Ogródek An-ki cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek An-ki cz.7

Post »

Aniu po tej zimo-wiośnie miałam wrażenie, że róże u mnie poszły sobie.......... ale poodbijały tylko dwie ale siedzą zobaczymy, ku mojemu zdziwieniu wczoraj zobaczyłam odbiła Sophie R. a ja już miałam łopatę w ręku. Veltava szaleje i nie żal mi, że ścięta była do ziemi, zagęściła się czyli wyszło jej na dobre, a w ogóle to powiem wszystkie róże u mnie ścięte do ziemi wyglądaja naprawdę dobrze a Giardana moja super będzie krzaczysko.
Zazdroszczę ranka z kawusią, aparatem i stąpania po rosie ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu cudowny czas się rozpoczął....warto było sadzić i przetrwać tą zimę. ;:138 ;:196
Wszystko masz zjawiskowe. ;:167
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

edulkot pisze:Aniu cudne te Twoje różyczki ;:167 aż dech zapiera. ;:oj
Mój Ulrich też zakwitnie i to kilkoma kwiatkami, i Doktorek Jamain też nie próżnuje tylko rozwija swoje pączusie czyli będę miała u siebie podobne widoki, tylko że w miniaturce. :;230
Maju, Dr.Jamain zajmuje całe przęsło-czyli łapy ma na 2,5 m.Policzyłam na jednej łapce rozwinięte róże i było ich 48szt.Pędów ma w prawą stronę 3szt.w lewą tyle samo no i od dołu idą 3 pędy.Nie potrafię w całości zrobić fotki-jakoś nie wychodzi i tego efektu na zdjęciu nie widać.Wyobrażam sobie jak Twój będzie wyglądał za 2 lata bo na pewno ma o wiele więcej miejsca niż mój.Ulrich też posadzony bardzo nieprzemyślanie-trudno nie będę już tamk kopać.

Obrazek
Obrazek

Marto
kwitnie i wtym roku nawet ładny krzaczek się zrobił bo do tej pory to był 1 pęd a drugi mikrusik.Teraz ma 4 ładne łapki z tym ,że jedną złamalam przy porządkowaniu rabatki.

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julcia tak,magenta była cudna ale w tym roku pąki zerwane .krzewinka malutka i nie wiem czy coś z niej będzie.Dobrze,że Lavender Ice ładnie przeżyła zimę i ma już tłuste pąki.
Dla Ciebie moja nn-nie wiem skąd się wzięła i rośnie wstydliwie za Gertrudą,ktora ją całkowicie przyslania.Muszę ją wykopać bo to jakieś cudo.

Obrazek

Taro i to dowodzi ,że trzeba uzbroić się w cierpliwość.Cieszę się,że odbily Ci róże a szczególnie trzymam kciuki za Giardninę.Moja po całkowitym przycięciu do ziem też odbiła i zagęściła się.Na razie ma około 60cm.No i pąki są zjedzone przez jakieś paskudztwo.Druga Giardina też słabo prze w górę natomiast nr 3(jeśli to nie Cinderella) pięknie wystartowała i ma mnóstwo pąków.Klematisy wspaniale kwitną i sa bardzo zdrowe i okazałe.

Obrazek

Elu
zaraz pójdę zobaczyć co u Ciebie kwitnie.W końcu to mamy podobną pogodę i temperatury.

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie malenstwo niczego sobie ;:167 jestem ciekawa, co to za jedna.
Szkoda Magenty, moze jeszcze sie w sobie zbierze, bo przecudnej urody rozyca z niej jest.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak zwykle-mam niezły refleks :;230 Już Cię znalazłam :D
Z Twojego powodu kupiłam sobie od Bogdana S.de Dr Jamain, posadziłam za świerkiem i czekam, kiedy się rozwinie. Dałam mu do towarzystwa Nevadę i zastanawiam się, jak będą razem wyglądać. Zawsze mogę coś przesadzić, bo to świeże róże. Obie w pąkach :D Mało, bo mało, ale kwiaty się pokażą.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pięknie Ci Anuś idą róże w tym roku.
Moje się spóżniają w stosunku do twoich, ale też mają trochę pąków.
Pewnie dlatego, że twoje na słonecznej ścianie a moje tak średnio w półcieniu.
Wyobrażam sobie jak ganiasz z aparatem po ogrodzie z nosem w kwiatach. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julio nn już zidentyfikowana -ma ją też Nela- więc porownalyśmy liście,kwiaty i pączki -wyszło,że mi rośnie cudna Maidens Blush .Wyborna róża o pięknym kolorze i wspaniałym zapachu.Tym bardziej muszę dla niej znależć duży kawał placu-i takowy się znajdzie(pod topór idzie stara czereśnia,ktore zamiast owocow produkuje mszyce.)
http://www.growsonyou.com/photo/slidesh ... -blush/all

