Mój fijoł 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 5

Post »

Ewcie nam wcielo ;:oj przekopalas sie do Afryki? spotkalas Maje-edulkowa w drodze? :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janek, kalina w ogóle jest wyjątkowo smaczna dla różnych paskudnych liściożerców :wink: Pod nią rosną już irysy syberyjskie w różnych kolorach, pierwszy rok, więc nie będzie szaleńczego kwitnienia, ale pojedyncze pąki widać.
Majka, niech pada, mam dużo innej roboty, więc dnia mi nie będzie szkoda :D
Dyshia, kwiaty na rutewce były przez około miesiąc, teraz powoli przekwitają. Kwiaty powojników są olbrzymie :shock: Ten niebieski może być sobą, ale zamówienie od firmy było tak pomieszane, że nie zamierzam się upierać.
An-ka, chyba wszędzie inwazja mszyc :wink: Ostatnie deszcze na pewno trochę je spłukały.
Kasia, ten powojnik jest obłędny :D
Agusia, dziękuję za miłe słowa :D Mszycami już się nie martwię, one muszą gdzieś się podziać.
Grażyna, u mnie prawie wcale nie ma ślimaków, a wiem, że potrafią narobić szkód. W ogóle tu nie mieszkają :D
Bożena, powojniki dopiero zaczną kwitnąć :D
Agata, taka uroda czosnku olbrzymiego :D Niestety, dęby dobrze chronią przed deszczem.
Gosia, będzie je widać może za rok :D
Irena, dziękuję :D Kulnik rośnie u mnie już trzeci rok, wydaje się bardzo wytrzymały.
Majka, ja padam przed różami na kolana, kiedy jest taka potrzeba :;230
Aguska, posadź sobie jakiegoś Atragene :D Te w moich warunkach świetnie sobie radzą, więc pewnie wszędzie urosną.
Jule, kręciłam miód :D To dopiero początek.

Zaczyna kwitnąć macierzanka.
Obrazek

Posłonek przesadzałam jesienią. To był błąd, bo on chyba nie lubi zmieniać miejsca-z wielkiej kępy zostało mi kilka roślin. W dodatku kwitną zupełnie innym kolorem, niż w zeszłym roku :roll:
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Piękne zstawienie kaliny i irysa, mam te rośliny tylko że kalina to olbrzymi krzew a irys jak to bylina. Mam małą sadzonke kaliny w doniczce więc posadze blisko irysa ,kaline będe trzymała w ryzach. Piękny ogród ,szkoda że ja mam tylko ogródek i moje rośliny muszą żyć w zagęszczeniu. ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Chyba kiedyś miałam macierzankę ale zapomniałam jak wygląda ;:24
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irena :wit Moja kalina też coraz większa, ale kwitnie i od dołu, więc irysy łapią trochę białych kulek :wink: Posadziłam blisko irysy w innych kolorach, niektóre zakwitną w tym roku. Duży ogród to niewątpliwie zaleta-póki nie trzeba pielić :evil: Nie nadążam.
Elżbieta, ślicznie wygląda :D Zrobię zdjęcia pozostałym, mam kilka odmian.

Takie kratki pod garażem zrobił mi M :D Posadziłam tam róże pnące i powojniki.
Obrazek

Czosnek kwitnie, traci już powoli kolor, ale jeszcze przez jakiś czas będzie ładny.
Obrazek

To na pewno zdjęcie M, bo kwiatków nie widać :;230
Obrazek

Ostatnie zdjęcie fioletowej rutewki, przekwitła.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

To m iód się kręci?-Ewcia ja dyletant w sprawie miodu więc się nie śmiej-ale już widzę jak go kręcisz i jest to wizja ,która zmusza mnie do uśmiechu.Piszesz u Alionuszki,że tylko chwasty dorodnie Ci rosną-oj nie tylko Tobie a na dodatek nie bardzo jeszcze je odróżniam od kwiatow więc pozwalam aż zakwitną albo ktoś znający się na rzeczy(Alionuszka)przejdzie z inspekcją i powyrywa.O jakie piękne zdjęcia wstawiłaś.Podpory doskonałe-wiele zniosą.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przybiegłam ;:65 cała zdyszana zobaczyć co tam u Ciebie Ewo się pokazało nowego?
Podziwiam pięknie kwitnący karatawski ,posadziłam 3 cebule wyszła 1...kulnik obejrzałam w całej okazałości ja mam swój chyba 3-ci sezon ale jest co roku tak mikroskopijny..ani nie kwitnie ani nie ginie...coś mu wyraźnie nie pasi... :roll: na mszyce wszyscy narzekają...u mnie też zatrzęsienie szczególnie maruny oblepione na innych roślinach także ale od 3 dni takie wiatrzysko,że nie ma jak oprysku zrobić bo wszystko leci w przeciwnym od zamierzonego kierunku... ;:131
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

