Moje rośliny - radocha
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ z Ciebie niecierpliwa osoba
Ciągle ktoś tu do Ciebie zagląda i jeszcze Ci mało
:P Cissus lepiej rośnie gdy może się wspinać. Snasewierie moim zdaniem zdecydowanie powinny zostać na oknie - one kochają słoneczko jak kakstusy, ładnie wtedy przyrastają. Natomiast aspidistra faktycznie poradzi sobie i w oddaleniu od okna. Całkiem ciekawy już masz zbiór.

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To też zależy czy chcesz żeby ich dużo przyrastało. Moja mała zielona na oknie przyrasta co najmniej 1 na miesiąc. Teraz przy zimowaniu jeszcze się na szczęście nie obudziła 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Nie no sanseviery to obowiązkowo muszą być u mnie na oknie bo ja chcę zeby były ładnie wybarwione i żeby pojawiało się jak najwięcej młodych obok żeby był gęsty las hehe choc do tego to jeszcze dużo brakuje. Zwłaszcza na tej paskowanej od kumpla mi zależy najbardziej choć i ta zielona jest też bardzo ładna i ona akurat wypuszcza nowe rośliny. Już ma trzy młode a dostałem ją jak miała tylko dwie i to nie za duże hehe.
Radku bardzo podoba mi się Twój podpis
hahahahaha
"nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi" :P
Radku fajne roślinki. Najbardziej podoba mi się sansewiera ponieważ sama takiej nie mam i marze o niej... kiedyś kupię:)
a póki co... będę Ci kibicować

"nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi" :P
Radku fajne roślinki. Najbardziej podoba mi się sansewiera ponieważ sama takiej nie mam i marze o niej... kiedyś kupię:)
a póki co... będę Ci kibicować

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Bardzo masz ładne roślinki. Osobiście uważam, że ta zielona sanseviera jest ładniejsza od żółtoobrzeżonej
. Jeśli chodzi o posty to wykaż odrobinę cierpliwości. Zaglądam do Ciebie za każdym razem jak pojawi się nowy post, ale nie zostawiam po wizycie śladu. Zapewne robi tak dużo więcej osób. Nie chodzi o brak zainteresowania. Nie liczy się ilość postów tylko jakość 

Pozdrawiam,
Iza
Iza
- muminek
- 200p
- Od: 26 mar 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Radku,mnie również podobają się Twoje roślinki... i rzeczywiście od czegoś trzeba zacząć-sama mam ich niewiele w porównaniu np. z Iloną ;) Przyłączam się do zachwytów nad sanseweriami-miałam kiedyś odmianę o długich(jak to niektórzy mówią) szpadach,rosła mi przez dwa lata w pomieszczeniu bez okna i całkiem ładnie się rozwijała-niestety przesadziłam kilka razy z wodą
a propos listków fiołków-moje także tkwią w maleńkich doniczkach i "ani widu ani słychu".
Pozdrówka

Pozdrówka