Wiejski ogród c.d.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród c.d.

Post »

Bardzo przepraszam, Ze Was przedwcześnie opuściłam, ale musiałam się wyspać,a i winka nie mogłam za dużo, bo już o 5,00 jadę ;:71 na giełdę kupić sobie nową motyczkę. :D Za oknem 5 stopni.
Pobudka ,pobudka , modły o dobro wszelkie trzeba wznosić.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, wpadam z rana i co widzę...jakieś nocne libacje :;230 no tak, a teraz śpicie.
Super masz tą ławeczkę z zacnym świętym, ja mam w planach sprawić sobie figurę św. Franciszka, bo jakąś wielką sympatią do niego pałam. Ale to pewnie nie tak szybko.
Jakoś spać nie mogę, bo co chwile brzuch mi twardnieje to pewnie jakieś skurcze przepowiadające, zeby szybko coś przepowiedziały ;:65 . U mnie o poranku popadało i wychodzi słoneczko, oby troszkę ogrzało roślinki, bo zimno i wieje, na Bałtyku sztorm. Śpij dobrze ;:196 .
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Maseczko, ja też coś nie mam spania. Wczoraj do wieczora krzątałam się aż się kurzyło. Dziś mam gości, więc wszystko jasne :D.
Udanej niedzieli :tan , myślę że będziesz odpoczywać i większość czasu spędzisz siedząc na swojej ławeczce ;:215.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Olgo witaj w nowym dniu
Marysiu czy to motyczka na 4 kółkach?, bo dla takiej, żeby się dziabnąć nie wstawałabyś o 4 rano
Stokrotko77 św Franciszek jak najbardziej, ale on jest taki zajęty, a mój św. Fiakriusz mało znany a imię tak trudne do wymówienia, że mu mało kto głowę zawraca. Wśród moich znajomych robi się znany, już języki i pamięć ćwiczą. No no Kubuś chce do nas , albo tak się pręży, bo chce zmienić pozycję. Trzymaj się kochanie!
Stokrotko polna ja też dzisiaj jeszcze mam gości nawet od Będzina i dzieci dalej są. Ławeczki zajęte, ale po to je zrobiłam. Baw się dobrze, bo od poniedziałku tylko praca, praca...
henecio
200p
200p
Od: 16 lut 2012, o 13:51

Post »

Maska napisała

Ciociu Doroto proponuję dietę bananowa , ale nie wiem jak to się skończy , bo jest takie plemię w Afryce które karmi kobiety bananami i trzyma w klatce - są monstrualne !

Marysiu :shock:one są karmione wysokokalorycznymi potrawami. Banany mają tylko 94 kcal/100g i zawierają tylko 0,2 g tłuszczu. Zawierają kwas foliowy, beta karoten ,magnez, mangan, cynk.Z uwagi na dużą zawartość potasu usuwają nadmiar wody z organizmu, obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, wzmacniają mięsień sercowy, chronią przed chorobą wrzodową, pomagają na bezsenność. Dlatego mam wyrzuty sumienia jedząc np. drożdżówkę, a nie banana. Skórki pod wiciokrzewem zakopałam. Może uchronią go przed mszycami.

Pozdrowienia. Dziękuję za kawę. Była pyszna ;:79 ;:79 ;:79

ciocia Dorota
ciocia Dorota
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Witaj Marysiu, jak tam po najeździe gości, mam nadzieję, że pogoda dopisała.
U mnie dziś deszcz mocno pada i z pracy na działce raczej nic nie będzie. Pójdę tylko nakarmić kotkę i zobaczyć czy deszcz nie zrobił szkód w roślinkach.
Mimo wszystko miłego dnia życzę.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Marysiu, Ty chyba jasnowidzem jesteś. ;:202 Kupiłam faktycznie nie motyczkę, tylko takie urządzenie do podcinania trawy na kółkach, ale nie na 4 tylko na 2. Wszystko się zgadza jak w radiu Erewań. Czy goście już wyjechali, czy jeszcze śpią? Nie doczytałam, bo strasznie mnie zaaferowało to moje nowe urządzenie. Czy jesteś wyspana? Napij się ze mną kawy. ;:40
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu i ze mną kawki napij się :) .
Upragniony deszcz przestaje byc upragniony ;:185 Nie mozna wyjść na działkę. Truskawki najpierw wysuszone, póżniej,podmarzniete a teraz zalane ;:223 Do tego patrzę a moja dwuletnia czeresnia ma pęknięty wzdłuz pień i wycieka cos z niego. Zasmarować maścią? Marysiu znasz się na drzewkach?
;:196
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Goście pojechali to może z rana kawki się doczekam bo meliski z wieczora nie było ;:145 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek ciociu Doroto dziękuję za bananową wiedzę, ja niestety coś bananów nie mogę. Raz na jakiś czas.

Lidziu wieczorem deszczyk rozgonił towarzystwo i w zasadzie zaczęli się rozjeżdżać i na tym będzie koniec ze świętowaniem. Teraz czas na ogród. W nocy padało raz nawet słyszałam że mocno chlusnęło. Ale jak ustanie to myślę że jeszcze dzisiaj popracujemy. Ziemia dalej spragniona i wypija.
Obrazek
Marysiu ja myślałam , że wrócisz nowym mercedesem ! no ale dobre i to pojazd to pojazd. Czy to taka bez napędu?
Kawka na stole
Ewuniu chyba to niedobry znak miałam kiedyś takie coś na wiśni i źle to się skończyło. Nie mam wiedzy fachowej ale na pewno ktoś poradzi. Wpisz w wyszukiwarce i odpowiednim wątku są na prawdę fachowe porady. Już sama znajdowałam. Truskawki jednak marnie owocują. Dużo mam takich mrozowych nieudaczników. Te które są ładne czerwone nie są za słodkie. A sarny na potęgę zżerają mi liście. W jesieni zjadły przyrosty teraz już zaczynają i obawiam się że z moich truskawek nic nie będzie.
Beatko zapraszam wszystkim miłego dnia życzę
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ławeczki bombowe! A skąd ten św. Fiakriusz ci przyszedł do głowy? To patron ogrodników?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izo na FO znalazłam u kogoś w poście adres http://www.ogrody.orzysz.org.pl/ogrody/p_patroni.htm i postanowiłam , że tylko on
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Marysiu no to kawka. Co do truskawek u nas też tak średnio, wiele kwiatów przemarzło reszta owoców jakas taka mała, ale dla dzieci wystarczy. U teściów za to wysyp na potęgę chcieli nam dać 100 kg, ale kto to przerobi na weekend mamy dostać 50 kg, dobrze że mama jest to będzie robić. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witam poniedziałkowo deszczyk kapie ...dziś w chwasty nie idę...he he a czy wytrzymam...
juz marzy mi się nowa rabatka... :;230 to uzależnienie...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko jeszcze Ci tylko wekowania brakuje. 100 kg ale na pewno aerał odpowiedni. Więc i pracy przy tym trochę. Nie ma nic za darmo.
Misiu ale jak deszczy poleje to rabatkę zrobisz z łatwością. No tak skarpę odpuściłaś to Ci brakuje grządek. Owocnej pracy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”