Zielone mroofki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone mroofki

Post »

oj trzykrotki, pasiatki, prawie to samo :D
Ale było coś tez takiego.. z listkami długiego.. niestety trochę mu się podeschło i nie wiem, czy wstanie, a drugie takie.. hm jak grubosz? może eszewiera? takie.. siiwo zielone he he :D i to coś bardzo fajnie pachnie...
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

A!!! To długie, to prawdopodobnie jest to obiecane chilli. A to drugie, to pewnie eszeweria, bo wszystkim je ostatnio wciskałam jako gratisy do paczek :D Przepraszam, że ich nie opisałam, ale dość późno pakowałam te paczki i już nie miałam siły na nic poza zapakowaniem i zaadresowaniem.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Fiołeczek piękny i jego kolor szczególnie uwodzicielski. ;:oj
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

Eszewierę szybko zatem przestawiam na parapet słoneczny i serdecznie za niego dziękuję :) chili, coś sądzę, że nie da rady. Pędy w połowie jakby zaschły, ale siedzą w ziemi i może cos urosną... :) Dziękuję jeszcze raz serdecznie :)
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
mroofka
500p
500p

Post »

Szkoda, że chilli nie przetrwało, bo to bardzo praktyczna roślinka - całkiem sporo owoców rodzi. Co do eszewerii, to kibicuję, żeby Ci się udało ją "odchować", bo jak będzie starsza, to pięknie się wybarwi na srebrno-niebiesko, a środeczek będzie miała różowo-fioletowy.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

:wit Wpadłam do ciebie z rewizytą i zachwyciłam się ;:oj Masz bardzo różnorodne i zadbane roślinki ;:108 Zwłaszcza storczyki, skrętniki no i oczywiście nolinka ta większa. Ja też mam nolinę ale moja sunia wzięła sobie za punkt honoru wyrównywanie jej liści do poziomu doniczki ;:223 dopiero niedawno jak przestawiłam w miejsce dla niej niedostępne listki mogą spokojnie rosnąć. Mam nadzieję że za jakiś czas też będzie miała takie ładnie poskręcane jak twoja ;:108
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

Ha ha ha Kochana, ja ogromnie Ci dziękuję, :) Ty nie wyrobisz na wysyłki do mnie :D Nie będę Cię wykorzystywać :) - póki co :D Zobaczę czy skrętnikowi będzie u mnie pasować (póki co wypuścił trzy listeczki), i jeśli da radę, to będę robić u Ciebie zamówienie na dalsze skrętniki, to od razu skubnę begonię :) Przez te Twoje piękności to ja zbankrutuję he he :)
Awatar użytkownika
__asiulka__
200p
200p
Od: 3 maja 2012, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale pięknie tu u Ciebie :) Jestem zachwycona :)
Mnóstwo roślin, pięknie kwitną, kolorowe :)
Zauważyłam, że niektóre doniczki mamy takie same :wink:
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

A jak się kochana mają twoje łosie rogi?
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

mroofka pisze:
Asiu Na tych skrętniczkach nic nie było napisane, że są odmianowe. Ze zdjęć, jakie wyszukałam w sieci wynikało, że mogłyby to być odmiany: rulka i Anna, ale wątpię, bo kosztowały tylko po 12zł za sztukę, więc to zapewne kundelki. Roślinki od Ciebie mają się świetnie i kwitną, jak zwariowane - nie tylko skrętnik, ale i fiołek, sama zobacz:

Obrazek
:wit Kasiu!!
Miło mi czytać i widzieć, że roślinki ode mnie dobrze się sprawują :) ale i Twoje roślinki u mnie nie próżnują - skrętniczek kwitnie a fiołek obrasta w listeczki :) postaram sie w najbliższym czasie uaktualnić swój watek więc zobaczysz :)
Twoje nowe skretniczki być może nie są odmianowe, ale przypominają odmianowce, są piękne, bujne i gęste - ustawiam się w kolejce po listki :)
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
Ganesh
200p
200p
Od: 25 kwie 2012, o 19:09