An-ko :wit Się kręci :wink: Maszyna wiruje miód z plastrów. Plastry się najpierw odsklepia, potem pilnuje sita, żeby żadne zanieczyszczenia się nie dostały do miodu i na koniec po powtórnym odcedzeniu przelewa się w słoiki. Ja się załapałam na pilnowanie sita :D To ten pierwszy wielokwiat. Mam nadzieję, że brat zdecyduje się choć część napowietrzyć, bo ten "dmuchany" jest wyjątkowo pyszny :D
Dostałam jeszcze jedną spawaną kratkę, ale na razie nie mam zdjęcia. Nie robię nic, kiedy wieje i kropi :evil:
Maryniu, na swój kulnik czekałam mniej więcej tyle samo :D Uważam, że warto było. Czosnek karatawski rozrasta się, na początku miałam 2 cebule. W dodatku się sieje :D

Trochę orlików.
Obrazek

To białe to ubiorek, ale nie sempervirens, jakś odmiana.
Obrazek

Złapany na gorącym uczynku :wink:
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, kratki przy garażu pasują idealnie - na jasnym tle powojniki i róże będą się pięknie komponować ;:63 Jakie odmiany tam wybrałaś? U mnie pojawiają się pierwsze kwitnące efekty zestawienia powojników z różami, zachwycają mnie takie kompozycje w forumowym ogrodach. Nie wiem dlaczego nie wpadłam na to wcześniej.. ;:124 Dobrze, że powojniki szybko rosną, powinny nadrobić :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Może i to zdjęcie M, bo kwiatów nie widać, ale za to jakie ładne widoki na nim są. :D
Dużo tego miodu Wam się wyprodukuje na rok?
To znaczy szanowne pszczoły go wyprodukują :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ewo pokazujesz tyle wspaniałych roślin i super kratki (gratulacje za znalezienie pracowitego męża), ale mnie jednak najbardziej podoba się trawnik. Widać, że rozwojowy i w ogóle lubię żółte kwiatki ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, kiedy zapadła decyzja o zamurowaniu drzwi, od razu wiedziałam, że pojawią się tam kraty na róże i powojniki :D Posadziłam tam Giardinę, White New Dawn i Dr van Fleet, a także powojniki Andromeda, Albina Plena i Kiri Te Kanawa. Te dwa ostatnie zamawiane w naszej ulubionej firmie, więc dopiero podczas kwitnienia się okaże, czy to naprawdę one :wink:
Oliwko, M ma oko do takich widoczków :wink: Miód i pszczoły brata, nie umiem Ci powiedzieć, ile miodu kręci. Wozi pasiekę na różne pożytki, ma około setki uli.
Iwona, żółtych kwiatków na trawniku mam całe mrowie :D

Pióropusznika pilnuję, ale to wcale nie jest takie proste.
Obrazek

W tym miejscu dziewanny rosną jak szalone.
Obrazek

Piwonie niedługo :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

W życiu dmuchanego miodu nie jadłam i nawet nie wiem jak wygląda. :shock:
Nie sprzedaje twój brat przypadkiem ?
Z chęcią bym kupiła chociaż malutki słoiczek tego dmuchanego, żeby chociaż raz w życiu spróbować.
Będę czekać na Stanwelkowe fotki, bom ciekawa szalenie jak wygląda i się spisuje u Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażyna, sprzedaje :wink: Powiem Ci, jeśli "nadmucha". Stanwell na razie zdrowa, obcięłam po zimie tylko czubki pędów, które nie zdążyły zdrewnieć.

Posłonek w sasankach.
Obrazek

W tym bodziszku leży Stanwell, prawie jej nie widać.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »