Violu, dzięki za info. Zatem za 2-3 lata trzeba będzie dzielić. Tylko, czy będę pamiętała?
To taki szmat czasu
Monia, dzięki za miłe słowa, ale gdzie tam moim to Twoich
Irysy goszczą u mnie pierwszy rok. I jestem jak na razie zadowolona. Nie przeszkadza mi, że mogą być te pospolite, bo do tej pory żadnego nie miałam. Zakwitły jak na razie 2 duże, kilka w tym roku nie będzie kwitło.
Może w przyszłym roku Najbardziej cieszę się z tych miniaturowych.
Kasiu, zakwitła róża, która przezimowała najgorzej. Raptem 2 patyczki, ale za to jakie wigorne.
Już niedługo będzie kwitła Comte de Chambord. Ma dużo pąków. Już nie mogę doczekać się tego zapachu
Tylko, że posadziłam ją daleko od nosa
Adrianno, moje róże są w niezłej kondycji. Tylko 2 mi nie przezimowały. 2 odbijają od korzenia. Ładnie jak na 54 róże
U mnie największą plagą są mszyce i skoczki. Na razie nie pryskam. Mszyce zdejmuję ręcznie, a skoczki staram się łapać.
Józku, ale masz krzaczory
Moje są mizerne w porównaniu z Twoimi. Chyba mój piach im nie służy.
Aniu, sezon rozpoczęłam
Gosiu, u mnie chyba im niezbyt dobrze. Natomiast mogę podesłąć Ci jakieś siewki. Odkryłam niedawno.
Tajeczko, ja w sumie też cięłam nisko, ale nie tylko ze względu na zimę. Lubię niskie róże. Mam jedną, która u mnie nadal nie ma pąków. I to już 2 rok. Nie ma pojęcia co jej może być.
A różaneczki to bliźniaki, ale nie jednojajeczne
Są podobne, ale to różne odmiany
Ewa, u mnie dzisiaj padało
Ja na swoje pachnidło czekam. To Comte de Chambord. Już lada gwizdek.
Jola, nie mam pojęcia, czy orliki u Ciebie wytrzymają. Chyba musisz wypróbować na własnej skórze i nie zrażać się po pierwszej nieudanej próbie. Ja tak mam prawie ze wszystkimi roślinami. Bo jeśli w jednej części ogrodu nie chcą rosnąc, to w drugiej radzą sobie bardzo dobrze. Tak samo mam z tawułkami, jeżówkami i innymi.
Anetko, jesteś bardzo miła
O Gruss an Aachen niewiele mogę powiedzieć, bo mam ją pierwszy sezon. Jak na razie przezimowała najsłabiej, ale jako pierwsza zakwitła, choć ma tylko 2 gałązki. Podżera ją skoczek, a nie mam kiedy opryskać.
Rozpoczął kwitnienie kolejny powojnik
Warszawska Nike
A ten rh już przekwitł