Ogród-moja obsesja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród-moja obsesja

Post »

:wit Beato, ale ja nic nie pisałam w swoim wątku o tej maszynerii. :( Jestem śledzona ? ;:204
Dzięki za pochwałę ogródka ;:196

Marysiu, pokażę ,pokażę, ale nie zaraz. Nie przewidywałam takiego zainteresowanie / dzięki za reklamę/ i nie zrobiłam fotek, a urządzenie było testowane i zostało na działce. Niech rośnie napięcie oczekujących. :;230
A plantacja pantofelnika /i żeby jeszcze było komu sprzedać/, to moje życiowe marzenie,niech się spełni. ;:180

Kropelko , dzięki ;:196 , piwonie różniste jeszcze będą.Irysków mam mało, ale Ty masz piękne.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Maryś myślę, że sprzedałabyś bez problemu. Tylko zakładanie plantacji nie jest takie proste.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prezentacja zakupionego narzędzia ogrodniczego, kółka ma 2 , z tyłu akumulator
Obrazek , z tyłu dziurka do zamontowania kijka , żeby można było kosić w pozycji wyprostowanej. Niestety kijka brak.
Obrazek Widok z góry, a obok wystrzyżone nim bukszpany. Akumulator wystarczył na 18 sztuk
Obrazek
Można nim podcinać trawkę na brzegach trawnika po koszeniu kosiarką, ale najlepiej nadaje się do formowania krzewów.
Dziękuję za uwagę. ;:114
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale luxtorpeda super! i te kulki to już tym poobcinałaś? I patyczek można wsadzić wtedy nie trzeba się schylać no no....
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Bardzo jestem z niego zadowolona :heja . Z tego zadowolenia powtykałam do doniczek kilka gałązek Pantofelników, na których nie było kwiatków. Jak się ukorzenią , to masz zapewniony ;:108 . Nasionka chyba też będą.
A teraz idę spać, bo jestem padnięta ;:41 . Rano wrzucę kilka fotek.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Miłych snów ogrodowych ! ;:196
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry wszystkim. Zapraszam na lekkostrawne śniadanko Obrazek, kawkę ;:40 i poranny spacer w rześkim powietrzu. Nareszcie skończyłam skalniak, ale nie wiem czy to dzieło ostateczne. Obrazek , następna królowa rozkwitaObrazek Obrazek ostatni kwiat podmarzniętej azalii Obrazek i pierwszy kwiatek pięciornika i pięciornik krwisty Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Skalniaczek cudo Ci wyszedł i jakimi rarytasami obsadzony ;:138 . Pięciorniki też śliczne i wcześnie u Ciebie kwitną.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale śniadanko , mniam :lol: ja niestety nie mogę :( śliczne te Pięciorniki , moje młode i jeszcze nie widać ,żeby miały ochotę zakwitnąć ;:224
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

z ostatnich zakupów, pierwiosnek Viala i lepnica nadmorska Obrazek Obrazek
kwitnie już ruta Obrazek i nieśmiało zaczyna trzykrotka Andersona Obrazek Rojnik na skalniaku też Obrazek, na skalniak dosypałam nieopatrznie ziemi kompostowej po poprzedniku i najwięcej mam koperku. Bardzo mnie to ucieszyło, bo przez suszę koperek na grządkach marny Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Lidka :D Pięciornika krwistego kupiłam kilka dni temu i zrobił mi niespodziankę. ;:oj , a ten pomarańczowy ma 1 kwiatek, więcej pąków na razie nie widać. ;:174

Ewo ,czy jesteś uczulona na truskawki. To może zjadłabyś jagody kamczackiej to Ci przyniosę. Bo agrest złapał mączniaka .Obrazek
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozsadziłam też goryczkę bezłodygową Obrazek.

Właśnie zaczął padać deszcz, dobrze ,że M przytargał wczoraj większą beczkę na deszczówkę . Obrazek

A skoro nie mogę iść na działkę, to pooglądajcie sobie domowego , kwitnącego buraka cukrowego
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu co za aktywność w ten deszczowy dzień - kawki się napiję , chętnie zjem truskawkę. W tym deszczu to pewnie nic nie dojrzało u mnie. Skalniak wyszedł rewelacyjnie. Ja tez dojrzewam do nowego skalniaka vel rojnikowiska, tylko nie wiem jeszcze gdzie go zlokalizować. Śliczne piwonie, pięciorniki (ja nie mam żadnego), pierwiosnek, lepnica. Ruta siałam dwa razy i nic mi nie wyszło. A kwitnący burak cukrowy oryginał niesamowity. Woda u mnie przelała się w dwóch beczkach, bo leje, leje, leje...
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już zmarzłam od tego siedzenia i chyba sobie coś golnę ;:136 na rozgrzewkę i poprawę krążenia. Szlak mnie trafia ,że nie mogę iść do ogródka. Pozdrawiam cieplutko i zapraszam do towarzystwa. ;:209
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu z ;:40 przyszłam. U mnie co prawda nie pada jeszcze, ale się zanosi. Chyba drugi dzień Mati na balkonie spał będzie ;:185 No ale nie ma co narzekać, niech leje jeszcze trochę, bo zaraz znowu przyjdą upały ( :;230 ) i będziemy marzyć o deszczu.

Marysiu skalniaczek super - nie wiedziałam, że rojniki tak ładnie kwitną. Burak cukrowy domowy ;:oj jej, co jeszcze nam ciekawego pokażesz
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”