mmaryla trochę się bałam kupując bellę bo u mnie jest suche powietrze ale na szczęście nie gubi liści i sporo urosła

.
W korytku gdy sadziłam to miałam po 1 badylku a teraz się wypełniło. Zielone paciorki też mnie urzekły a nie są trudne w hodowli
Filigranowa27 bella nie zmieści się na parapet

ale słoneczko przyświeca jej bo kwietnik stoi blisko okna zachodniego, a i tak co chwilę coś zmieniam , przestawiam

żeby jakoś to wszystko pięknie wyglądało. Na szczęście część kwiatów poszła do ogrodu i mam trochę luzu.
jola1313 to gratuluję kwitnienia, ja jeszcze czekam

Co do sukulentów to zawsze marzyła mi się wielka misa ale potem to przemyślałam że korytko mniej miejsca zajmuje i lepiej ziemia przesycha bo jest mniejsze a sukulenty dużo wilgoci nie lubią
kociara dziękuję, przekażę belli życzenia może szybciej zakwitnie

Ostatnio przybyło mi kilka hojek ale dopiero ukorzeniam, to pokażę dopiero jak puszczą korzenie
takhisis ta monsterka nie lubi dużo światła. U mnie dobrze rosła na północnym parapecie, a teraz na kwietniku, tylko bardziej z tyłu gdzie słonko nie świeci jej bezpośrednio. Liście ma już malutkie z dziurami, a może masz inną odmianę?
justus27 zachęcam, nie ma z nimi problemu
Jakiś czas temu robiłam wysiewy nasion, urosło mi coś takiego , chyba było razem w paczce, co to może być czy to chwast? Bo to raczej nie Budleja Dawida i nie bawełna