Sezon 2012
-
- 10p - Początkujący
- Od: 29 maja 2011, o 17:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Po zimie
Dzięki, będę próbować.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Sezon 2012
hmm, podobny, ale wydaje mi się, że ma bardziej okrągłe płatki od mojego (?)... chociaż... sam nie wiem, zobaczymy co inni na to 

- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Mój Multi Blue

Niestety, jest to odmiana dośćwrazliwa na uwiąd, i dlatego pewnie tak słabo przyrasta - co roku notuję jakieś straty.

Niestety, jest to odmiana dośćwrazliwa na uwiąd, i dlatego pewnie tak słabo przyrasta - co roku notuję jakieś straty.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
Dla porównania - tak wyglądała moja "Waszawska NIke" w zeszłym sezonie:furious pisze:hmm, podobny, ale wydaje mi się, że ma bardziej okrągłe płatki od mojego (?)... chociaż... sam nie wiem, zobaczymy co inni na to

Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
- magdalen
- 200p
- Od: 26 cze 2010, o 11:22
U mnie Multi Blue w tym roku mniej obficie kwitnie ale zdaje się że kwiaty ma nieco większe niż w ubiegłym roku

Pozdrawiam Magda
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jeszcze się nie obudziły?
Jak długo czekać na pozimową reanimację powojników, mamy już prawie czerwiec a u mnie nie ma śladów życia na Jerzym Popiełuszko, dwóch odm. z grupy "żelaznej" Viticella tj. Venosa Violacea, Alba Luxurians. Czy jest sens jeszcze czekać, czy pozostaje mi tylko wykopanie?
Pozostałe 16 odmian przezimowało na podobnych stanowiskach, podobnie okrytych, nie wiem co się stało....
Pozostałe 16 odmian przezimowało na podobnych stanowiskach, podobnie okrytych, nie wiem co się stało....
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Joasiu...poczekaj jeszcze ,nie wykopuj...mój Luxurians dopiero teraz się obudził ,podobnie co Venosa Violacea...,a i Matka Siedliska...
Teraz jest bardzo sucho, brakuje deszczu...Systematyczne podlewanie może zadziała...
Teraz jest bardzo sucho, brakuje deszczu...Systematyczne podlewanie może zadziała...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Dziękuję Nelu za odpowiedź. Podlewam, a wczoraj nawet porządnie u mnie popadało. Myślę, że też potraktuję powojniki Asahi i roztorem biohumusu, może to też pomoże. Venosa Violacea jest taka piękna.
- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
U mnie też kwitną:
Rouge Cardinale - bardzo duże kwiaty i niesamowity kolor (podobnie było w ubiegłym roku, nie wiem czy to tylko u mnie czy też "ten typ tak ma"). Zobaczcie sami.

I jeszcze jeden, ale nie pamiętam nazwy. Chyba dr. Ruppel. Ubiegłoroczne nasadzenie, na razie zakwitł tylko jeden kwiat ale ma jeszcze pąki, więc zapowiada się ciekawie.
[
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa4c63464dac0603.html]
Pozdrawiam.
Kasia
Rouge Cardinale - bardzo duże kwiaty i niesamowity kolor (podobnie było w ubiegłym roku, nie wiem czy to tylko u mnie czy też "ten typ tak ma"). Zobaczcie sami.

I jeszcze jeden, ale nie pamiętam nazwy. Chyba dr. Ruppel. Ubiegłoroczne nasadzenie, na razie zakwitł tylko jeden kwiat ale ma jeszcze pąki, więc zapowiada się ciekawie.

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa4c63464dac0603.html]

Pozdrawiam.
Kasia
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
jeśli ten Rouge Cardinale ma faktycznie taki kolorek to ... mniam 

- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Ave- Rouge Cardinale to mój ulubiony powojnik z mojej kolekcji ( nie obrażając pozostałych, które są również wspaniałe). Corocznie zachwyca mnie kolorem i wielkością kwiatów.
Pozdrawiam.
Kasia
Pozdrawiam.
Kasia
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 maja 2012, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Po zimie
U mnie też dopiero co zauważyłem dwa nowe pędy wychodzące z ziemi
.
Daj im jeszcze szanse

Daj im jeszcze szanse

Tomek