W moim ogródeczku cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródeczku cz.4

Post »

Piwonie w tej fazie są najpiękniejsze, jak obietnica... Fajny pomysł z konewką :heja nasze babcie miały co dźwigać, lekkie to one nie były ;:224

Masz mnóstwo ciekawych i nieznanych mi roślin , piękności.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dzidziu ;:167 Dzięki że jesteś i za tak wspaniałe zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu ;:196
Ślicznie - każda roslinka dopieszczona , a u mnie wszystko podczas mojej nieobecności albo zmarzło , albo wyschło - myślałam że dziewczyny przesadzają ale naprawdę tragedia :!: :!: :!:
Jesteś wielka - duże serce masz do kwiatów i ludzi ;:196 ;:196 Tak trzymaj ;:108
Pozdrawiam i dobrej nocy życzę ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Dzidziu piękne kompozycje ...czy ta w koszyczku to pelargonia angielska?cudna :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

aguskac pisze:Piwonie w tej fazie są najpiękniejsze, jak obietnica... Fajny pomysł z konewką :heja nasze babcie miały co dźwigać, lekkie to one nie były
Masz mnóstwo ciekawych i nieznanych mi roślin , piękności.
Piwonie są cudne a ten zapach ;:224 Cieszę się, że do mnie wpadłaś ;:196

Tereniu
ten rok nas nie rozpieszcza ;:185 u mnie jeszcze takich strat po zimie nie było :twisted:
a później poprawiły wiosenne przymrozki ;:134 obecnie walka z robactwem ;:124 i jeszcze wczoraj
taka wichura była , że połamała ostróżki i inne ;:222 ale na pocieszenie Ci powiem ,że cieszmy się
przecież to nie koniec świata ;:108 , ni takie straty nieraz trzeba przeżyć ;:196
lora pisze:Dzidziu piękne kompozycje ...czy ta w koszyczku to pelargonia angielska?cudna :)
tak to angielka i mam jeszcze białą jak ją zobaczyłam na bazarku to wiedziałam, że musi być moja ;:215

no zobacz czy nie jest urocza ;:333

Obrazek

Obrazek

Cynie miniaturki, kwiatki jak 5 zł ale mają pąki obaczymy jak to będzie wyglądać ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzidziu ślicznie wszystko ci rośnie ;:138 a cynie jeszcze trochę i będą piękne moje w tym roku strasznie marne.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Dzidziu ;:196 pięknie i kolorowo u ciebie ;:215 u mnie dopiero wszystko się rozkręca :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Piękne tarasowce ;:108 A ta pelargonia rzeczywiście piękna i ja też bym się jej urokowi z pewnością nie oparła na bazarku
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dzidziu czy ty chcesz, aby sobie język połamała...Mekonops, Komelina...i jeszcze muszę w necie pogrzebać,
aby sprawdzić, co to za jedni.
Powiedz mi skąd ty bierzesz takie rośliny, bo chyba nie z pobliskiego centrum ogrodniczego :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Dzidziu Białą Psiankę kupiłam niedawno.Dam Ci szczepkę chętnie,bo ja też od Ciebie brałam i to tyle ile chciałam.Łubin biały też.Zobaczę czy jest już sadzonka.Jak jest to nie ma sprawy a jak nie to nasionka.Co tylko chcesz to napisz.Jak mam to nie ma sprawy.A nasionka kolorowego mogę wziąć,bo nie mam.Zresztą i bez tego bym Ci dała.Z psianki pobiera się pędy zdrewniałe?,czy tegoroczne? ;:196
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzidziu zajrzyj do mnie mam jeszcze Psiankę wariegatę ;:4 ;:168

