Zroślichy zapraszam do mnie tez robiłam przegląd moich zroślich, może zrobimy wymiankę ;)
A ta trzecia jeśli dobrze widzę, ma takie zabarwienia bordowe ?
Pokaż proszę listeczki z przybliżeniem. Takiej to chyba nie mam.
Renatko, prześliczne pnącza pokazałaś. Wszystkie należą do takich jakie lubię, ale przecież nie można mieć wszystkiego chociaż połowy z pokazanych mogłabym się doliczyć. Szczawik bardzo wdzięczny, lubię go . W parze z czerwonym wyglądałby jeszcze ciekawiej. Fuksja wspanała cędzie, one bardzo pękne bez wyjątku. Zadziwił mnie bukszpan.
Poękne roślinki - warto było czekać....
Renatko Przyszłam z rewizytą, ogrom materiału do przejrzenia mnie powalił. Poskakałam wybiórczo po stronach, masz mnóstwo pięknych kwiatów. Będę sukcesywnie przeglądać wątek, szkoda tylko, że wiele zdjęć się nie otwiera. Do spotkania na kawce
Heniu specjalnie dla ciebie coś kwitnącego i z pączkami.
Stokrotkania dobrze wypatrzyłaś a to jej listki w zbliżeniu.
Krysiu fuksja niestety jest zupełnie inna niż miała być co widać na fotce powyżej. Z niewiadomych powodów Epi i Zroślichy najlepiej mi rosną i nie sprawiają żadnych problemów.
Celinko Też jestem w nim zakochana, zaraz po moich mężczyznach.
delosperma niestety musiałam trochę zdjęć usunąć na żabie bo przekroczyłam limit. Cieszę się, że się Tobie u mnie podoba i zapraszam częściej. Co do ilości materiału to sama za nim się obejrzysz będziesz zakładała kolejny wątek.
justus27
W tym roku udało mi się w końcu dotrzeć do Książa na wystawę kwiatów i oczywiście nie mogłam wyjść z pustymi rękami.
Aeonium drzewiaste ( bordowe sama cięłam dla rozkrzewienia bo było pojedyncze)
Kuleczki
I na koniec coś ze starszych roślinek. Grubosz pięknie rośnie i się wybarwia na słoneczku.
Renatko, dla mnie każda fuksja jest piękna. Żałuję tylko, że czasami za bardzo ją mszyce kochają, mam wrażenie, że nawet
często bardziej chyba niż ja. W związku z brakiem chronicznym miejsca w skrzynkach na balkonie mam zamiar zakupić
wielkokwiatową, bo tyle jeszcze zmieszczę.
Zroślicha różowa jest śliczna, moja wyjechała do siostry bo gabarytowo już przerosła przeznaczone dla niej miejsce.
Twoje rosną pięknie i oby tak dalej bo to wdzięczne i dekoracyjne rośliny. Są też bezproblemowe.
Stokrotkania justus27 to przez Henia nie mogę już tak obojętnie przejść koło nich. Heniu widzisz co robi ze mnie znajomość z Tobą ? sucholubów przybywa. Krysiu powiem Tobie, że i mnie coraz bardziej podobają się jej kwiaty. Na fotce nie mogę tego ująć ale na żywo gra światła i cienia powoduje, że wyglądają bardzo ciekawie. W przyszłym tygodniu przybędzie mi następna zroślicha a doprawdy nie wiem gdzie ją postawię bo też miejsca brak. Została mi tylko półka w kuchni.
Pięknie i tematycznie kwiatuszki poselekcjonowane... aeonium piękne, super szybko się zazwyczaj rozgałęzia.
Mam zroślichę, której u ciebie nie wypatrzyłam I piszę się na 2 twoje szczepki zroślich jak ci się rozrosną;) i na to piekne aeonium na szczepeczkę ustawiam się w kolejeczce grzecznie;)