Wczoraj miałam dzień obfitujący w nowości.
Po pierwsze przyszła paczuszka od Magdy41 a w niej ta oto piękność
Hoja tricolor
i gratisik w postaci hoi thompsoni
No i byłam na zakupach i B był ten oto przystojniak więc musiałam zabrać go do domu
A w dodatku pod moim sklepem stała kwiaciarka ze storczykami, uwaga, uwaga, po 15 zł, to jak miałam nie kupić
zdjęcie może niezbyt udane, ale w rzeczywistości wygląda bardzo ładnie, ma dwa pędy kwiatowe i w dodatku w domu po rozpakowaniu zauważyłam że idzie trzeci pęd
Tereso widzę, że we mnie jest więcej samozaparcia i wyszłam z B. z pustymi rękami
Pewnie dlatego, że benki mam 4, a paprocie artystycznie wykańczam
Ale storczykowi z 3 pędami bym nie odpuściła Tyle tylko, że u mnie kwiaciarki nie stoją na ulicy z takimi kwiatkami
Teresko też byłam w Biedronce ale ja się zagapiłam na to sitowie że mój M. mnie siłą odciągał od regału Aż jakaś biedna babinka chciała mi lecieć na ratunek bo myślała że mnie biją
Storczyk cudny, też bym się niego skusiła, tylko bym musiała przed moim M. uciekać
Iwonko , jeśli chodzi o roślinki to wolę mam raczej słabą za to w innych dziedzinach nadrabiam. Ja tez zabijałam paprocie ale taka kupiona od babci na rynku o dziwo żyje, mało tego wypuściła nowy liść Takhisis dzięki za miłe słowa, ja też się w benku zakochałam Monika jakoś z M byś sobie poradziła, już my kobiety mamy swoje sposoby Justus ja sama sobie go zazdroszczę jak tylko na niego spojrzę
A teraz dzisiejsze zakupy u Izy Skuli
i gratiski
Paczka przyszła dzisiaj i niestety kilka listków begonii się połamało, rzucali tą paczką czy co
Ale listki powsadzałam w ziemię i będę czekać czy będą z tego sadzonki