Wiejski ogród c.d.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski ogród c.d.
Reniu jak się ma własne gospodarstwo to co chwile coś trzeba kupić , bo padło. Wiesz jak jest!
Marzenko ta moje jest w tunelu , a i tam dwie uschły, i straszne są maleństwa - nie wiem dlaczego. Dlatego zastanawiam się czy coś z tych kwiatuszków będzie. U mnie się chmurzy, ale wiatr intensywnie rozwiewa chmury i pewnie obejdzie się prognozą
Marzenko ta moje jest w tunelu , a i tam dwie uschły, i straszne są maleństwa - nie wiem dlaczego. Dlatego zastanawiam się czy coś z tych kwiatuszków będzie. U mnie się chmurzy, ale wiatr intensywnie rozwiewa chmury i pewnie obejdzie się prognozą
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj wiem, ale w tym maju to już plaga prawdziwa. Tatuś walczy z jedną kosiarką, a druga ...(na śmierć), a Oni nie chcą gwarancji uznać, bo nie była ,,serwisowana".
Cieszą mnie inne sprawy i to mnie trzyma w jakim taki zdrowiu psychicznym
Moja ,,Dziewczyna" ma dobry apetyt i choć jajek juz nie znosi - ewidentnie cieszy się na mój widok (Renata=jedzenie, to pewnie dlatego
)
Bardzo mi się podoba twój irysek i orliki zwłaszcza te białe.
Cieszą mnie inne sprawy i to mnie trzyma w jakim taki zdrowiu psychicznym

Moja ,,Dziewczyna" ma dobry apetyt i choć jajek juz nie znosi - ewidentnie cieszy się na mój widok (Renata=jedzenie, to pewnie dlatego

Bardzo mi się podoba twój irysek i orliki zwłaszcza te białe.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Maska
- Kontakt:
Renatko a nie chcesz sobie dokupić dziewczynek? Moje też jak się zbliżam to pędzą do korytka!
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Miałam więcej, ale teraz nie dokupię, aż nie postawię budynku gospodarczego i kurniczka z prawdziwego zdarzenia. Dziewczyna mieszka w prowizorce i jest narażona na ataki szczurów itp. H broni jej jak może, przed pójściem na rosół też
.
Ona jest naprawdę dzielna (przeżyła nawet bliskie spotkanie z naszą Sonią), ale juz na dożywociu, bo 1 kwietnia skończyła 7 lat.
Twoje na zdjęciu wyglądają ślicznie! Ile masz obecnie sztuk?

Ona jest naprawdę dzielna (przeżyła nawet bliskie spotkanie z naszą Sonią), ale juz na dożywociu, bo 1 kwietnia skończyła 7 lat.
Twoje na zdjęciu wyglądają ślicznie! Ile masz obecnie sztuk?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- Maska
- Kontakt:
6 i więcej nie może być , bo metraż za mały. Też mnie kusi, żeby zbudować kurnik z prawdziwego zdarzenia. Ale to nie takie proste!
Marysiu pierwszy raz widzę okrę śliczne i ozdobne ma kwiatuszki.Ciekawa jestem jak ona smakuje 

-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
tak sobie czytam o tej jedynaczce Renaty i aż mnie korci, żeby choć jedną mieć, ale czy tak się da? Mam nawet nieduży kawałek ziemi pod orzechem włoskim, gdzie rosną mlecze i stokrotki, tylko jeszcze ten kurnik, a może samochód z garażu wyrzucić?, albo dać ich razem
A co do burzy to wczoraj miałam mały wyjazd poza moją mieścinkę i lało po drodze jak tralala, cieszyłam się jak głupia, ale gdy wróciłam to zastałam ten sam suchy beton, tak - u mnie gdy sucho to nie piach tylko beton się robi
do tego ciągle wieje co dodatkowo wysusza ...

A co do burzy to wczoraj miałam mały wyjazd poza moją mieścinkę i lało po drodze jak tralala, cieszyłam się jak głupia, ale gdy wróciłam to zastałam ten sam suchy beton, tak - u mnie gdy sucho to nie piach tylko beton się robi

Śliczna ta okra, ciekawie jak to się je i z czym
Orliki masz cudne - fajnie kontrastują te dwa kolory.

Orliki masz cudne - fajnie kontrastują te dwa kolory.
- Maska
- Kontakt:
Ewuniu , Olgo śliczne kwiatuszki ale tylko jednodniowe, w przeciwnym razie mogłaby robić za roślinkę ozdobną. A smak kleisty i tak w kuchni arabskiej dominują ich przyprawy. Jak będzie trochę owocków to ugotuję coś orientalnego i Wam opowiem
Sylwio kombinuj, kombinuj, a skończysz tak jak my z kurami, bo jedna to mało smutno jej będzie. Ciekawa jestem czy dziewczynka Renatki znosi jeszcze czasem jakieś jajko.
Sylwio kombinuj, kombinuj, a skończysz tak jak my z kurami, bo jedna to mało smutno jej będzie. Ciekawa jestem czy dziewczynka Renatki znosi jeszcze czasem jakieś jajko.
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Też bym kurki chciała... i kozę... eM by ją doił, a ja bym sery robila

Wyjeżdżając z wizytą albo na wczasy, mała przyczepka i hajda

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Marysiu melduję jeden orlik trzyma formę... 

Znajomi z Poznania mieli działkę nad morzem. Na wakacje zabierali ze sobą swoje 3 nioski.. Nie martwili się, że w Poznaniu by były bez opieki, a nad morzem codziennie wnuki jadły jajka prosto z d...i.Helios pisze:![]()
Też bym kurki chciała... i kozę... eM by ją doił, a ja bym sery robila![]()
Wyjeżdżając z wizytą albo na wczasy, mała przyczepka i hajda
Tak było naprawdę 40 lat temu.
--------------------------------------
ciocia Dorota
ciocia Dorota
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
ileż już stron się zapełniło w nowym wątku
ależ ja mam zaległości 

- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, wpadam dziś z moją
, za oknem słońce, na niebie ani jednej chmurki.
Nie dajmy się upałom, dla ochłody
i do... pracy.
Udanego dnia

Nie dajmy się upałom, dla ochłody

Udanego dnia

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Zaglądam, a właścicielki nie ma, pewnie woli towarzystwo swoich kurek
.