Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Aga te fotki wieczorne cudne widoczki z gra cieni cudne , nie mogę się napatrzeć na te Twoje klony....Trawy tez super rosną ;:173 i masz ostrózki ,jakoś mnie uwiodły i tak marze o nich w ogrodzie ;:173
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doris, ostróżki u mnie radzą sobie średnio, ale jakoś odpukać w tym roku wyjątkowo dobrze się zapowiadają... Może potrzebowały czasu?
Gosiu, krzewy pęcherznic tnę tylko korygująco, wiosną... nie przycinam ich już teraz radykalnie. Pasują mi takie duże krzaczyska :)
Z Erectami nie ma problemu - są jeszcze małe, ale do sierpnia urosną :)
Bożenko, dziękuję - wszystko wskazuje na to, że będziesz miała oczko :)
Heniu, dereń zachwycający! Warto czekać latami na taki efekt... Ja już teraz pochylam się z podziwem nad jego małymi, ale jakże uroczymi kwiatkami... Natura stworzyła wyjątkowe cudo moim zdaniem... i to przebarwianie jesienią...
Su, dobry pomysł na zastąpienie ogników Erectami... ja też się pozbywam tych krzewów, które co roku przemarzają do podstawy - bez sensu robota z nimi...
Jula, najlepszy sposób na reset szarych komórek! Erecty Ci sama ukopię - chyba nie przyjeżdżasz do roboty :)
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

Tak sobie patrzę na te twoje Pęcherznice i chyba zrobiłam błąd bo posadziłam Diabolo na przemian z Loteusem i tak mi teraz zaświtało ,że żarówa chyba wyjdzie z tego , może przesadzić :?:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak ja Ci zazdroszczę tego derenia. Ja nie mam gdzie go posadzić. A tak mi się podoba.
Natomiast obraziłam się na pięciorniki. Nie mam już żadnego. Nie chcą kwitnąć u mnie i są strasznie anemiczne. Coś im u mnie nie pasuje :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus a wiesz moze masz i racje, ukop z czystym umyslem, bo po czerwonym moze sie okazac, ze wykopiemy nie to co trzeba :;230
U mnie pieciorniki tez jakos nie za bardzo, mialam cztery sztuki bialych miniusow i nie mam ani jednego :roll: Dwa zalatwily mi mrowy i nie wydobrzaly pozniej a dwa wcale po zimie nie ruszyly ... poszly na kompost.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aguś oczko jest , po prostu śliczne , strasznie jesteś pracowita , ani jednego chwaścika , Pęcherznica piękna , i ja wsadziłam jedną , jeszcze mała , za rok powinna już cieszyć oko.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Aguś czy Ty swoje pęcherznice podcinasz od dołu? Moje to wielkie krzaczory ,które skracam z góry i kwiatów mam przez to jak na lekarstwo.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś Twoje pęcherznice są przepiękne, moje jeszcze maleństwa.....ale mam nadzieję, ze kiedyś też będą tak wyglądały.....
Widoki oczka i okolic ....no bajka...po prostu bajka.....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś :wit Widoczki serwujesz jak zwykle cudne ;:180 Oczko wodne wygląda jak z wycięte z katalogu, brak słów. Mój M też kiwał głową z uznaniem.. ;:173 Dzięki Tobie łatwiej mi będzie go namówić ;:172
Bardzo podobają mi się grupowe nasadzenie - krzewuszki w takich kępach robią wspaniałe wrażenie...podobnie jak pęcherznice :shock: Moje mają dopiero 2 lata, przycinam je dosyć radykalnie bo chciałam zwarte krzaczki i miejsca mam mniej niż u Ciebie, ale chyba dam im wolną rękę, niech sobie rosną.. :uszy Irysy cudowne, brakuje mi ich okrutnie...moje holenderskie nie kwitną jeszcze w tym roku i chyba nici z tego będą..a te w kępach, syberyjskie jeszcze malutkie. :roll:
Rabatki masz takie czyściutkie, kiedy masz czas na odchwaszczanie..? ;:63
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,ile cm masz odstępu między pęcherznicami?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit slonce swieci, glowe urywa, dobrze jest :;230 moglo bybyc troche cieplej, to juz w ogole miodzio - no nic, na cieplej poczekamy.
