Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/
- Onak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuję Alu za wyczerpujące odpowiedzi co do Bobika - jest po prostu czaderski -i już szaleje za nim! A w życiu się nie spodziewałam, że to mi przyjdzie! Nigdy bym nie pomyślała, że zachcę kiedyś pieskaFleur 78 pisze:Onaczku, nie! Już nie urośnie. Dwuletni pies jest już dorosły...Chociaż nie robi takiego wrażenia...
![]()
![]()
. Ważyłam go kilka dni temu i waży 4,70kg. Myślę, że łatwiej opisać jego wielkość, porównując go do kota. Kot ma krótsze łapki, więc jest nieco niższy, ale ciałko ma potężniejsze i dłuższe... Bobik wygląda przy kocie, jak taka miniaturowa sarenka...
W moim wątku są jakieś jego zdjecia z innymi pieskami (Foksterier, rottweiler, Owczarek belgijski...) i jedno z kelnerem...
Oczywiście jak uda mi się zrobić jeszcze jakieś fajne zdjecia, to wkleję...
![]()
Pytaj dalej...![]()
![]()
![]()
A oto inne zdjęcie "Euphorbe Diamond Frost". Tutaj widać lepiej ... chociaż zdjęcie nie oddaje najlepiej tej lekkości... Przeurocza roślinka..

Co do tego uroczego kwiatka - widziałam kiedyś bardzo podobny u nas w kwiaciarni - z tymże był to okaz na pewno do domu, tak samo - sprawiał wrażenie bardzo lekkiego, uroczy po prostu. Gdzie masz zamiar go posadzić? W którym miejscu swego kątka?

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alutka, róże masz niesamowite, normalny szok
Ale będą cudne zdjęcia 

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21

Takie piękne

Ewuniu (Daisy), masz rację, Janet jest piękna, a reklama Austina zachęcająca... Tyle że takich "ślicznotek" wśród róż jest (niestety/ na szczęście

Beatko, nie, to nie jest roślina pnąca. Tworzy taki mini- krzaczek:

A jest taka... urocza...

Onaczku, Tutaj sprzedają "Euphorbe Diamond Frost" jako roślinę jednoroczną... Podobno jednak, po wykopaniu jej jesienią (przed pierwszymi przymrozkami!!!) , można spróbować ją przechować przez zimę w doniczce...

A jeśli chodzi o pieska, to ... kiedyś tez sobie nie wyobrażałam, żeby mieć w domu psa... A teraz sobie nie wyobrażam, żeby nie mieć...

Grzesiu, Edytko, kochani jesteście, ale na razie, jestem raczej "królową łopaty"

Guciu, zdjecia będą prawdopodobnie cudowne u wszystkich a i tak każdy będzie najbardziej podziwiał swoje własne roślinki... bo tylko te będą pachniały, będą żywe, prawdziwe i wypieszczone własnymi rękami...

Krzysiu, lato jeszcze nie przyszło... ale wiosna w pełni!!! No i oczywiście to teraz właśnie jest najwięcej roboty w ogródku...

Bogusiu, nie zniknęłam; nie zniknęłam...

Dziękuję Wszystkim za odwiedzinki i zamiast dalej gadać, wkleję raczej kilka zdjęć...

Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie kupiła kilku nowych różyczek...

Bobik- łobuziak, przyłapany na gorącym uczynku w trakcie kradzieży rękawiczki...

Ta błękitna "poduszeczka" kwiatków, to małe floksiki w moim ulubionym kolorze, o których kiedyś wspominałam i obiecywałam zdjęcie... na czwartym z kolei zdjeciu, widzicie kwitnace grewillee (kwitną nieprzerwanie od środka zimy- pąki było widać już w grudniu i widać że potrwa to jeszcze dłuuugo!) Pięknie wygląda kontrast krwistej czerwieni kwiatków i soczystej zieleni krzaków! Szkoda, że zdjecia nie oddają całej urody roślin!

Nowo posadzone jesienią tulipany i (na ostatnim zdjęciu) "dzielna" agawa", która przeżyła już u mnie drugą zimę!

Witam.
Alu, to Miesięcznica roczna (Lunaria annua).
Roślina dwuletnia. Wysokość roślin 90-120 cm. Kwitnie: maj-lipiec następnego roku. Roślina doskonała do suchych bukietów!
Warunki uprawy: wysiew w maju-czerwcu wprost do gruntu. Rozstawa 20x30 cm. Nie znosi przesadzania.
Stanowisko: słoneczne lub półcień.
Zastosowanie: na rabaty i do suchych bukietów.
http://campanulka.republika.pl/
Pozdrawiam, Krzysztof
Alu, to Miesięcznica roczna (Lunaria annua).
Roślina dwuletnia. Wysokość roślin 90-120 cm. Kwitnie: maj-lipiec następnego roku. Roślina doskonała do suchych bukietów!
Warunki uprawy: wysiew w maju-czerwcu wprost do gruntu. Rozstawa 20x30 cm. Nie znosi przesadzania.
Stanowisko: słoneczne lub półcień.
Zastosowanie: na rabaty i do suchych bukietów.
http://campanulka.republika.pl/
Pozdrawiam, Krzysztof
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widoki urocze, jak zwykle
Agawa super.....chciałabym, żeby moje były takie śliczne
Bobiczek urwis, zupełnie jak Agat, tylko ten mój czort zaraz wszystko gryzie.....z rękawiczek z reguły pozostają tylko strzępy 

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przyznam się - pochodziłam ok. pół godziny po Twoim ogrodzie, Aluś, i dosłownie żal go opuszczać
. Wszystkie bez wyjątku rośliny są wspaniałe
. Nawet tulipany wyglądają jak róże ;:26 ; zdradzisz ich imiona ?
I lilak już kwitnie , mniam .. i bardzo spodobały mi się grewillee (pierwszy raz je widzę
). A co to te srebrzyste kępki z różowymi pączkami ? Bardzo urokliwe
I jeszcze spytam o ten złociście kwitnący krzew - czy zbliżenie pochodzi z fotki sąsiedniej (obok serduszki) ?
Czy jakieś róże już zaczynają kwitnąć ? Wiesz, że czaimy się na 'specialite de la maison' ;:8
Uściski dla Ciebie i pieszczotki dla Bobiczka

I lilak już kwitnie , mniam .. i bardzo spodobały mi się grewillee (pierwszy raz je widzę

I jeszcze spytam o ten złociście kwitnący krzew - czy zbliżenie pochodzi z fotki sąsiedniej (obok serduszki) ?
Czy jakieś róże już zaczynają kwitnąć ? Wiesz, że czaimy się na 'specialite de la maison' ;:8

Uściski dla Ciebie i pieszczotki dla Bobiczka