Moja początki ogrodowe - aagaaz

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja początki ogrodowe - aagaaz

Post »

Helenko mnie tez oczarowało osteo..Piękne jest..

Aguś z tego co wcześniej patrzałam są suche. Zobaczę dokładniej i jak suche to obetnę..Dziękuję ;:196
kasia21
50p
50p
Od: 14 maja 2012, o 10:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widać,że wkładasz dużo miłości w swój przydomowy ogródek :D brawo ;:138 Sama mam wierzby mandżurska i hakuro, piękne są :) Zauważyłam,ze ta pierwsza po wsadzeniu najpierw mi po czarniała,ale obcięłam gałązki i odbiły zielone listki :heja Pozdrawiam;)
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p

Post »

Kasiu staram się jak mogę..

Wierzbę mandżurską dostałam w zeszłym roku, ale mi zmarniała i juz nie odbiła :( Czekam na drugą ;)

Dzisiaj ładna pogoda u mnie chociaz rano było koło zera....Byłam w pracy, potem z mężem kupiliśmy mu laptopa, bo wyjeżdża Do Maroko do Casablanki na delegację ;:oj Jedzie już w poniedziałek , więc mamy ostatnie chwile razem przed jego wyjazdem ;) Będę tu często zaglądać jak go nie będzie ;:108

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :) ;:4
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Agnieszko, super skalniaczek, ten kamień to po prostu marzenie, a hostowisko coraz ładniejsze. Fajne zakupki, osteospermum znane od dawna robi w tym sezonie furorę pod nazwą stokrotka afrykańska. Wracając do mahonii, to wydaje mi się, że albo przemarzła albo ma jakieś choróbsko, moje są zielone i nigdy tak nie wyglądały, może spróbuj ją czymś opryskać, to nigdy nie zaszkodzi. W tym roku mam taki sam problem z jednym ostrokrzewem wygląda tak jak ta Twoja mahonia, zobaczymy czy uda mi się go uratować czy też zwolni miejsce innej roślince.
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p

Post »

Witam Cię Ilona dziękuję za odwiedziny i takie dobre słowa. Z dnia na dzień mój ogród nabiera rozmachu. Staram się jak mogę. Teraz na prawie dwa miesiące zostanę sama, bo mąż wyjeżdża za granicę, ale będę się starać także coś uprzątnąć na podwórku. Jeszcze tyle przede mną do zrobienia, ale nie poddaję się i działam ;:108 .

Pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających mój skromny ogród ;:7

Powiedzcie mi czy wierzba hakuro ma jakieś specjalne wymagania??? Nie wiem gdzie ją posadzić..Pomóżcie :roll:
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj kolejny upalny dzień, chociaż po południu i teraz strasznie wieje. Może przygna jakiś deszcz?? Liczę na to, bo sucho strasznie.
Poprzesadzałam pierwiosnki, przekwitłe cebulice i stwierdziłam , że mam na rabacie dużo dziur. Posiałam trochę jednorocznych, ale i tak dziury zostały. Muszę chyba wybrać się do ogrodniczego, tylko póki co nie mam koncepcji na zapełnienie dziur.
Niestety mąż zabrał aparat i został mi tylko telefon, a z niego kiepskie fotki. Jak pożyczę jakiś aparat to popstrykam trochę fotek :)

Pozdrawiam tych , którzy tu czasami zaglądają. ;:196
Awatar użytkownika
rogo
200p
200p
Od: 22 maja 2011, o 14:08

Post »

Aga - u mnie też wieje i też czekam na deszcz :D
moje skromne początki

pozdrawiam Robert
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Nawet ja, słonkolubna, czekam na deszcz.
Rozwijasz się Agnieszko z impetem. Forum niezależnie od tego, że jest kopalnią wiedzy, to jeszcze działa jak doping ;:333
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj
Rosną, rosną roślinki w siłę. Dużo masz pączków na swoich piwoniach? Na moim za głęboko posadzonym krzaku 6 lat temu mam 5 pączków. Odgarniałam w tym roku trochę ziemię bo chyba miałam za głęboko posadzoną i dokarmiam bo rośnie dośc blisko iglaków.
Fajnie że też wybierasz sie do igi
Odbiła Ci żółta róża?
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p

Post »

Dziękuję za odwiedzinki ;)

Robercie no i z deszczu nici. Dziś kolejny upalny dzień.

Helenko Tak forum bardzo mi pomaga. Jest tu tyle pięknych ogrodów, że można z nich brać inspiracje.

Ilona Wiesz co z piwoniami to jest jakoś tak że rok pięknie kwitną a drugi rok słabiej. I teraz mam ten słabszy rok. Są pąki, ale nie tyle co w zeszłym roku. Już nawet mi kilka rozkwitło :) Wiesz co jedna róża mi nie odbiła, ale nie wiem czy to ta żółta, bo wsadziłam wszystkie razem. Zobaczymy jak podrosną i zakwitną ;:108

Zaraz zbieram się do pracy, więc miłego dnia życzę dla wszystkich ;:3
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Agniesiu na razie gałązek nie obcinaj zaczekaj aż jeszcze troszkę podrośnie,bo u mnie czasami na takich gałązkach rosną listki.Takie jest moje zdanie. ;:138 ;:4 ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

piekny skalniak ,w tym roku wsialam zakupone nasiona roslin skalniakowych powschodzily ,porozsadzalam i czekam moze urosna a wtedy będę rzadzić z kamieniami tylko gdzie i tu jest pytanie będę musiala intensywnie pomyslec
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p

Post »

Gosiu jeżeli Ci chodzi o hortensję to ja już obcięłam te badylki. Były wszystkie suche.

Marzenko Ja w zeszłym roku wsiałam taką mieszankę , ale nie rozsadzałam i w tym roku trochę mam na kupce wszystko. Ale ładnie to wygląda. Jeszcze mam dużo pustych miejsc na skalniaku i tak co mam to dosadzam.

Dzisiaj byłam popołudniu w pracy, więc w ogrodzie nic nie ruszone. Jutro idę tez do pracy, potem na ślub koleżanki , do następnej na urodziny i sobota minie.. W niedzielę będę odpoczywać ;)
;:3 życzę dla Was ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,wybierasz się teraz w czerwcu na spotkanie do Igi?U mnie susza okropna,chyba za mało na tacę dajemy.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Dziewczyny, chyba trzeba odtańczyć taniec deszczu żeby go przywołać ;) Gdzieś na FO czytałam że trzeba okna umyć... Kurcze, moim by się przydało no i może deszcz by przyszedł :;230 Ponoć końcówka tego tygodnia ma być mokra ale ja już w prognozy dłuższe niż dwa dni nie wierzę...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”