, ciekawe spostrzeżenia :lol: Od dawna nie miałam czasu na moje hobby, cały wolny czas poświęcam dla ogrodu, nawet M czuje się zaniedbywany ;:131 Moja mama by się uśmiała z tego talentu! Florystka, malarka, dekoratorka wnętrz..i wszystko z zamiłowania, bo z papierka..polonistka :wink: Jak byłam mała to usilnie próbowałam jej udowodnić, że potrafię malować i produkowałam w ilości przemysłowej krajobrazy zachodu słońca nad pustynią...z mewami na niebie :;230 Nie pytaj mnie skąd mewy na pustyni, pasowały mi czarne smugi na rozpalonym słońcu i tyle 8-) Mama cierpliwie rozkładała "dzieła" na piecu do suszenia i chwaliła, żeby nie podciąć mi przedwcześnie skrzydeł.. Po cichu dodawała, że talent to ja mam, ale po tatusiu (czytaj: artystyczne beztalencie :;230 ) Tata nie omieszkał jej tego przypomnieć gdy odbierałam doktorat :;230
aguniada pisze:Halo :wit Jak samopoczucie? Urlop tuż, tuż - miało być mnóstwo zdjęć, a tymczasem już trzecia strona bezfotkowa... Poproszę o up-date z ogrodu - interesują mnie głównie róże, proszę o dużo róż :)
Aguś, samopoczucie doskonałe - głównie dzięki Tobie :D Różyczka piękna, będę o niej myśleć na urlopie i zastanawiać się gdzie ją posadzę... :idea: Fotki dzisiaj cykałam w deszczu, coś tam zaraz zrzucę.
Martuś, zdradź coś o tej sekretnej rabatce... ;:224
Iwonko majowawitaj!Dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu, cieszę się, że podobają Ci się moje klimaty :D Donic pojawiło się wiele nowych w tym roku, część zostanie na zewnątrz, część do garażu, a te wrażliwe egzotyki - olek, bugenwilla, oliwka powędrują tradycyjnie do domku
Marzka, fakytycznie sporo u mnie błękitów, ale jest też sporo odcieni różu i innych pasteli..lubię takie łagodne zestawienia kolorystyczne. Nie mogłam się jednak oprzeć czerwonym różom, więc tych też kilka u mnie, podobnie jak żółtych. Nie jest więc całkiem monotematycznie ;-))
Asiu, masz absolutną rację - większość tych roślin, które widziałam w niedzielę powinno być przecenionych co najmniej o połowę..
Aszka, dziękuję za fotki Grasten ;:196 Jeszcze nie mam tak białej róży w ogrodzie, ciekawa jestem jej na żywo!Muszę ją przełamać jakimś kontrastem, myślę wciąż nad kompozycją, więc jeszcze nie posadzona.. ;:224

Roger Federer awansował do półfinału French Open! yupppppiiii!!!! (zabrako mi emotikonów ;-))))))

Z dzisiejszego obchodu..najpierw róże ;-))
Charles Austin zakwita kolejnymi kwiatami - deszcz mu nie przeszkadza ;-))

Obrazek Obrazek
Obrazek

Rosarium Uetersen pokazała pierwszy kwiat...

Obrazek

a teraz zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie, że ten parawan będzie otulony takim różowym szalem...

Obrazek

Sour Emmanulle & Pastella - poczekają do mojego powrotu..?

Obrazek Obrazek

Heidi wciąż zakwita kolejnymi pączkami. Kwiat jest wyjątkowo trwały, to już 10 dni..

Obrazek Obrazek Obrazek

Martha

Obrazek Obrazek

Elmshorn wciąż słabiutki..

Obrazek

First Lady

Obrazek ObrazekObrazek

Morgengruss zaczyna się wspinać po pergoli..są już pierwsze pączki

ObrazekObrazek Obrazek

I coś innego.. Niecierpki chyba wreszcie się zaaklimatyzowały, a Rh nieprzerwanie cieszą oczy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe widzę, że też robiłaś dziś zdjęcia po deszczu, no ja poszłam na działkę po deszczu i wracałam w deszczu - efekt zmokła kura :;230 ale jak jest pieknie na działce ojej ;:173
rany ta Sour Emmanuelle - jaki ona ma kolor! :shock: ;:oj
zaś Martha fiu fiu ;:224
ta....Twoj Elmshorm ma już prawie rozkwitniete pączki a mój dopiero zawiązuje, ale ale......Cafe się obudziła, dziś się poświęciłam i klęknełam na mokrej ziemi i jest.......8 pięknych, zielonych wypustek! ;:oj :heja :tan
zaś kolor tego rodusia - ojej ;:167

hmmmm zdradzić się czy nie......jak masz pierwszy numer Magnolii to zajrzyj na stronę 20, powstaje tuż obok czerwonej rabatki....więcej nie powiem ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

