Moja działka 2
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 2
Lidziu , ten fioletowy i moim byłby faworytem . Ale nie jest , bo go nie mam. Gdyby tak w sezonie rozmnażania patyczek do mnie przywędrował. 

Lidziu czytam że spotkanie z Grażynką było udane szkoda że nie mogłam do Was dołączyć, może następnym razem. Ja w tym roku będąc w Chorzowie kupiłam 4 żurawki one mają tak piękne liście że trudno zdecydować o wyborze.
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu Halinko Basiu fioletowy powojnik to 'Etoile Violette' z grupy viticella. Kupiłam go w sprzedaży wysyłkowej z "Ogrodów Willemse" jesienią 1999 roku.
Jurku a ja Ci radzę zainteresuj się powojnikami, na początek tymi z grupy viticella, są dość łatwe w uprawie.
Wszystkie rośliny po przeprowadzce z Kudowy do Cieszyna czują się wspaniale. W przyszłym tygodniu zrobię im portrety i sam zobaczysz.
Marysiu delosperma odpowiedziałam Ci na PW.
Grażynko jeszcze raz wielkie dzięki za spotkanie. U mnie też roślinki zostały wczoraj posadzone.
Jacku dziękuję, pięknie witam i zapraszam ponownie.
Zeberko, to jeszcze nie wszystkie moje powojniki, mam nadzieję że zakwitną następne.
Tadziu dla Ciebie wszystko.
Danusiu też żałuję, ale następnym razem na pewno spotkamy się w trójkę.
Jurku a ja Ci radzę zainteresuj się powojnikami, na początek tymi z grupy viticella, są dość łatwe w uprawie.
Wszystkie rośliny po przeprowadzce z Kudowy do Cieszyna czują się wspaniale. W przyszłym tygodniu zrobię im portrety i sam zobaczysz.
Marysiu delosperma odpowiedziałam Ci na PW.
Grażynko jeszcze raz wielkie dzięki za spotkanie. U mnie też roślinki zostały wczoraj posadzone.
Jacku dziękuję, pięknie witam i zapraszam ponownie.
Zeberko, to jeszcze nie wszystkie moje powojniki, mam nadzieję że zakwitną następne.
Tadziu dla Ciebie wszystko.
Danusiu też żałuję, ale następnym razem na pewno spotkamy się w trójkę.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Witaj Lideczko , melduję ,że miłek został w piątek zasiany , w trzech miejscach - tak w ogrodzie , jak i w domu - na parapecie - teraz pozostaje czekanie ...
.
Powiedz , proszę , czy masz powojniki bylinowe ? Ja mam drugi rok u siebie ; Multi Blue , Comtesse de Bouchaud ( rośnie na balkonie w donicy ) , Asao ( w półcieniu ) , Ville de Lyon , Carnaby i Proteus . Kiri Te Kanawa - niestety nie opuścił się - pomimo ,że rosnął w donicy
. Mam też bylinowego powojnika Kassandra , ale coś słabo rośnie , jak go dostałam miał 20 cm i dalej tyle ma .

Powiedz , proszę , czy masz powojniki bylinowe ? Ja mam drugi rok u siebie ; Multi Blue , Comtesse de Bouchaud ( rośnie na balkonie w donicy ) , Asao ( w półcieniu ) , Ville de Lyon , Carnaby i Proteus . Kiri Te Kanawa - niestety nie opuścił się - pomimo ,że rosnął w donicy

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- slila1
Jagódko, ale Ty masz dużo powojników bylinowych. Ja nie mam żadnego.
Jeżeli chodzi o powojniki, to mam dwa marzenia. Chciałabym mieć Clematis 'Alba Luxurians" i Clematis 'Cassandra'. Oba widziałam w zeszłym roku w okresie kwitnienia u Grażynki i zachorowałam na nie.
Jak zakwitną Twoje bylinowe, to pokazuj nam ich zdjęcia.
Jeżeli chodzi o powojniki, to mam dwa marzenia. Chciałabym mieć Clematis 'Alba Luxurians" i Clematis 'Cassandra'. Oba widziałam w zeszłym roku w okresie kwitnienia u Grażynki i zachorowałam na nie.
Jak zakwitną Twoje bylinowe, to pokazuj nam ich zdjęcia.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Właśnie ja nie mam bylinowych , tylko wielkokwiatowe te, które wymieniłam . Kassandrę mam od tego roku od Ewuni/evluk , ale słabo coś cho...przyrasta . Multi Blue ma sporo pąków ...reszta jakoś nie powala na kolana ...same liście ...ale i sucho było , a poza tym miejsce mają nie specjalnie wyszukane .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- slila1
Igusiu, a ja myślałam, że te wszystkie odmiany które wymieniłaś, to są właśnie bylinowe. Wiesz, ja nie znam się za bardzo na powojnikach. Od dawna mam białego i fioletowego, a dopiero niedawno zaczęłam coś dokupywać.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ja wśród tegorocznych zakupów nabyłam Cassandrę. Sadzonka bardzo ładna więc mam nadzieję, że pokaże co potrafi. Kwitnąć powinna w lipcu.
- slila1
Marysiu, to liczę na zdjęcia Cassandry w okresie kwitnienia.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidko, jaki wstyd. DOpiero teraz znalazłam Twój ogród, a on taki piękny
. Mijałyśmy się u Marysi (Maski) i nigdy do Ciebie nie zajrzałam
.
Mam też ismenę, ale jej siły witalne w liście poszły i nie mam kwiata. W sumie przez przypadek ją mam, bo zamówiłam zestaw biały i przyszła zamiast mieczyków. Ucieszyła mnie ta podmianka
. Będę do Ciebie często zaglądać i zapraszam do siebie, ale u mnie to pustkowie.

Mam też ismenę, ale jej siły witalne w liście poszły i nie mam kwiata. W sumie przez przypadek ją mam, bo zamówiłam zestaw biały i przyszła zamiast mieczyków. Ucieszyła mnie ta podmianka

- slila1
Marzenko nie martw się, to pustkowie niedługo się zapełni. Wszyscy postaramy się pomóc Ci w tym.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lidziu, nareszcie fajna pogoda, jutro dzień do sadzenia więc będe sadzić.Napatrzyłam się na Twojw zakupy i też mnie wzieło a że miałam okazje być na giełdzie Tychach to zaszalałam a jechałam po "Nic". Poznałam w realu wspaniałych ludzi, Adriana i Ize z "Fuksjowego zagłębia". 

- slila1
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu piękne masz piwonie moje jeszcze w pąkach,czytając natknęłam się na wpis o Chorzowie to tak szczerze w tym roku to prawie nic nie było dobrze że byli Państwo z 'Bylinowego Raju' i poza tym żadnych nowości ale podpowiem ,warto wybrać się na wycieczkę do Mikołowa 30.06 i 01.07 są tam otwarte drzwi ODR Tam można poszaleć żurawek mnóstwo a ile nowości głowa boli przez dwa dni Ze kasy za mało było i nie można było kupić wszystkiego coby się chciało.Skrzyknąć się i wycieczka piękna i pożyteczna 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu piękne piwonie a ile ich.... U mnie leje całą noc i ranek . Wczoraj pierwsza rozwinięta białą piwonia nie wyglądała ciekawie. Tak jakby już tydzień lało. Robić się nic nie da po takiej ilości wody w mojej glinie. Nic nie może umiarkowanie.