Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Kasiu zauroczył mnie twój ogród. Możesz mi zdradzić tajemnicę tego cuda na kiju, pomiędzy różą a szałwią?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Kasiu, pisałaś u mnie o ochocie ma żółty... Ja mam mieć (jak w skeczu o lesie i tartaku :;230 ) ogród bardziej wiejski w charakterze, a u Ciebie eleganckie przedmieście; zastanów się, bo masz przecudnie ;:167 .
Rooguchi na delikatnych niteczkach niesamowity :tan

Obrazek

Ja bardzo przepraszam a co to za powojnik Twoim zdaniem jest? 8-)
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majka, słyszałam, że Heidi to kapryśna królewna, więc zgodnie z Twoją sugestią i radą ;:196 pryskam raz w tygodniu bioseptem i prewencyjnie topsinem na plamistość.. ;:224 Parasolka obrasta...powoli ;:65
Marta, dogadamy się na PW :uszy
Beatko, witaj! Ty u mnie chyba pierwszy raz?Bardzo mi miło Cię gościć i dziękuję za miłe słowa ;:131 To pienne "coś" to chyba jałowiec rozesłany Nana, ale pewności nie mam, równie dobrze może to być..cyprys ;:131 Może ktoś mądrzejszy się wypowie, bo ja zwykle iglaki kupuję na zasadzie..."ooo, jaki ładny słodziak na pniu!To ja... poproszę :D " :;230
Francesca, z tym żółtym kolorem w ogrodzie to już coś podziałałam..nie mogłam oprzeć się róży nostalgicznej Sahara ale dosadziłam jej błękitnego clemka Violet Bluish i Sikorskiego dla kontrastu i równowagi w ogrodzie ;:170
Francesca pisze:Ja bardzo przepraszam a co to za powojnik Twoim zdaniem jest? 8-)
yyyyy..Hagley Hybrid? ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, ja pierwszy raz się ujawniłam, ale w wątku bywałam nie raz. :oops:
Z nazwami też mam problem, bo też tak kupuję i to nie tylko iglaki. Ostatnio zastanawiam się, bo posadziłam obok siebie edenkę i first lady, i co zapomniałam która jest która. :;230 Cały czas tak mam,kupuję, sadzę i zapominam co to jest.Wstyd później zdjęcie wstawić.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Heidi piękna i do tego pachnąca ;:oj
Wąchałaś Kasiu? :wink:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

I znów piękne foteczki ;:138
Tak Kasiu byłam na zjeżdzie w Sulejowie i nawet razem z Wami śpiewałam :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kasiek Heidi z Szalwia, to bardzo dobry zestaw. Ja musze chyba do mme Isaac tez dosadzic cos w tym kolorze. One maja taki dosc ciemny intensywny amarantowy kolor i dosadzilam jasno rozowe Orliki ale to nie trafione jest. Moglam wsadzic tam ciemny fiolet ktore mam na koncu rabaty, bo ten roz jest mdly troche.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasik, wszystko bez wyjątku mi się u Ciebie podoba ;:167 Potrafisz w taki sposób pokazać swoją rzeczywistość, że kojarzy mi się z niezwykłą wręcz delikatnością, ażurowością roślin i ozdób im towarzyszącym, przepięknym, nie krzykliwym doborem barw, ogromną elegancją, tworzoną jakby od niechcenia, z takim wyczuciem... Patrzyłam z przyjemnością na Twoje fotki z Sulejowa - Twój obraz to wypisz-wymaluj Twój ogród, jeśli wiesz, co mam na myśli :)

Heidi strasznie mi się podoba... czy to jej pierwszy sezon u Ciebie?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

robaczek_Poznan pisze: Powojniki kwitną w różnym czasie, może masz odmiany kwitnące latem? Teraz kwitną majowe, a jakie masz u siebie?
Kasiu musiałabym poszukać ściągi, bo z pamięci, to już się tak nie da :lol:
ale mam m.in. pokazywane przez ciebie Dzieci Warszawy czy Violet Bluish :?
Nie powiem zimę przeżyły i nawet liście mają, ale gdzie te kwiaty ?!
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Piękne kompozycje podziwiam wciąż od nowa i ciągle coś nowego odkrywam. Masz takie jasne donice trzy na jednej podstawce z niebieskimi kwiatkami. Ślicznie to wygląda, jakie kwiatuszki wsadzałaś?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie już chyba nie mam Heidi - chyba, że jeszcze się jedna uratowała. Ma przepiękne kwiaty ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć Robaczku :wit
Niezmiennie piękny jest Twój ogród, no i masz niezwykłą rękę do powojników ;:180 , tylko pozazdrościć :!: Ciekawa jestem, czy masz problem z bruzdownicą pędówką ? To taki wredny robal (gąsieniczka), który sadowi się w młodym pędzie róży i powoduje, że pęd zasycha i smętnie zwisa. Ponoć nie ma na niego siły chemicznej, trzeba porażone pędy obrywać do zdrowego miejsca. W ten sposób straciłam wiele pąków swoich róż :evil: Znasz coś takiego?

