Mój ogródek-Ina
Witam.
Pierwszy raz jestem u Ciebie, ale muszę przyznać, że wielkopolska to jednak cieplejszy region
od centrum, jak porównuje wielkość roślin i daty.
Moje lilie dopiero wychodzą mają oko 2 cm, a w liściach tulipanów ledwo widać pąki.
Twoja wiosna o wiele bardziej mi się podoba.
Pozdrawiam, Krzysztof.
Pierwszy raz jestem u Ciebie, ale muszę przyznać, że wielkopolska to jednak cieplejszy region
od centrum, jak porównuje wielkość roślin i daty.
Moje lilie dopiero wychodzą mają oko 2 cm, a w liściach tulipanów ledwo widać pąki.
Twoja wiosna o wiele bardziej mi się podoba.
Pozdrawiam, Krzysztof.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Inusiu jakie masz śliczne "wykąpane" kwiatuszki!
A do mnie dopiero nieśmiało zagląda wiosna. Kwitną dopiero krokusy i śnieżniki. Pączki tulipanów są ledwo widoczne.
A żonkile rozwijają się dopiero dwa....
Widzisz jaka różnica, ma to też dobre strony, będę mogła cieszyć się kwiatkami kiedy u was już dawno przekwitną
A do mnie dopiero nieśmiało zagląda wiosna. Kwitną dopiero krokusy i śnieżniki. Pączki tulipanów są ledwo widoczne.
A żonkile rozwijają się dopiero dwa....
Widzisz jaka różnica, ma to też dobre strony, będę mogła cieszyć się kwiatkami kiedy u was już dawno przekwitną

Jestem po pierwszym koszeniu trawy
.Nawet sobie nie wyobrażacie jaką mi to przyjemność sprawiło. Nareszcie wiosna i można trochę porobić w ogrodzie.Coraz więcej roślin zakwita i jest na czym oko zawiesić
Nie mogłam wytrzymać i już posadziłam kwiaty typowo letnie. Teraz muszę napisać petycję ,żeby już nie było przymrozków.
Na początek goździki

omieg z szfirkami też kwitnie

begonie też już posadziłam

a to już kompletne szaleństwo
-dalie miniaturowe.Może w ten sposób wystraszę zimę i przymrozki

na koniec fragment rabaty. Krzewuszka i berberys już mają listki.

Na początek goździki

omieg z szfirkami też kwitnie

begonie też już posadziłam

a to już kompletne szaleństwo

na koniec fragment rabaty. Krzewuszka i berberys już mają listki.

Od paru dni jest cudne słoneczko i kwiatki zaczęły szybko się rozwijać.Codziennie coś nowego wychodzi z ziemi a te które są na powierzchni są coraz większe i ładniejsze.Na początek nowa sasanka. Kupiona jako czerwona i taka była w pączku. Po rozwinięciu tak nie do końca jest czerwona

zakwitły pełne narcyzki

tulipany w pąkach a botaniczne w pełnym rozkwicie

zakwitły pełne narcyzki

tulipany w pąkach a botaniczne w pełnym rozkwicie

Marysiu możesz kopiować ile dusza zapragnie
.Dla mnie jest to wielka przyjemność ,jak coś się aż tak bardzo podoba w moim ogrodzie, że chcesz przenieś pomysł do swojego. Ja też podpatruję inne ogrody
Jest coraz cieplej i coraz więcej kwiatów kwitnie.Zacznę od tulipanów.Nie wszystkie już kwitną ,ale te które już są zachwycają mnie swoją urodą.

Jest coraz cieplej i coraz więcej kwiatów kwitnie.Zacznę od tulipanów.Nie wszystkie już kwitną ,ale te które już są zachwycają mnie swoją urodą.