Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.
Jogusiu świetna relacja czuję jakbym była tam... 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przejrzałam choć zdjęcia
Świetna impreza.

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ewciu 
Nom, działa na wyobraźnię
Gosiu, Aniu, Justynko, Misiu Ewciu
[i cała rzesza pozostałych forumków nieobecnych na zlocie]
Cóż ja Wam mogę powiedzieć: było po prostu super [niczego innego się nie spodziewałam] - ŻAŁUJCIE więc że Was nie było.... niech to będzie bodźcem dla Was żeby na następnym zlocie się zjawić
.
Igorze
Fajnie było poznać się w realu. Szkoda że zlot trwał tak krótko.... dziękuję za zaproszenie i obiecuję odwiedziny....
myślę że kolejny zlot nie będzie zbyt daleko od Ciebie, bo siłą rzeczy musi być organizowany gdzieś w środkowej Polsce... chyba że postanowimy inaczej [może co roku w innym województwie? - wtedy organizacją zajęli by się reprezentanci takiego województwa- kwestia dogadania]
Aniu
Buziaka Tobie za tak miłe słowa - oczywiście przesadzone i to grubo.... chociaż... każdy z nas jest niezwykły i wyjątkowy... i dziękuję za odwiedziny w moim ogródku.
PRZYPOMINAM O GŁOSOWANIU - niestety wątek nie został przypięty do pierwszej strony - dlatego ginie w tłumie... mam nadzieję jednak że nie zawiedziecie mnie i rzucicie się do głosowania... dla przypomnienia podaję link:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=55194
tutaj możecie glosować na forumowego naj....

Nom, działa na wyobraźnię

Gosiu, Aniu, Justynko, Misiu Ewciu

Cóż ja Wam mogę powiedzieć: było po prostu super [niczego innego się nie spodziewałam] - ŻAŁUJCIE więc że Was nie było.... niech to będzie bodźcem dla Was żeby na następnym zlocie się zjawić

Igorze

Fajnie było poznać się w realu. Szkoda że zlot trwał tak krótko.... dziękuję za zaproszenie i obiecuję odwiedziny....
myślę że kolejny zlot nie będzie zbyt daleko od Ciebie, bo siłą rzeczy musi być organizowany gdzieś w środkowej Polsce... chyba że postanowimy inaczej [może co roku w innym województwie? - wtedy organizacją zajęli by się reprezentanci takiego województwa- kwestia dogadania]
Aniu

Buziaka Tobie za tak miłe słowa - oczywiście przesadzone i to grubo.... chociaż... każdy z nas jest niezwykły i wyjątkowy... i dziękuję za odwiedziny w moim ogródku.
PRZYPOMINAM O GŁOSOWANIU - niestety wątek nie został przypięty do pierwszej strony - dlatego ginie w tłumie... mam nadzieję jednak że nie zawiedziecie mnie i rzucicie się do głosowania... dla przypomnienia podaję link:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=55194
tutaj możecie glosować na forumowego naj....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jagusiu relacja ze spotkania super, zabawa musiała być wspaniała, jeśli spotkało się tyle fajnych ludzi o wspólnej pasji....nie mogło być mowy o nudzie 

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Agnieszki 
Powtórzę się ale jeszcze raz powiem: było naprawdę super. Jak opowiadam znajomym o naszym spotkaniu to nie mogą się nadziwić że ogrodnicy tworzą taką wspaniałą grupę... a najbardziej chyba dziwi ich przekrój wiekowy
Alta tak jak mówicie - wspólna pasja może połączyć różnych ludzi.... i chyba to jest w tym wszystkim najpiękniejsze
Iwonko, Beatko
Mam dobrą wiadomość - sadzonki piwonii pojadą do Joli
szykować kasę
[całe 12zł - babcia utargowała]
____________________________________________________________________________________________
Dzisiaj znowu pokażę zaległe zdjęcia.... tydzień czasu miałam w gościach rodzinę i dopiero teraz jako tako ogarniam...
Na żabowisku zakwitły goździki... dziwna sprawa, bo od Patkazy dostałam różowe i posadziłam je pomiędzy tymi białymi... ale nic nie widać
sama biel...

w końcu nie wiem czy wyjaśniałam... nazwa żabowiska wzięła się od posadzonych tam roślinek, a mianowicie trójsklepek, które potocznie nazywane są liliami żabimi....
Takie coś małe zaczęło mi kwitnąć na skarpie... dostałam jesienią i nie wiem co to [tak sobie typuję że jakiś penstemon...ale się nie znam to sę mogę typować najwięcej...] - może ktoś podpowie:

i takie bodziszki zaczynają kwitnąć:

Cebulka siedmiolatka ślicznie wygląda gdy kwitnie:

a to z kolei jakiś czosnek...