Pozdrowienia z Pruszcza Gdańskiego, gdzie panuje piękna bezchmurna pogoda i.... katastrofalna susza -Jagoda
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, bardzo mi miło, że zdecydowałaś się na wpis - miło mi Cię poznać! Widzę, że założyłaś już swój wątek, wspaniale ;:138 Działeczka już ładnie zagospodarowana, włożyliście z M bardzo dużo pracy żeby doprowadzić ją z nieużytku do takiego efektu ;:180 Więcej napiszę u Ciebie!
Aniu, Heidi faktycznie piękna - dotychczas podziwiałam ją w katalogach, ale na żywo równie oszałamiająca..zapach..hmm..mało wyczuwalny..może musi się bardziej otworzyć? ;:173 Ale ten kolor... ;:170

Obrazek Obrazek Obrazek

Fragola ;:196 tak właśnie sobie przypominam, ale wpadasz do mnie tak incognito i nie byłam pewna :;230
Jule, szałwia rośnie po prawej stronie, a przed samą Heidi lawenda, jej prywatny anty-mszycowy ochroniarz 8-) Poza tym dosadziłam tam delospermę różową, ma intensywny kolor i powinna pasować. A może - dosadź Issacowi barbulę albo mini-budlejkę 'Blue Chip'? Szałwia albo heliotrop też powinny pasować :uszy
Aguś, czytasz ze mnie jak z otwartej książki ;:171 dziękuję za wszystkie komplementy, jesteś kochana ;:196
Heidi była posadzona jesienią, dobrze przezimowała i choć okazem zdrowia pewnie nie jest..na razie (tfu,tfu..) ma się dobrze ;:333 ps. raczej unikałam zjazdowych paparazzi, ale pamiętam u kogoś fotki zrobione jak zobaczyłam Margo :D Pomijam wytrzeszcz oczu i kłów :;230 ale ta radość ze spotkania biła z każdej foty ;:oj Szkoda, że Cię nie było Aga, powtarzam się, ale chciałabym Was wszystkich poznać live.
Iwonko, Dzieci Warszawy już jak sie okazało nimi nie są, kolejna pomyłka sprzedawcy ;:124 Poza tym sadzone były wiosną, więc na bank pędzone w tunelu. Violet Bluish rośnie u mnie już 3 lata i zawsze startował bez problemu, doczekasz się kwiatów, na pewno ;:168
April, dziękuję, to donice z ceramiki szamotowej, przyjęłam ten jeden materiał na taras, żeby nie pstrokacić już bardziej niż jest... ;:224 W największej donicy jest Passiflora, a poniżej lobelia.
Monia, byłoby szkoda takiej straty...może się uratowała? U mnie wiele róż cięłam nad ziemią i już wyrosły bardzo ładne..Trzymam za Twoją kciuki Monia!
Jagódko, dziękuję za odwiedziny! już niestety wiem co to za paskuda ta bruzdownica...plagi nie widać, ale mocno się przyglądam :evil: U nas też susza, ogród podlewam codziennie...ale nie marudzę, z pogodą zawsze może być gorzej.. ;:224 Pozdrowionka :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro o różach mowa..zrobiłam mały przegląd inwentarza i wygląda to tak:

Martha - róża burbońska, sadzona jesienią, z Rosarium. Ma za zadanie zarosnąć ogrodzenie....zmarzła do kopczyka, ale ładnie odbija i już ma pączki ;:173

Obrazek

First Lady - rośnie przy ogrodzeniu, na wygwizdowie i radzi sobie dobrze ;:333 Również sadzona jesienią, z Rosarium

Obrazek Obrazek Obrazek

History - sadzona w maju 2011, krzaczek z Rosarium. Chorowała w ubiegłym roku, łapała plamistość, marudna. Teraz startuje i chociaż okazem zdrowia nie jest, zaczyna kwitnąć i jest słodka...zobaczymy jak długo.. ;:224

Obrazek Obrazek

Senteur Royale - sadzona wiosną, z Rosarium. Rośnie na powiększonej rabacie przy tarasie, więc lampa od południa. Obok posadziłam Aphrodite, a na drugim planie Louis Odier i Boule de Neige

Obrazek

Różowa NN z bialym brzegiem - 2-latka, zimuje bez okrycia, nawet kopca nie dostała, za nic nie chce paść :;230 Obok Rośnie Octavia Hill - oby była równie wytrwała ;:172

Obrazek

Nostalgia ;:167 - moja ulubienica, pierwsza róża w ogrodzie. Bezobsługowa, 2 sezony bez oprysków, kopca ani szczególnej troski..tylko "ochy i achy", od których zaczęło się to różane szaleństwo ;:173

Obrazek

Rosarium Uetersen ;:167 - zapowiada się fenomenalnie. Sadzonka od Ewy/Gloriadei, posadzona..w marcu ;:oj Ma mnóstwo pędów i dziesiątki pączków :tan Docelowo ma za zadanie wspiąć się na parawan..jak myślicie, poradzi sobie? :uszy

ObrazekObrazek Obrazek

Charles Austin - bidulka połamana przez zbójów-robotników ;:124 wykazuje wielką wolę życia..i żyje! :tan

Obrazek Obrazek

Róże przy ścieżce też rosną jak na drożdżach - wszystkie sadzonki od Ewy/Gloriadei.
Na pierwszej rabatce rośnie The Fairy

ObrazekObrazek
Obrazek

Na drugiej - Aspirine Rose & White Kent

Obrazek Obrazek

Na trzeciej - Heidetraum

Obrazek Obrazek

I żeby nie było tak zupełnie monotematycznie.. powojniki - Asao & B. Bride ;:224

Obrazek Obrazek

Jaśminowce powinny zakwitnąć w tym tygodniu ;:173

Obrazek Obrazek

Karmnik ościsty & piaskownica na ścieżce

ObrazekObrazek

Laurencja

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo u ciebie różankowo Kasiek ;:oj Ja właśnie nabyłam miniaturkę Peach Clementine do donicy i bacznie się przyglądam mojej First lady, słabiutka bardzo....Chciałabym móc podziwiać jej kwiaty....No cóż może będę musiała pocieszyć się twoimi....
Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”