Te Twoje zdjęcia pokazują takie piękno tych roślin że dech zapiera .Powiedz mi tak z innej beczki w jakim programie podpisujesz swoje fotografie i czy jest możliwość podpisać cały album a nie każde zdjęcie po kolei .Bo ostatnio dawałam Swoje zdjęcia z zawodów na internet ale nie chciało mi się siedzieć i podpisywać 800 zdjęć każde z osobna
Moniś miło, że wpadłaś. Gdzieś wyczytałam, że Moniki mają sentyment do ładnych rzeczy... Asiu zdjęcia podpisuję za pomocą programu Light Image Resizer (w nim je też zmniejszam, nie próbowałam podpisać całego albumu, ale mogę wklejać po kilkadziesiąt fotek do podpisania).
Witaj
Ogród masz już prawie dojrzały , mówię prawie ponieważ większość roślin już dorodna , bardzo ładnie u Ciebie ... Zainteresował mnie ten biały kwiatuszek Strzępiradło, możesz coś o nim napisać ?
Witam Piotrku
Ten kwiat to goździk piaskowy. Jest roślinką wieloletnią, tworzącą kępy. Nie sprawia problemów w uprawie, wystarczy zapewnić mu słoneczne stanowisko, przepuszczalną ziemię (nie lubi zastoisk wody, a w samej glinie gorzej rośnie) i usuwać przekwitłe kwiaty. Kwitnie w czerwcu i lipcu białymi, pachnącymi, niewielkimi kwiatami o mocno postrzępionych płatkach. Może rosnąć na skalniakach, obwódkach czy rabatach. Poradzi sobie na suchej glebie. Osiąga wysokość 20 - 40 cm.