Co robisz dzisiaj, plany jakies? Ja skoczylam do Auchana po pieczywo, na roze nie popatrzylam wcale - Paulsenki sa za 20 zl ale przytargalam wielka donice z powojnikiem Eristal Fountain :twisted: No co mialam zrobic, jak na dyszke przecenili :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, jak zwykle piękne zdjęcia ;:63 U moich rodziców też takie gigantyczne pęcherznice :lol:
Potwornie zmarzłam dzisiaj w ogrodzie...
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochani, wieje jak w kieleckim - to dziś za słabe powiedzenie ;-)) łeb urywa normalnie... zamierzałam dziś skosić, ale nie da rady... Dość, że przynajmniej jest słonecznie... Na obiad pierwsze w sezonie leczo, z dużą ilością warzyw (pomidory, papryka, cebula, cukinia, bakłażan) i kiełbaską - mniam mniam.

Moniko, strasznie dziś zimno... zastanawiam się, czy nie rozpalić w kominku? Mam dziś domowy nastrój i poza krótkim obchodem rano (znalazłam majowego koźlaka między dereniami Spaethii!) nie zamierzam wyściubiać nosa na zewnątrz... chociaż... mam do posadzenia dwie nowe hortensje :) Miłego dnia również! ;:196
Jula, doberek... planów dziś nie mam na razie... nie mieliśmy prądu przez ten wiatr... Przybyły mi w związku z tym dziś dwie hortensje - Phantom i Silver Dollar :)
Powojnika, którego kupiłaś nie znam - muszę popatrzeć... kurczę, ja się w ogóle nie znam na clematisach :roll:
Gosiu, pęcherznice sadziłam co ~50cm...
Kasik, z tymi odchwaszczonymi rabatami to złudzenie optyczne :) chwastów niestety mam zatrzęsienie - nie wyrabiam z wyrywaniem, a rozsiewają się z okolicznych działek coraz bardziej... No niestety. Między innymi dlatego żałuję, że mam tak mało czasu na pielęgnowanie ogrodu, nie mówiąc o prozaicznym odchwaszczaniu - to trzeba robić regularnie, żeby przyniosło efekt...
Cieszę się, że oczko wodne robi dobre wrażenie... widzę, że dopiero po latach, gdy ładnie zarosło, daje pożądany efekt...
Nie wiem jak wyglądają irysy holenderskie? Muszę zajrzeć do wujka google'a.
Agness, krzewy liściaste szybko rosną, także na pewno wkrótce doczekasz się dorodnych pęcherznic... Dziękuję za miłe słowa!
Olu, tak, pęcherznice podcinałam od dołu, ponieważ boczne gałązki skutecznie zaczynały wchodzić na rosnące w okolicy rośliny... wydaje mi się, że ten zabieg był korzystny i dla samych pęcherznic, które estetyczniej wyglądają, i dla rosnących w pobliżu RH, tawułek, róż i piwonii, które nie są zbyt mocno ocienione.
Danusiu, chyba zaczną zjeżdżać aparatem niżej, wtedy sama zobaczysz ile u mnie rośnie chwaściorów ;-) kochana, nie wyrabiam z ich usuwaniem... czy Twoja mała pęcherznica już zakwitła?
Gosiu, dereń kousa to według mnie niesamowity krzew, warty każdych pieniędzy. Ten egzemplarz, który pokazała Henia, jest powalający - ależ ilość kwiatów! Ich pokrój, układ płatków, delikatność - są jedyne w swoim rodzaju, przepiękne.
Co z tymi pięciornikami? Kurczę, nie wiem jakie dokładnie miałyście odmiany, ale u mnie to bezproblemowy krzew...
Bino, taki kolorystyczny miszmasz jasnych i ciemnych pęcherznic też może ładnie wyglądać... Nie doradzę Ci czy przesadzić... może pokażesz u siebie jak to wygląda?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś zniknęłaś mi i pewnie nie kopnęłaś w kostkę ale stanowczo za dużo do czytania z powodu tej awarii mojego kompa.
Ale uparłam się i Cię znalazłam. Nie czytam wszystkiego tylko oglądam i jak zwykle, jest ;:215
Doczytałam że nabyłaś nowe hortensje, ja chyba muszę sobie fundnąć jakąś idealną na słońce, do przedogródka żeby nie tylko azaliami kwitnął wiosną. ;:173
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Aguś, masz świadomość, że smażysz kapitalne foty, ale dziś przeszłaś samą siebie ;:63
A cóż to śliczna drobnica między dąbrówką a jabłuszkami?
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”