robaczek_Poznan pisze:
Margo2 pisze:(...) No jak byś mi go ukorzeniła, to musiałybyśmy się spotkać :;230 (...)
Jeśli obiecasz, że przyjedziesz osobiście po odbiór, to Rooguchi masz jak w banku ;:333 ;:196
Ciekawe czy będzie kolejny zlot, byłoby fajnie ;:4
Nie prowokuj. Jeszcze wsiądę w busa i przyjadę :;230
Nie wchodzisz na wątek zlotowy?
Już cos planują. Może we wrześniu?
Chociaż to już taki niepewny termin z pogodą.
Nam teraz dopisała rewelacyjnie. Zobacz jaka pogoda jest teraz. I to ocieplenie ciągle odwlekają :roll:
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Kasiu różyczki piękne moje dwa Elmshornki wymarzły ,Marta nie ale jeszcze nie kwitnie miłego i ciepłego wypoczynku
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiu rozpędzają się różyczki z kwiatami, nie ma co. A jak to wszystko rozkwitnie to będzie ślicznie, te nowości są ;:215
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Bedzie burza kwiatow ;:108 Niecierpki sie zaaklimatyzowaly, bo pada, wilgotno jest i slonce nie swieci... moje waleriana tez oszalaly i wygladaja teraz zjawiskowo.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marta, obejrzę tą gazetkę na pewno, dzięki za cynk :uszy Moja Elmshorn i tak słabiutka...Trzymam kciuki za Cafe - u mnie na razie jest liściata ;:333
Gosia, przyjeżdżaj ;:138 Do wątku zlotowego zaglądam, ciekawe czy dojdzie do skutku spotkanie jesienią
Asia, moja Elmshorn też słabe, 2 przemarzły....a miały być takie terminatorki.. ;:219
Majka, codziennie widzę coś nowego ;:oj Już nie mogę się doczekać tych wszystkich kwiatów ;:65
Jule, mam nadzieję, że niecierpki nie padną przy pierwszym słonku...fajnie teraz wyglądają, nabrały wigoru ;:172

cd. obiecanych fotek

Rooguchi i takie tam... ;:224

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Powojniki Rouge Cardinal & Beautiful Bride

Obrazek Obrazek Obrazek

Powojnik otulony za cyprysem, znalazł schronienie przed zimnym wiatrem... ;:170

Obrazek Obrazek

Rubinowy kaszmir stargany deszczem...wciąż uroczy ;:131

ObrazekObrazek

Jodła koreańska ma piękne szyszeczki.. a sosna wejmutka zieloniutkie przyrosty ;:173 W deszczu ta zieleń wręcz promienieje!

Obrazek Obrazek

Różowo mi... ;:173

Obrazek Obrazek

Sambuca Nigra i gniazdko świerkowe

Obrazek Obrazek

...a dalej na tej rabatce jest sosna himalajska i bodziszki

Obrazek Obrazek

Róże Amadeusz mają coraz więcej pączków ;:173

Obrazek Obrazek

Powojnik Lady Betty Balfour & RH

ObrazekObrazek

Niecierpki pokryły już rabatkę wokół świerka srebrnego - tutaj jest najwięcej cienia na działce.. i mini pienna z Lidla

ObrazekObrazek

Obrazek

A to coś miało być różowym kupisynkiem... ;:131 Bardziej przypomina chabry, to też mnie cieszy :tan

Obrazek Obrazek

Nieśmiertelna Kronenberg & Nostalgie - najstarsze róże w ogrodzie..jej, jak to zabrzmiało..a mają tylko dwa latka, no...dwa i pół ;:333

Obrazek Obrazek

Nostalgie & Boule de Neige - jak na śniegową kulę to trochę zbyt czerwona, co nie? ;-)

ObrazekObrazek

Senteur Royale powoli sie rozkręca..za to lawenda rośnie jak na drożdżach :tan

Obrazek Obrazek

Coraz większe kępki róż okrywowych, zieleni się aż miło ;:173 i przy ścieżce powoli się zagęszcza..

Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Żylistek vel jaśmin :wink: rozjaśnia rabatę

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

White Cover/Kent już mają śliczne pączki, History a koło altany Perennial Blue

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

;:138 ;:138 ;:138
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Kasiu , Kronenberg i Nostalgie będą nieśmiertelne. Moje też maja wybitną żywotność ;:108 ;:108 Moje też tak samo wiekowe :wink: A to na pewno jest kupidynek , są jeszcze białe i różowe. :uszy
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Piękne kwiaty i piękne zdjęcia ;:138
Takie ścieżki to moje marzenie i właśnie zabieram się do realizacji. Tzn. - będą inne, ale będą.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, przyprawiasz mnie o kompleksy :;230
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu o mało kawy nie wylałam na laptopa :;230
Oczywiście z wrażenia :shock:
U Ciebie jest cudownie,robisz piękne fotki swoim roślinkom,no bajka ;:167
Fotka z różą na pniu ;:224 Clematisy,róże,lawenda...ach rozmarzyłam się ;:170

Pozdrawiam :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasiu jaka piękna ta róża z Lidla , kupiłam obie i mam nadzieje ,ze będzie tak sliczna jak twoja , ma na razie jeden pączek ;:333
Twoje rabatki śliczne ;:oj Powojniki mnie urzekają i Haidi ;:167 Nostalgie nabyła w ostatnim rzucie , cieszę się ,ze piszecie o jej zywotności ...licze na to :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”