-- 3 cze 2012, o 19:53 --

Dzidziu śliczne te Twoje roślinki.A gdzie kupiłaś białą Iochromę? :wink: ;:333
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Dzidzia Twoja Komelina noski wychyla ,a moja dopiero do ziemi zakopana... :wink:
Koniecznie podaj przepis na kwitnienie mekonopsa ...mój ma same liście ,podobnie jak w tamtym roku,a kwiatu ani widu ,ani słychu ,nawoziłaś go czymś specjalnym...? :shock:
Piękne kompozycje doniczkowo -wiklinowe,też kupiłam smagliczkę i bakopę,to nie strudzone w kwitnieniu rośliny... :uszy
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dzwonek i piwonia piękne!!
Tarasowe też cudne, szczególnie pelargonia i bardzo podoba mi się ten drobny wilczomlecz. To Diamont Frost?
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzidzia .podaj mi adres to postaram Ci się wysłać.Psianka niebieska możesz mi ukorzenić,bo mam bardzo malutką.
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Dzidziu tak sobie pospacerowałam u ciebie i jestem pełna podziwu ;:180 Piękny , wypieszczony , dojrzały Ogród ;:63 cudne kwitnienia i tyle rarytasów ,że o niektórych nie słyszałam nawet :oops:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

gosia07 pisze:Dzidziu ślicznie wszystko ci rośnie a cynie jeszcze trochę i będą piękne moje w tym roku strasznie marne.
Dzisiaj widziałam pierwszy kwiat na białej a mam jeszcze filetową ;:224
majka300 pisze:Dzidziu pięknie i kolorowo u ciebie u mnie dopiero wszystko się rozkręca
Jak patrzy w tym roku to tak kolorowo nie będzie , wszędzie mam straty zimowe :evil:
szyszunia pisze:Piękne tarasowce A ta pelargonia rzeczywiście piękna i ja też bym się jej urokowi z pewnością nie oparła na bazarku
Wiesz tak patrzyła na mnie, że nie mogłam się opierać :;230
heliofitka pisze:Dzidziu
Powiedz mi skąd ty bierzesz takie rośliny, bo chyba nie z pobliskiego centrum ogrodniczego :?
A z Biedronki :D
Gosia123A pisze:Dzidziu Z psianki pobiera się pędy zdrewniałe?,czy tegoroczne? ;:196
Gosiu najlepiej z półzdrewniałych ja to wsadzam byle gdzie i się przyjmuje, juz Ci ukorzeniem niebieską ;:108
a z łubinem to lepiej nasionka bo nie lubią przesadzania, a psianke jak masz młodziutka to się może na razie nie śpiesz z sadzonkami ;:185 jest jeszcze czas, bo białą psiankę to ja mam tylko jaśminową ,może pamiętasz a jak nie to znajdę zdjęcie to Ci pokaże to też może zrobię Ci szczepkę chociaż tej nie ukorzeniałam ;:196
Gosia123A pisze:Dzidziu zajrzyj do mnie mam jeszcze Psiankę wariegatę ;:4 ;:168

Dzidziu śliczne te Twoje roślinki.A gdzie kupiłaś białą Iochromę? :wink: ;
Mam ja z nasion , siałam trzy lata temu a teraz ma pierwsze kwiaty ;:215
Alionuszka pisze:Dzidzia Twoja Komelina noski wychyla ,a moja dopiero do ziemi zakopana... :wink:
Koniecznie podaj przepis na kwitnienie mekonopsa ...mój ma same liście ,podobnie jak w tamtym roku,a kwiatu ani widu ,ani słychu ,nawoziłaś go czymś specjalnym...? :shock:
Neluś mekonopsa tylko gnojówką z pokrzyw nic więcej nie dawałam, a komelina noski wystawia bo podpędziłam w doniczce ;:333
Niunia1981 pisze:Dzwonek i piwonia piękne!!
Tarasowe też cudne, szczególnie pelargonia i bardzo podoba mi się ten drobny wilczomlecz. To Diamont Frost?
tam to diamont frost też go lubię ;:196
bina12 pisze::wit Dzidziu tak sobie pospacerowałam u ciebie i jestem pełna podziwu ;:180 Piękny , wypieszczony , dojrzały Ogród cudne kwitnienia i tyle rarytasów ,że o niektórych nie słyszałam nawet :oops:
Cieszę się, że mnie odwiedziłaś ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”