Dorota33 ładne Ci się udały.

Hm, możliwe że coś przeinaczyłam i te nawozy nie skracają miedzywęźli, tylko po prostu powodują lepsze krzewienie. Ale tak czy inaczej chodziło mi o nawozy typu "do surfinii". Ja w tym roku używam Planta Vit (tani był), a w zeszłm używałam florowitu.selli7 pisze:Jaka nazwa tego nawozu skracającego międzywęźla?
noriska pisze:Ja mam skrzynki dl 100 cm, szer ok 15 i wysokosc też ok 15 cm. Posadzilam po szesc do jednej. Na razie sie nie wpychaja na siebie za bardzo ale i też nie już ma "okienek" miedzy nimi. Juz sa bardzo rozkrzewione. Posadzilam je tak troche blizej jednego dlugiego brzegu. Na drugim brzegu dosialam maciejke. Petunia jest od strony zewn. a maciejka bedzie od strony wewn. - by dawac wieczorami zapach na werande i do duzego pokoju
Witam - ponownie podnoszę temat million bells - podczas podlewania urwało mi się parę gałązek niestety... Czy wiecie może, czy mogę to jakoś ukorzenić?... Tak mi szkoda tych kwiatków... A to zdrowe gałązki są.ziemia_120 pisze:Witaj LOKI - a to ciekawe z tymi milionkami - byłam przekonana, że to odmiana petunii. Ale ktoś tutaj chyba pisał, że kupił sobie taką odmianę petunii "tiny tunie" - obejrzałam zdjęcia na googlach i ta odmiana wygląda bardzo podobnie to milionek... może dlatego jest to mylone.Locutus pisze:Te ? Million Bells ?, jakkolwiek śliczne, petuniami nie są (jest to Calibrachoa x hybrida).
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
Gosia