Mój fijoł 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 5

Post »

Julcia nie tylko Tobie się podobają orliki, one są wprost cudne a moje w tym roku po przeprowadzkach jakoś licho wyglądają a do tego gąsienice się na nie uwzięły i ciężko im się rośnie. Ale masz Ewciu kolorów tych orlików. ;:oj
Czyżbyś miała ofertę miodu :?:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Mi też się podobają okrutnie te orliki ;:108 Mam dla nich więcej serca niż dla żurawek więc poproszę o jeszcze ;:173
Gdyby był chętny, to wymieniłabym moje dwie i jedyne żurawki na jakiekolwiek orliki :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jule, mam jeszcze inne orliki, tylko bez zdjęć, bo dopiero zaczynają kwitnąć :D
Orlików nasiałam więcej, ale małe roślinki i nie wiem, czy zakwitną w tym roku. Miód kręci mój brat :wink: Sprzedaje też.
Kasia, większość swoich orlików mam z nasion kupionych w sklepie. Siejesz teraz i na drugi rok masz :D Reszta wysiała się sama, jeden kupiłam, trzy mam z wymiany.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewa rabata żurawkowa bomba a orliki ;:oj ;:oj te dwukolorowe szalenie mi się podobają ja też w tym roku rozsiałam ich mnóstwo ale nic na razie nie widzę :cry:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ja, podobnie jak Robaczek, nie mam po drodze z żurawkami... właściwie też mogłabym je wymienić na jakiekolwiek orliki ;-)
Ewcia, rabata mega-estetyczna - podoba mi się bardzo! No i te przecudne orliki...
Czy nasiona orlików sieje się wprost do gruntu, właśnie teraz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożena, na pewno jakieś się pokażą :D Mnie też się kiedyś wydawało, że nie chcą się rozsiewać :wink:
Aga, dwuletnie i byliny sieje się teraz. Mam miejsce na rozsadniku, więc też coś posieję :D Wzejdą na pewno, jesienią lub wiosną przenieś na miejsce stałe. Żurawki uwielbiam, lubię także ich kwiaty, choć tiarelli podobają mi się bardziej :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostatnio zapałałam milością do orlików,w tym roku one bardzo długo kwitną.Nie mogę złapać niebieskiego i czerwonego,trzeci sezon kupuję takie niby kolory i za każdym razem jest inny.Ewa,widzę,że masz folię pod kamykami,czy to nie przeszkadza zurawkom?
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Bardzo ładne masz orliki. ;:108 Wszystkie, jakie posiadam w ogrodzie na chwilę obecną to siewki, poznajdywane w zeszłym roku. Nie mam pojęcia, gdzie są rodzice. Sieją się nawet bez nich. :;230
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witaj, Ewuniu, uporałam się nareszcie z netem. Rabatka żurawkowa prześliczna z tymi kamyczkami. U mnie nareszcie troszkę popadało, ale susza straszna. Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Czytalam, ze masz slonce i cieplo :shock: U mnie do duszy i nie zapowiada sie na nic lepszego - no nic, trzeba przeczekac.
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

...oj ten fijoł,jest bardzo zaraźliwy :) Witam Ewo gorąco.Bardzo fajnie i ciekawie masz w swoim wątku.Już jesteś "pisarką" z taką ilościa wątków.SUPER.Miło mi poznac...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

A ja dostałam od znajomej nasionka orlików i powinnam je wysiać ale ciągle gonię i ciągle siedzą w torebkach. ;:223
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Moje orliki już przekwitają, znów trzeba będzie na nie czekać cały rok.
Żuraweczki z kamykami wyglądają pięknie. Wspaniale widać na takim tle ich różnorodne wybarwienie. NIe wyobrażam sobie ogrodu bez żuraweczek. Są cały sezon ładne i kolorowe.
Tiarelle również. A poza tym dłuuugo sobie kwitną. :D
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ewuś, orliki w grupach śliczne. Też tak chcę, teraz mam dwa pojedyncze i wcale mi się nie podobają... ;:173
I rabatę kamyczkową z żurawkami chyba powinnam od Ciebie zgapić, bo moje żurawki mi się wcale nie komponują w tym miejscu, w którym są... może je przehandlować za więcej orlików?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, swoje orliki siałam :wink: Jakoś mniej podobają mi się pełne, które też u mnie rosną. Najpiękniejszy teraz wydaje mi się gatunek-fioletowe i różowe kwiaty. Folię spod żurawek usunę w przyszłym roku. Na pewno do tej pory wszystkie chwasty przepadną :D W przyszłym roku dosypię kamieni-znajduję je zawsze, gdy zamierzam coś przekopać.
Dyshia, orliki są piękne i pragnę ich więcej :D W tym przypadku rodzice nie są tak istotni :;230
Aneta, u mnie też mniej wilgoci, niż bym chciała. Dobrze, że net wrócił :D
Jacek :wit Mnie też miło Cię poznać :D Mam nadzieję, że się zarazisz fijołem. Z przyjemnością Cię witam u siebie po raz pierwszy. Jako osoba małomówna chętnie Cię odwiedzę :D
Majka, mnie ciągle brakuje czasu na poważne zajęcie się ogrodem :evil: Nasiona pięknych roślin czekają, chwasty szaleją, a ja kręcę miód :wink:
Wanda, dziękuję za miłe słowa. Od takiej mistrzyni kompozycji szczególnie cieszą ;:196
Agata, rabata kamyczkowa zgapiona od Zbyszka G-do czego od razu i bez bicia się przyznaję :wink: Żurawki przesadź w inne miejsce, na pewno znajdziesz, ale się nie pozbywaj. Śliczne są i już :D

Trochę rabaty półcienistej :D
Obrazek

Trawnikiem trudno to nazwać, ale jaka fajna łąka :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”