Miałem siarczan amonu, dałem tyle ile miałem, dokupić trzeba. Jak na złość deszcze omijają Kraków.Dzisiaj cały czas były chmury, coś tam pokropiło bardzo nędznie, więc na wieczór oczywiście podlewałem.
dziękuję za odpowiedżogrod2000 pisze:Tak wpatrując się na zdjęcie, to czeka Cię dużo pracy.kawika pisze:ponawiam moją prośbę o pomockawika pisze:Witam pytałam już wczesniej ale pewnie nikt nie zauważył
co proponujecie zrobić z tym?
https://lh4.googleusercontent.com/-9CQc ... 261487.jpg
czy wystarczy wzruszyć łyse placki i zrobić dosiewkę? czy też jakiś inny sposób?
Czy zastosować na ten "trawnik" mocznik?
Trawa jest intensywnie użytkowana przez psa i dzieci .
Pierwsza opcja jest już Tobie znana, zruszyć ziemię i dosiewać, obowiązkowo przykryć nasiona
Druga mniej pracy założyć nowy trawnik. Zadbać o właściwe przygotowanie ziemi, nawozy, podlewanie.
Rozsypać i obficie podlać, nawet 2 razy w odstępach kilku godzinnychewka0207 pisze:Kupiłam saletrzak magnezowo wapienny,powinnam go rozsypać i podlać?czy rozpuścić i zrobić oprysk?Wolałabym to pierwsze.
Nie słodź, bo mąż będzie zazdrosny, a zemnie atrakcyjny facetewka0207 pisze:Ogrod2000 dziękuję,zawsze można na Ciebie liczyć
Plinka pisze:Witam,
Co by mi Pan polecił na młody trawnik (siany w kwietniu)
Sypałam trochę polifoskiej 4 i saletry.
zależy mi na wzmocnieniu trawnika, pobudzeniu wzrostu i wyrównaniu koloru
Pozdrawiam
Muszę słodzić,bo dzięki Tobie,mam ładniutki trawniczekogrod2000 pisze:Nie słodź, bo mąż będzie zazdrosny, a zemnie atrakcyjny facet
Ewo, to dość trudne pytanie. Zależy to od gatunku trawy jaki posiadasz, zwięzłości gruntu, pogody, pory dnia, pory roku.ewka0207 pisze:Muszę słodzić,bo dzięki Tobie,mam ładniutki trawniczekogrod2000 pisze:Nie słodź, bo mąż będzie zazdrosny, a zemnie atrakcyjny facetna pewno,daleko mu do Twoich,które pokazywałeś,ale pilnie uczę się
Mam pytanie,odnośnie podlewania trawnika,ile mniej więcej wody powinnam zużyć,na 200m2?U mnie wychodzi mniej więcej,na jedno podlewanie kubik wody,za dużo,za mało?