Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie - cz.2

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
Zablokowany
Awatar użytkownika
Apat
50p
50p
Od: 29 gru 2011, o 18:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie - cz.2

Post »

Też się pochwalę posadziłem kiwi nieopodal budy psa w celu zamaskowania ściany budynku jednakże nie wziąłem pod uwagę tego, że nie tylko owoce ale i liście mogą być smaczne bynajmniej dla mojego haskiego i po kiwi zostały tylko suche badyle, zresztą jak trawy ozdobne itp. wszystko co nie trujące lubi poobgryzać a co, nie będzie przecie byle roślinka brała cennego czasu właściciela kiedy to może głaskać psiaka ;) teraz wiem, że wszystko co nowe i potrzebuje dużo uwagi musi być zabezpieczone siatką drucianą.
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Kiedyś bym pewnie nie uwierzyła, że pies, stworzenie mięsożerne, zajada jakieś lście, ale gdy zobaczyłam, jak labrador niczym koza pożywia się trawą.........
Waleria
Rossynant
Konto usunięte na prośbę.
Od: 5 maja 2011, o 20:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A co - witaminki to pies?
:wit
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mój pies uwielbia perzyk :wink: . Tylko jak pani przykłada się do ogródka, to nie ma co wsuwać :D .
Furiko
100p
100p
Od: 14 lis 2010, o 22:06

Post »

Perzyk tak, jak najbardziej pyszniutki.
Moja sunia też podjada.

A jak miała dzień "niestrawności" (chodziła smętna, wymiotowała i w ogóle było widać, że chora), to zażerała perzyk faktycznie jako koza jakaś. Na spacerze przejście 20 metrów zajmowało nam 20 minut!
(To trawsko służyło mądremu zwierzęciu do wywołania wymiotów właśnie)
Awatar użytkownika
teli
200p
200p
Od: 17 paź 2008, o 10:32

Post »

Psy , jedzą trawę , czy perzyk celem....wyczyszczenia treści żołądkowej....nie wolno im w tym przeszkadzać ...

Moja sunia , maleńka , nie lubi żadnych roślinek podjadać , poza trawą , jak chce wymiotować
Carpe Diem...
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Mój pies, jeśli mu coś stanie na żołądku, zjada cokolwiek, byle nie coś jadalnego. Firankę, na przykład. A ostatnio tujkę stojącą na balkonie wśród innych roślin.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

moi drodzy uważajcie co psiaki jedzą, bo jak będzie to coś niejadalnego i utknie w jelicie to trzeba operować! tuja ma jak każdy iglak olejki eteryczne, na które nie każdy pies reaguje obojętnie, nawet taka z pozoru niewinna trawka w większej ilości może się skończyć źle - ostatnio musiałam odetkać właśnie takiego pieska który postanowił się pożywić zieleniną
pewne rośliny są w ogóle trujące dla psów - w tym dość popularne winogrona i cebula
wiem, ze psy jedzą trawę, byle nie za często i raczej młodą i zieloną, chociaż ja nie jestem zwolennikiem pozwalania psu na jedzenie trawy na spacerze (zwłaszcza, ze na tej trawce często są formy rozwojowe pasożytów)
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Moja niegdysiejsza czułej pamięci Sunieczka przybiegała, żeby pożerać obierki z ogórków oraz lubowała się w tłuczonych ziemniaczkach z masełkiem i kiszoną kapustką :) Kiedy była malutka, zjadła całą główkę czosnku. Może chciała się odrobaczyć, bo urodziła się w schronisku i miała straszliwe pasożyty.
Zaś jej dwumiesięczne szczenięta ściągnęły i zjadły cały garnek ugotowanej zielonej fasolki szparagowej.
Pozdrawiam - BabajAGA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Apat
50p
50p

Post »

Spaniel to i owszem je trawę żeby sobie żołądek wyczyścić to widać po wymiotach ale Haski to już chyba z zazdrości bo nigdy nie wymiotował po tym tak sobie poskubie wszystkiego zresztą on tylko to a spanielek znowu woli zjeść sobie jakieś cukierki gdy nikt nie widzi z stołu sprzątnie jakiś kawałek ciasta itp. ogólnie je wszystko co jadalne plastików, firanek itp. raczej nie rusza, ale co jak co najlepsze jest to gdy oba psiaki się razem gonią to Haski omija młode sadzonki dziwaczka itp. naokoło oczka a Spaniel sobie po nich biegnie raz gdy chciałem go upomnieć to jeszcze usiadł na sadzonkach gdy się zastanawiał o co mi chodzi, jeszcze pomerdał po ziemi ogonem i już totalnie je załatwił ;D
Rossynant
Konto usunięte na prośbę.
Od: 5 maja 2011, o 20:46

Post »

Wyniosłem wielki gar fasolki szparagowej (do słoików szła) na zewnątrz do ostygnięcia. Za czym zdybałem kota polującego na fasolkę - wrzącą :roll: Nabijał na pazurek, potrzymał na powietrzu i chrupał z oskomą niezmierną... a jak bronił :lol: Nie było wyjścia, musiałem dać miskę.
:wit
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Rossynant ja sobie go wyobraziłam :;230 :;230 :;230
Ale heca
Awatar użytkownika
Apat
50p
50p

Post »

Dobrze, że twój na pazurek nabijał tylko fasolkę nie żeby coś ale kot sąsiada nabił sobie całego jednego z moich 2 jesiotrów jak jeszcze był mały od tego czasu Spaniel śpi na dworze żeby przypilnować terenu ;D
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

To ja opowiem o moich kotach. Pobudowaliśmy w ogródku ( x lat temu) budki dla ptaków. Zamieszkały tu i tam. Nasze koty zaczęły na nie polować - dostały więc dzwonki na obróżki. Kot się czai, kot skacze, dzwonek dzwoni, ptak ucieka - zabawa zaczyna się od nowa. Jakież było moje zdziwienie, gdy pewnego razu zobaczyłam naszą kotkę czającą się na gałęzi z idiotycznie rozdziawioną mordą ;:oj
Po dokładniejszym przyjrzeniu zrozumiałam, ze ta sprytna małpa brodą przyciska wiszący na szyi dzwonek
Skakać na szczęście w tej pozycji nie mogła - cała strategia na nic :lol:
A niektóre ptaki ( szpaki ) bawiły się z nią fruwając po trzech młodych śliwkach. Szpak siedzi na gałęzi, kot wspina się, już już ma ptaszka - ptaszek leniwie na przelatuje na następne drzewko, kot złazi, pełznie, ( ptak ni a nic nie widzi ) wspina się, prawie ma ptaszka ptaszek leniwie ....... i tak mogło to trwać, żadna ze stron nie przejawiała zmęczenia, znudzenia - chociaż czekałam, kiedy szpak przejawi ostentacyjnie większe zainteresowanie swoimi "paznokciami" i zacznie je demonstracyjnie oglądać :lol:
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Ciekawe teksty o kotkach i pieskach, ale może wróćmy do naszych ogrodniczych grzechów.
Waleria
Zablokowany

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”