Moja domowa zielenina

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja domowa zielenina

Post »

To kundelki, żadne tam rasowce. Jeden z listków był mój i miał kolor biały, od jednego z forumowiczów dostałam też listki, prosiłam o biały z różową odwódką i biały z niebieską, ale czy takie mi przysłał nie zdradził :wink: Teoretycznie powinnam wiedzieć które będą białe, nie podpisałam sobie, bo stwierdziłam, że zapamiętam, no i oczywiśnie zapomniałam który to był ten mój ;:223 Jeśli ktoś jest zainteresowany to chętnie się podzielę, z każdego mam przynajmniej po dwa a wszystkich nie mogę zatrzymać z braku miejsca.
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

chętrnie bym się wymianiła na te z kolorywymi owdódkami, ale nie wiem czy dałabym rade je jeszcze gdzieś wcisnąc - muszę to przeanalizowac, a ty wydedukuj które są które :;230
Domimika
500p
500p

Post »

Wydaje mi się że wiem, który jest biały bo ma jaśniejsze liście od tamtych, ale to nie jest na 100%. No i też nie wiem na pewno, czy ta osoba faktycznie przysłała mi takie, jakie chciałam. A co do wymiany- mama mnie wywali z domu razem z moimi kwiatami jeśli zobaczy coś nowego na parapecie, więc ja przyjąć nic nie mogę :roll: No Iza, skuś się, dostaniesz małą rosiczkę gratis :wink:
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

:wit Właśnie przespacerowałam się po twoim wątku i stwierdzam że bardzo mi się u Ciebie podoba ;:108 . Roślinki zadbane i różnorodne, wszystkie mi się podobają ;:138 zwłaszcza kwitnąca haworthia, rosiczki i dzbaneczniki, ten dzbanuszek uroczy jest ;:215
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

Domimiko, chętnie bym się skusiła, ale na zakup obecnie nie mogę sobie pozwolic - a co do rosiczki, to broń Boże ;:oj, prędzej bym pokrzywę zniosła w domu ;:108
Domimika
500p
500p

Post »

Witaj Tesia, dziękuję za pochwały :wit

Co ty Iza, rosiczki się boisz? :D Jeśli chodzi o jakąkolwiek kasę, to ja tu nic nie sprzedaje a co najwyżej łaskawie obdarowywuję :wink: Więc przemyśl sprawę :)
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

moja córcia głaska i całuje wszystko co w doniczkach i na placu rośnie - dlatego nie wszystko mogę miec, chocbym chciała - musiałam wyeliminowac wszystkie kaktusowate, nie mogę wysiewc datur jednorocznych, likwiduje konwalie, a i roślinożerki wytwarzają niebezbieczną wydzielinę ;:108 - tylko taki jest powód ;:108
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

ja co groźniejsze roślinki jak difenbachia czy poisencja mam na szafie tak żeby syn nie dotkną :) Domimika szczawik pięknie się rozrasta a i u mnie ten darowany od Ciebie też zaczyna szaleć :tan
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

miko mój syna jak był mały zjadł mi liść z difenbachii - jak to zobaczyłam to nieźle się wystraszyłam, ale na szczęście nic mu nie było - podobno w takiej postaci jest niegroźny
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uwielbiam begonkę massonię za te jej piękne listeczki ale nie umiem jej hodować niestety :(
i gratuluję rozwinięcia dzbanuszka, teraz będzie mógł rosnąć w szerz jak wystawisz go na dwórek.
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

anetta pisze:Uwielbiam begonkę massonię za te jej piękne listeczki ale nie umiem jej hodować niestety :(
i gratuluję rozwinięcia dzbanuszka, teraz będzie mógł rosnąć w szerz jak wystawisz go na dwórek.
Anetko ona jest bardzo prosta w obsłudze i nie ma dużych wymagań - jak chcesz to ci pomogę ;:108
Domimika
500p
500p

Post »

anetta pisze:Uwielbiam begonkę massonię za te jej piękne listeczki ale nie umiem jej hodować niestety :(
Niestety nie będzie mógł rosnąć wszerz jak mówisz bo nie mam możliwości wystawienia go na dwór :(
Domimika
500p
500p

Post »

Jak tylko zobaczyłam to od razu zrobiłam zdjęcie i przyleciałam się pochwalić.
Mimo tego, że jeszcze dwa dni temu obawiałam się, że coś z moją haworthią nie tak, bo tak jakoś jej liście pociemniały, to chyba jednak wszystko z nią w najlepszym porządku :tan
Obrazek
Poza tym taka niezidentyfikowana nowość- moja babcia kupiła ją dla mojej mamy na urodziny. Ktoś podpowie co to za roślinka?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Gratuluję kwitnienia haworthi ;:138 ;:138
Ten kwiatek którego dostała twoja mama wygląda jak odmiana azalii.
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p
Od: 9 mar 2012, o 09:20

Post »

Ta haworthia wygląda po prostu kosmicznie! ;:172

Co do drugiego kwiatka mi przyszła na myśl gardenia, ale chyba nie mam racji...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”