Piękne, grube, ciemne, dorodne

Ty się bierz za wyłamywanie liści i wilków, bo potem nie wyrobisz na zakrętach

Na razie mu dlatego wszystko zostawiam. Usunąć zawsze zdążę.
  Na razie mu dlatego wszystko zostawiam. Usunąć zawsze zdążę. 

Dołączam do Waszej grupki eksperymentalnej
 Dołączam do Waszej grupki eksperymentalnej   Macie piękne i ogromne już krzaczki! Ja mam dwa Kumato, ale duuużo mniejsze niż Wasze, siałam w drugiej połowie kwietnia
  Macie piękne i ogromne już krzaczki! Ja mam dwa Kumato, ale duuużo mniejsze niż Wasze, siałam w drugiej połowie kwietnia   Dopiero wtedy dorwałam nasionka
  Dopiero wtedy dorwałam nasionka  
 Widocznie mi ręka zadrżała ,nie wyrzuciłam na kompost tyko posadziłam. Też rośnie w gruncie , ma jedno grono z 8 kwiatkami.
  Widocznie mi ręka zadrżała ,nie wyrzuciłam na kompost tyko posadziłam. Też rośnie w gruncie , ma jedno grono z 8 kwiatkami.

Pamiętam ,że czytałam gdzieś Twój post o jakiejś starej odmianie. Mówiłeś tam o "losach" tego pomidora.Informacje były ciekawe i ja się z nimi nie zetknęłam wcześniej. Myślałam ,że masz link np do jakiegoś opracowania o pomidorach , w którym jest trochę historii różnych ciekawych odmian. Tylko tyle
  Pamiętam ,że czytałam gdzieś Twój post o jakiejś starej odmianie. Mówiłeś tam o "losach" tego pomidora.Informacje były ciekawe i ja się z nimi nie zetknęłam wcześniej. Myślałam ,że masz link np do jakiegoś opracowania o pomidorach , w którym jest trochę historii różnych ciekawych odmian. Tylko tyle