W cieniu brzozy cz.3
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W cieniu brzozy cz.3
I znowu Halinko śliczności pokazujesz, biała inkarwilla, cudeńko, mam ale dwie różowe, miała być różowa i biała jak zamawiałam, a wyszło jak wyszło, ale kwitną pięknie, no i ten pierwiosnek storczykowy, ciekawy lubię pierwiosnki, wdzięczne i śliczne są 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
HAlinko śliczne roślinki . Moja inkarwillla niestety nie wyszła po zimie
Wczoraj był rosołek , a jak pachniał lubczykiem

Wczoraj był rosołek , a jak pachniał lubczykiem

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Witam miłych gości
Izuniu dziękuję. Bardzo cieszę się z niego. Mam go od niedawna. Widać szczerze darowany.
Białe zawilce pokazują coraz więcej kwiatów. A niedawno martwiłam się, że będzie tylko jeden. Jesienią, kiedy przekwitną, to chętnie podeślę Ci kilka bulwek.
Jeżeli chodzi o goździka, to na dzień dzisiejszy trudno mi określić jego kolor. Specjalnie zerwałam jednego aby porównać go ze zdjęciem. Jak dla mnie to ma taki kolor jak piszesz, ale moi domownicy określają go jako lilaróż. Jutro, w świetle dziennym, przyjrzę mu się jeszcze raz.
Inkarwilla jeszcze u mnie nie zimowała. To zakup tegoroczny.
Iwonko to miłe co piszesz. Dziękuję. Wstyd się przyznać, ale inkarwillę poznałam dopiero na forum. Tak bardzo mi się spodobała, że zapragnęłam ją mieć. Biała już zakwitła. A siewki, najprawdopodobniej różowej, czekaj na swoją kolej.
Pierwiosnki to moje ulubione kwiaty. Chciałabym w przyszłości mieć choćby po jednej sztuce z każdego gatunku.
Aguś bardzo mnie cieszy, że podobają Ci się moje kwiaty. Szkoda Twojej inkarwilli. Ja swoją mam pierwszy sezon. Będę musiała wykopać ją na zimę.
Raduje się moje serce, że lubczyk zaaklimatyzował się w Twoim ogrodzie i jest już do użycia.

Izuniu dziękuję. Bardzo cieszę się z niego. Mam go od niedawna. Widać szczerze darowany.
Białe zawilce pokazują coraz więcej kwiatów. A niedawno martwiłam się, że będzie tylko jeden. Jesienią, kiedy przekwitną, to chętnie podeślę Ci kilka bulwek.
Jeżeli chodzi o goździka, to na dzień dzisiejszy trudno mi określić jego kolor. Specjalnie zerwałam jednego aby porównać go ze zdjęciem. Jak dla mnie to ma taki kolor jak piszesz, ale moi domownicy określają go jako lilaróż. Jutro, w świetle dziennym, przyjrzę mu się jeszcze raz.
Inkarwilla jeszcze u mnie nie zimowała. To zakup tegoroczny.
Iwonko to miłe co piszesz. Dziękuję. Wstyd się przyznać, ale inkarwillę poznałam dopiero na forum. Tak bardzo mi się spodobała, że zapragnęłam ją mieć. Biała już zakwitła. A siewki, najprawdopodobniej różowej, czekaj na swoją kolej.
Pierwiosnki to moje ulubione kwiaty. Chciałabym w przyszłości mieć choćby po jednej sztuce z każdego gatunku.
Aguś bardzo mnie cieszy, że podobają Ci się moje kwiaty. Szkoda Twojej inkarwilli. Ja swoją mam pierwszy sezon. Będę musiała wykopać ją na zimę.
Raduje się moje serce, że lubczyk zaaklimatyzował się w Twoim ogrodzie i jest już do użycia.
Pozdrawiam Hala
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Halinko cudny kolor ma ten pierwiosnek dedykowany Tadziowi
.
Wiesz, że ja po tylu latach dopiero od Ciebie dowiedziałam się, że kropliki zimują w gruncie.
Zawsze sądziłam, że to kwiaty jednoroczne.
Masz bardzo wiele odmian host i w ogóle naprawdę piękne zdjęcia robisz.