Ewo
,żeby tylko taką się okazała ale ma u Ciebie pąki to wszystko się wyjaśni.Koniecznie musi mieć pólcień aby tak pięknie się wybarwiała -od borda po refleksy fioletu.Ja dosadziłam jej Jacqueline du Pre -niestety sadzonka od Kamilii nie przetrwała -była totalnie sucha -chuchałam,podlewalam ale nic się nie odzywa.Jeszcze ją trzymam bo a nuż ruszy.
Z Newadą będą na pewno pięknie wsólgrać-podkreśli jego urodę i rozjaśni .

Grażynko na słoneczku wszystko lepiej i szybciej dojrzewa.Po drugiej stronie jeszcze są pączusie)oprócz doktorka i Ulricha)
Liliowce ,maluśkie ,a kwitną i pachną

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A co to za ciekawa odmiana liliowca, znasz może ?
Ja też czekam na swoje róże jak na zbawienie.
Już bym chciała wiedzieć czy są te co zamówiłam czy coś innego.
A tu pąki stoją jak zaczarowane. :?
Dzisiaj kropi lekko z góry a tak jeszcze chciałoby się deszczu.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Anulko, widzisz, że cierpliwość jednak się opłaca? :wink: Mnie też dopiero po 3 latach spotkała nagroda za sierpliwość :lol:
Maidens Blush rzeczywiście zasługuje na lepsze miejsce ;:108 A generał Sikorski bossssski! ;:167
Najbardziej cieszy mnie to, co napisałaś o doktorku! Nie dość że wyjątkowo urodziwy, to jeszcze ma tyle wigoru! :tan Pewnie dlatego jako jedyny obok W.Cathedral przeżył sadzonkowy pomór.
Jak się uda (tfu, tfu!) i puści korzonki, to jeszcze beda z niego lu ... tzn. róże :lol:
;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

O to masz piekna rozyce ;:108 ostatnio nawet sie nia interesowalam, bo u mnie w centrum ogrodniczym byla rozyca ktora na szyldziku z fota miala M. Blush napisane a ze na foto mnie sie podobala, to troche ja w necie poogladalam.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maidens Blush piękna :D
Z Jacqueline du Pre mi się nie udało (zamawiałam w Niemczech, akurat się skończyła), będę musiała próbować jeszcze raz. Do Sipa złożyłam zapotrzebowanie na Great Maidens Blush, zobaczymy jesienią, czy miałam szczęście. Doktorek malutki, ale pączki jakieś są, od razu będzie wiadomo, czy jest sobą :D Słońce pojawia się tylko rano.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu pięknego masz doktorka jak tylko będzie u Ciebie powtarzał kwitnienie to może jesienią go kupię.Chocolate natomiast ma ciekawy kolor a u mnie Ulrich ma3 pączki ale krzaczek jest zaledwie wysoki około 40cm.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu ,Ulrich ma trzeci sezon i dopiero teraz jest okazały i przepiękny.Obok z Dr.Jamain tworzą chmurę zapachy i koloru.Nie wiadomo,ktora róża piękniejsza.
Myślę ,że w przyszłym roku i u Ciebie będzie już sporym krzakiem ,ładnie kwitnącym.

Grażynko zakupiłam Nicht Embers,Snickel Fritr,Forty Second i Detined To See-może to ten drugi Snickel F.-nie dałam oznaczeń a teraz trzeba zgadywać.

Izulka zawsze mi to powtarzałaś a ja taka niecierpliwa byłam( i nadal jestem).Wiem,że róże wymagają czasu aby pokazać całą krasę.Dzisiejsze nocne ulewy zrobily spustoszenie w kwiatach.Laguna miała już tyle otwartych,wspanialych kwiatów i razem z Colette ,platki leżą na rabatce.Muszę zobaczyć jak doktorek I Ulrich zniosly te litry wody wylewające się na ich główki.

Julko
to szkoda,że jej nie nabyłaś -wiesz jak ona pachnie?Mniam!!!

Ewka sama zrobiłaś zamówienie do Sipa?Great M.B wspaniała-och,żebym tak miała więcej miejsca!!!.Czekam niecierpliwie na kwitnięcie Twojego doktorka bo mój (ten drugi) jakoś stoi w miejscu a nawet marnieje.Chyba chce z powrotem do donicy.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie :D Podłączyłam się pod wspólne :wink: Wciąż rozpaczam, że mam za małe fundusze :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”