Ogród-moja obsesja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród-moja obsesja

Post »

Zapowiadają deszcz, chmury się kłębią od wschodu ;:215 /chociaż z tamtej strony nic dobrego nie należy się spodziewać/.Lecę czekać w pogotowiu z beczkami i wiadrami. Temperatura 16 stopni , będzie dobrze się pracować.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W Wojsławicach byłem pierwszy raz i nie jestem w stanie Tobie odpowiedzieć czy oni tam ciągle handlują.Delospermę widziałem żółtą i różową.

-- 31 maja 2012, o 07:53 --

Nie wiem czy kupujesz w szkółkach.W ofercie Mariusza widziałem ładne i tanie.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu a z serii "na poprawę humoru" na pierwszym zdjęciu to niebieskie to cóż to???? śliczne. Jej, to Ci się porobiło z tą wodą ;:202 U nas działki w Wawie blisko lotniska likwidują już od co najmniej roku i nadal nic. Może i u Ciebie jakoś się rozejdzie i znajdziecie sposób na nawadnianie..
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku, żółtą będę miała, a różową mam.W szkółkach kupuję jak jest mi po drodze, więc nie wiem kto to Mariusz :oops: . Czy prowadzi sprzedaż internetową?
Daj namiary na PW. Dzięki.
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasik, to niebieskie to bodziszek chyba wspaniały. Tzn. on jest wspaniały ;:333 , ale nie jestem pewna , czy to ta odmiana. Łatwy w uprawie, ale w tym roku z powodu suszy kiepsko kwitnie. Jak znajdę, to wrzucę zeszłoroczne zdjęcie, specjalnie dla Ciebie.
A problemami z wodą tak bardzo się nie przejmuję, jestem optymistką i myślę, że często problemy zaskakują nas niespodziewanie dobrym rozwiązaniem. Żal mi tylko roślinek :( , bo dostają minimum wody , a niektóre to nawet wcale.
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39

Post »

Witam Marię motyczką dziabniętą, bardzo mi się podoba działeczka. Zazdroszczę że masz tylko 5 minut piechotą od domu, ja mam ok 7,5km więc też nie daleko. Bardzo mi się podoba u Ciebie i jeśli pozwolisz zostanę na dłużej.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Marysiu, naprawdę podziwiam krzaczki wyhodowane od nasionka - to aż nie do wiary! :shock:
I podoba mi się bardzo Twoja "śródziemnomorska zajawka" :wink:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Widać, że roślinki Cię lubią. cokolwiek wsadzisz do ziemi, wyrasta. Tu na forum mówią o takich osobach, że mają "zielone łapki". :D Ciekawe, jak te wszystkie egzotyczności zabezpieczysz zimą, co się uda przechować.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hura,hura , w nocy polało :tan ,chyba dość porządnie, zaraz lecę sprawdzić i przelewać z pełnego w próżne. Temperatura 12 stopni. Kończę kawkę, ;:40 zapraszam wszystkich do stołu. Na posty odpowiem , jak wrócę. ;:196
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mnie to bardzo pasjonuje, nawet więcej, niż urządzanie ogrodu. Każdy ma jakieś swoje " kółko zainteresowań" ;:24 .

Lineto, z tym wyrastaniem,co wsadzę, lub zasieję, to tylko pozory. Czasem zasieje się 30 nasion, a wzejdzie kilka lub żadne i zanim dorosną to jeszcze kilka padnie. Z ukorzenianiem sadzonek jest podobnie.Te roślinki , które pokazałam, to "marne resztki" mojej kolekcji.
W poprzednim ogrodzie roślinki w zimie przechowywałam w głębokim na 1,5m dole przykrytym starymi oknami. Jak już pisałam zły człowiek prawie wszystkie mi zniszczył. A z tych co pokazałam, to najwrażliwsze /albicja, oliwka/ zimują w blokowym korytarzu .
Oliwka zrzuca przeważnie wszystkie liście. Carpobrotus, brezylka i lantana są tegoroczne. Jeżeli się uchowają, to w jesieni będę się zastanawiać, co z nimi zrobić. Reszta zimowała w gruncie zabezpieczona styropianem, starymi oknami, włókniną i starymi firanami. Na zimę okrywam przeważnie wszystkie grządki z wrażliwymi roślinami.
Uff, chyba Cię zamęczyłam. ;:196
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W przerwie między deszczowymi chmurami udało mi się uwiecznić piękno ulotnej natury /chyba coś za górnolotnie/
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Chaber wielkogłówkowy
Obrazek Obrazek posłonek, czosnek Obrazek Obrazek
pszczółka pracuje, żurawina zaczyna kwitnąć
Obrazek A to u sąsiadki, czy ktoś zna nazwę?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu :wit ależ masz różności, oczopląsu można dostać :roll: .
Co to jest to żółto kwitnące na zdjęciu pod irysem?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Też mnie interesuje ten żółty stworek obok chabra. Ładnie wszystko kwitnie, a sąsiadka ma nieznany kwiatek ale ładny - możemy go rozmnożyć. Może nasionka będzie miał.
Dzisiaj nie pada ale zimno! czyżby kolejni zimni ogrodnicy?
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Marysiu ten bodziszek nie wygląda jak bodziszek, to czekam na zdjęcie :D Co do suszenia kwiatów, to moje są na nieustającej szkole przetrwania - mają przydział wody raz w tygodniu.
Czy znasz nazwę tej białej peonii, pachnie inaczej niż różowa??? Szukam właśnie białej peonii, a ta mi się podoba.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

;:oj chcesz mnie zbić z nóg tymi piwoniami :?: ;:196
Piękne,a ile kwiatów!

Ile lat już mają???