Wiesz, że ja po tylu latach dopiero od Ciebie dowiedziałam się, że kropliki zimują w gruncie.
Zawsze sądziłam, że to kwiaty jednoroczne.

Masz bardzo wiele odmian host i w ogóle naprawdę piękne zdjęcia robisz.

- hala67
Tajeczko bardzo się cieszę, że mnie odnalazłaś w "gąszczu wątków".
Kwiat pierwiosnka jest jeszcze nie w pełni wykształcony. Myślę, że jeszcze się zmieni. Na pewno go jeszcze raz pokażę.
Kropliki są bylinowe i jednoroczne. Ten który pokazałam, to jest bylinowy. Jednoroczne w ogóle mi nie wzeszły.
Host mam 15 sztuk, ale nie wiem czy tyle samo odmian. A co do zdjęć...hmm...
Kwiat pierwiosnka jest jeszcze nie w pełni wykształcony. Myślę, że jeszcze się zmieni. Na pewno go jeszcze raz pokażę.
Kropliki są bylinowe i jednoroczne. Ten który pokazałam, to jest bylinowy. Jednoroczne w ogóle mi nie wzeszły.
Host mam 15 sztuk, ale nie wiem czy tyle samo odmian. A co do zdjęć...hmm...

Pozdrawiam Hala
Halinko, patrzę na Twoje kwiaty i aż nie mogę uwierzyć. Raptem ok. 50km odległości, a wegetacja u mnie spóźniona o około dwóch tygodni w porównaniu do Twoich roślinek. I jeszcze ten brak deszczu. W mieście pada, a zajeżdżam na działkę, a tam nawet paru litrów nie ma w beczce, która stoi pod rynną 
-- 4 cze 2012, o 21:46 --
Halinko, goździk Leuchtfunk jest po prostu przeuroczy.....delikatny, a jednocześnie tak wyrazisty w swojej barwie....cudo

-- 4 cze 2012, o 21:46 --
Halinko, goździk Leuchtfunk jest po prostu przeuroczy.....delikatny, a jednocześnie tak wyrazisty w swojej barwie....cudo

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- hala67
Anetko witaj. Dziękuję za odwiedziny. Nie wiem czym jest spowodowana różnica wegetacji roślin. Może codzienne podlewanie wpłynęło na to. Moja działka leży od miasta około 10 km w linii prostej i łatwiej mi się wybrać na nią, niż Tobie na swoją.
Wczorajszy deszcz porządnie nasączył glebę. Myślę, że u Ciebie również.
Goździk Leuchtfunk jest Ci bardzo wdzięczny za pochwały. Kolor ma ładny ale pokrój całej rośliny taki sobie. Bardzo rozłazi się na boki.
Wczorajszy deszcz porządnie nasączył glebę. Myślę, że u Ciebie również.
Goździk Leuchtfunk jest Ci bardzo wdzięczny za pochwały. Kolor ma ładny ale pokrój całej rośliny taki sobie. Bardzo rozłazi się na boki.
Pozdrawiam Hala
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witaj Halinko - też dziś byłam na działce ale tylko popatrzeć bo chwilowo nie nadaję sie do pracy.
Wiązówka bulwkowa u mnie podobny stan. Kiedys widząc ją na fotce wyobrażałam sobie,ze jest dużo wyższa...
Ciągle łapię sie na tym,że niepotrzebnie ją podlewam bo ona woli stanowiska umiarkowanie wilgotne. Mam inne Wiązówki ( czerwona, błotna - czysty gatunek i jeszcze odmianę 'Aurea' )
One lubią mokre podłoża więc na hasło wiązówka wszędzie woda sie leje i jedna bidula pewnie narzeka na mnie...
Czekam na nową fotkę Zawilca St. Brigid Mount Everest bo obiecałas nam w pełniejszym rozkwicie - czekamy

Wiązówka bulwkowa u mnie podobny stan. Kiedys widząc ją na fotce wyobrażałam sobie,ze jest dużo wyższa...
Ciągle łapię sie na tym,że niepotrzebnie ją podlewam bo ona woli stanowiska umiarkowanie wilgotne. Mam inne Wiązówki ( czerwona, błotna - czysty gatunek i jeszcze odmianę 'Aurea' )
One lubią mokre podłoża więc na hasło wiązówka wszędzie woda sie leje i jedna bidula pewnie narzeka na mnie...