Czyściec wełnisty wyciąga się do słońca

a dąbrówka bicolor zaczyna się wybarwiać:

a to naparstnice które dostałam od Joli

a to goździk, który dostałam od Uli - myślałam że on jakiś jednoroczny i nie przetrwa zimy... i tak bez przekonania go posadziłam na skarpie a tu proszę...

Będzie chyba dużo kiwi w tym roku

może ktoś mi powie kiedy i jak podcinać atkinidię?

a krzewuszka cudowna jest naprawdę cudowna:

a na alejce liliowcowej zakwitł pierwszy liliowiec

ale to nie pierwszy liliowiec który zakwitł... pierwszeństwo należy się temu staruszkowi:

Powtórzę się ale jeszcze raz powiem: było naprawdę super. Jak opowiadam znajomym o naszym spotkaniu to nie mogą się nadziwić że ogrodnicy tworzą taką wspaniałą grupę... a najbardziej chyba dziwi ich przekrój wiekowy

Alta tak jak mówicie - wspólna pasja może połączyć różnych ludzi.... i chyba to jest w tym wszystkim najpiękniejsze

Iwonko, Beatko

Mam dobrą wiadomość - sadzonki piwonii pojadą do Joli

____________________________________________________________________________________________
Dzisiaj znowu pokażę zaległe zdjęcia.... tydzień czasu miałam w gościach rodzinę i dopiero teraz jako tako ogarniam...
Na żabowisku zakwitły goździki... dziwna sprawa, bo od Patkazy dostałam różowe i posadziłam je pomiędzy tymi białymi... ale nic nie widać

w końcu nie wiem czy wyjaśniałam... nazwa żabowiska wzięła się od posadzonych tam roślinek, a mianowicie trójsklepek, które potocznie nazywane są liliami żabimi....
Takie coś małe zaczęło mi kwitnąć na skarpie... dostałam jesienią i nie wiem co to [tak sobie typuję że jakiś penstemon...ale się nie znam to sę mogę typować najwięcej...] - może ktoś podpowie:
i takie bodziszki zaczynają kwitnąć:
Cebulka siedmiolatka ślicznie wygląda gdy kwitnie:
a to z kolei jakiś czosnek...
Czyściec wełnisty wyciąga się do słońca

a dąbrówka bicolor zaczyna się wybarwiać:
a to naparstnice które dostałam od Joli

a to goździk, który dostałam od Uli - myślałam że on jakiś jednoroczny i nie przetrwa zimy... i tak bez przekonania go posadziłam na skarpie a tu proszę...

Będzie chyba dużo kiwi w tym roku

może ktoś mi powie kiedy i jak podcinać atkinidię?
a krzewuszka cudowna jest naprawdę cudowna:
a na alejce liliowcowej zakwitł pierwszy liliowiec

ale to nie pierwszy liliowiec który zakwitł... pierwszeństwo należy się temu staruszkowi:
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jagusiu też mam tego żółciutkiego wczesnego liliowca i go uwielbiam....jest wspaniały, niezwykle obficie kwitnie, prawdziwa ozdoba ogrodu.....musisz umieścić jego cząstkę w liliowcowej alejce, to ją cudownie uatrakcyjni już od maja 

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Jagusiu, ta roślinka której nazwy nie jesteś pewna, to penstemon kosmaty.
Pozdrawiam Hala
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Beatko super, to już teraz to na rzęsach ale przyjadę do Joli. Twoja babcia to chyba hurtowo kupowała te piwonie to i cenę utargowała
Już jej odemnie podziękuj za chęć kupienia i przytarganie jej z targu
I jeszcze dzięki za wyjaśnienie nazwy rabat - żabowiska. 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jagusiu aleja liliowców jak u Tadzia, wspaniała.
Ten goździk to nigdy mi tak naprawdę nie chciał przezimować, posadziłam trzy kolory, jeden raz tylko jakieś nędzne szczątki po zimie wyrosły.
Masz dobrą rękę do kwiatów .