Post »

mrooofka chciałam zapytać czy sanseweria kwitła Ci wcześniej czy to pierwszy raz?? bo u mnie już trzecia szykuje się do kwitnienia.
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
mroofka
500p
500p

Post »

tesia39 Dziękuję za wszystkie miłe słowa, szczególnie pod adresem noliny. To faktycznie ulubienica większości odwiedzających mnie w moim wątku osób. Ostatnio jednak przystopowała i nie rośnie już tak szybko, jak kiedyś, więc nie robię jej zdjęć i nie zamieszczam tutaj. Powodzenia dla Twojej noliny.
Takhisis Będziemy w kontakcie ;:196
__asiulka__ Dziękuję Ci kochana. Faktycznie doniczki mamy niektóre takie same :D
Filigranowa27 Moje łosie rogi sobie rosną ciągle. Specjalnie dla Ciebie wrzucę niedługo jakieś ich fotki :wink:
Migotka Roślinki od Ciebie sprawują się u mnie znakomicie :) Co do tych moich nowych skrętników, to chętnie oddzielę Ci jakieś sadzoneczki od roślin dorosłych za jakiś czas, jak mi się przypomnisz, bo obecnie trochę je już oskubałam ;:224
Ganesh Akurat ta roślinka kwitła mi po raz pierwszy. U moich rodziców jest taka już bardzo stara sanseweria, która kwitła im co jakieś 2-3 lata.
Awatar użytkownika
rumiankowa
100p
100p
Od: 30 maja 2011, o 16:46
Kontakt:

Post »

mroofka co do giełdy byłam ostatnio ale właśnie zawiedziona jestem :shock: w zasadzie ceny jak w centrach ogrodniczych (przynajmniej za interesujące mnie rosliny).
Większe wrażenie zrobiło na nas (nie wiem jak to określić - szkółka? produkcja?) miejsce niedaleko placu na Rybitwach gdzie kupuje się kwiaty bezpośrednio od producenta z tuneli foliowych do wyboru do koloru cała masa, ale niestety tylko balkonowe kwitnące typu pelargonia, surfinia, begonia (przynajmniej teraz)...
mroofka
500p
500p

Post »

rumiankowa Co do cen na giełdzie to to jest tak, że detalistom zawsze sprzedawcy podają tam o 40-50% wyższą cenę, niż kiedy sprzedają kwiaty do hurtu. Sensowne ceny można uzyskać tylko, kiedy kupuje się naprawdę dużo. Sama byłam kiedyś świadkiem takiej sceny, kiedy sprzedający podawał różne ceny za storczyki: właścicielom kwiaciarni 25zł, a dla detalistów 40zł. Gdyby było inaczej, to nikt nie kupowałby kwiatów w kwiaciarniach, tylko wszyscy jeździliby na giełdę. No i oczywiście wszyscy sprzedawcy zawyżają teraz tam ceny, bo zbliża się Dzień Matki. Mnie za to ostatnio na giełdzie rozczarowuje coś innego: mam wrażenie, że wybór kwiatów doniczkowych nie jest tam teraz tak imponująco duży, jak kiedyś.
Co do takich dużych gospodarstw ogrodniczych, o jakich mówisz, to akurat w tym wspomnianym przez Ciebie miejscu nie byłam, ale mam takich dwóch swoich ulubionych ogrodników, do których jeżdżę od lat. I faktycznie, jak się wchodzi do takiej szklarni, albo tunelu pełnego kwiatów jednego rodzaju, to szczęka opada :shock: Te pomarańczowe, różowe, czerwone i inne kwitnące dywany i do tego jeszcze podwieszone pod sufitem kosze z kwiatami - można paść z nadmiaru emocji :D Nie wiadomo, co pakować do koszyka, jako pierwsze :D Może kiedyś spotkamy się w jednym z takich miejsc, kto wie? ;:196
Awatar użytkownika
Ganesh
200p
200p
Od: 25 kwie 2012, o 19:09

Post »

Dzięki mroofka ;:196

Moje kwitną pierwszy raz i zastanawiałam się co to za cudo ;:124 mi wyrosło.
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”