Czekam na nową fotkę Zawilca St. Brigid Mount Everest bo obiecałas nam w pełniejszym rozkwicie - czekamy

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko czy Inkarwillę wykopujesz na zimę cz okrywasz i zostawiasz w ziemi 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Halinko,u mnie cały dzień było ciepło,teraz zerwał się silny wiatr.Byłąm na rynku i kupiłam kolejną begonie,zachwyciła mnie,ale tak delikatnej i kruchej to jeszcze nie miałam.
- hala67
Witam miłych gości w pochmurny wieczór
Madziu witam Cię w moim skromnym ogródeczku. Dziękuję za uznanie. Zapraszam ponownie.
Krysieńko czyżbyś miała, nie daj Boże, jakieś problemy ze zdrowiem?
Wiązówka bulwkowa to takie kochane maleństwo. U mnie rośnie na "patelni". Też często podlewam ją niepotrzebnie, podobnie jak np. goździki.
Stasieńko inkarwillę mam dopiero pierwszy sezon. Planuję ją wykopać na zimę.
Małgosiu witaj Królowo Begonii. U mnie dzień był szary, ale dosyć ciepły. Pod wieczór zachmurzyło się bardzo i delikatnie podlewa. Gratuluję zakupu. Byłam u Ciebie i widziałam to cudeńko.
Izuniu tu.ja przyjrzałam się dokładnie goździkowi alpejskiemu. Ma fuksjowy kolor. Jeżeli Ci taki odpowiada, to chętnie się nim z Tobą podzielę.
Krysieńko dla Ciebie Zawilec St. Brigid Mount Everest w pełnym rozkwicie

Liliowiec NN

Goździk siny

Widok ogólny jednej z rabat

Madziu witam Cię w moim skromnym ogródeczku. Dziękuję za uznanie. Zapraszam ponownie.
Krysieńko czyżbyś miała, nie daj Boże, jakieś problemy ze zdrowiem?
Wiązówka bulwkowa to takie kochane maleństwo. U mnie rośnie na "patelni". Też często podlewam ją niepotrzebnie, podobnie jak np. goździki.
Stasieńko inkarwillę mam dopiero pierwszy sezon. Planuję ją wykopać na zimę.
Małgosiu witaj Królowo Begonii. U mnie dzień był szary, ale dosyć ciepły. Pod wieczór zachmurzyło się bardzo i delikatnie podlewa. Gratuluję zakupu. Byłam u Ciebie i widziałam to cudeńko.
Izuniu tu.ja przyjrzałam się dokładnie goździkowi alpejskiemu. Ma fuksjowy kolor. Jeżeli Ci taki odpowiada, to chętnie się nim z Tobą podzielę.
Krysieńko dla Ciebie Zawilec St. Brigid Mount Everest w pełnym rozkwicie

Liliowiec NN

Goździk siny

Widok ogólny jednej z rabat

Pozdrawiam Hala
- iwona0042
Halinko co to za krzew na ostatnim zdjęciu?, podejrzewam ale nie jestem pewna chyba juz na dobre się na niego rozchorowałam, pięknie kwitnie 

- hala67
Iwonko to dyptam jesionolistny, nazywany często ?gorejącym krzewem? lub ?krzewem Mojżesza?. Siewki dla Ciebie już siedzą w doniczce.
Pozdrawiam Hala
- iwona0042
No właśnie tak myślałam, kwitnący wygląda cudnie, no teraz to będę czekać cierpliwie