Ten goździk to nigdy mi tak naprawdę nie chciał przezimować, posadziłam trzy kolory, jeden raz tylko jakieś nędzne szczątki po zimie wyrosły.
Masz dobrą rękę do kwiatów .

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jagusiu
Witaj
Ślicznie u Ciebie
Krzewuszka , żabowisko , aleja liliowców cudo .
Spotkanie widzę udane , bardzo zazdroszczę i żałuję że mnie tam nie było
Dziękuję za sprawozdanie ze spotkania , choć tyle - mogę popatrzeć
Pozdrawiam serdecznie

Ślicznie u Ciebie

Spotkanie widzę udane , bardzo zazdroszczę i żałuję że mnie tam nie było

Dziękuję za sprawozdanie ze spotkania , choć tyle - mogę popatrzeć

Pozdrawiam serdecznie

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Jagusiu jest u Ciebie co podziwiać..Krzewuszka pięknie kwitnie, aleja liliowców juz niedługo pokaże na co ją stać ;)
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Aguś 
To prawda - wspaniale wygląda taka kwitnąca kępa. ale myślę że jednak lepiej wygląda samotnie... w alejce zginąłby w tłumie... a poza tym on kwitnie dużo wcześniej niż inne liliowce...
Halinko
Więc jednak dobrze "strzeliłam" - cieszę się, bo to oznacza, że moja wiedza o roślinkach powolutku zaczyna się zmieniać z teoretycznej na praktyczną
Iwonko
No to ładnie - jak przyjeżdżasz do Joli głównie z powodu piwonii
ja wolałabym żebyś stawała na rzęsach żeby się z nami spotkać .... a piwonia przy okazji
Tajko
Toteż ja właśnie wcale nie sądziłam że on przeżyje....
Moja namiastka alejki tylko tak imponująco na zdjęciu wygląda - w rzeczywistości to maleńka dróżka długości kilku metrów, gdzie mi tam do Tadzikowej -sam może potwierdzić, bo widział
Teresko
Nie płacz, jeszcze nie raz się spotkamy i mam nadzieję że jeszcze niejeden zlot zorganizujemy
Z żabowiska jestem dumna bo naprawdę udało mi się niechcący stworzyć fajną kompozycję roślin...
Mam też nadzieję że aleja liliowcowa nie zawiedzie mnie i będzie pięknie wyglądała obsypana kwieciem...
Agnieszko
Już nie mogę się doczekać pozostałych liliowców w akcji....

i trochę zbliżeń na te piękności:

To prawda - wspaniale wygląda taka kwitnąca kępa. ale myślę że jednak lepiej wygląda samotnie... w alejce zginąłby w tłumie... a poza tym on kwitnie dużo wcześniej niż inne liliowce...
Halinko

Więc jednak dobrze "strzeliłam" - cieszę się, bo to oznacza, że moja wiedza o roślinkach powolutku zaczyna się zmieniać z teoretycznej na praktyczną

Iwonko

No to ładnie - jak przyjeżdżasz do Joli głównie z powodu piwonii

ja wolałabym żebyś stawała na rzęsach żeby się z nami spotkać .... a piwonia przy okazji

Tajko

Toteż ja właśnie wcale nie sądziłam że on przeżyje....
Moja namiastka alejki tylko tak imponująco na zdjęciu wygląda - w rzeczywistości to maleńka dróżka długości kilku metrów, gdzie mi tam do Tadzikowej -sam może potwierdzić, bo widział

Teresko

Nie płacz, jeszcze nie raz się spotkamy i mam nadzieję że jeszcze niejeden zlot zorganizujemy

Z żabowiska jestem dumna bo naprawdę udało mi się niechcący stworzyć fajną kompozycję roślin...
Mam też nadzieję że aleja liliowcowa nie zawiedzie mnie i będzie pięknie wyglądała obsypana kwieciem...
Agnieszko

Już nie mogę się doczekać pozostałych liliowców w akcji....
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Jagusiu iryski rzeczywiście piękne, moje są dzisiaj podlewane, mam nadzieję że nie będzie padało przez tydzień bo zrobią się z nich smętne resztki, a deszcz był bardzo potrzebny, warzywa straciły chęć do wzrostu.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagusia Irysy piękne.Nie da się oderwać oczu