Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Post »

Moja znajoma taką woda podlewa paprocie w domu a ma cudne. Pewnie i ja spróbuję. :D
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

ilona2715ja wokół clematisów rozsypuję skorupki od jajek ,po prostu skorupki zostawiam aby wyschły a potem ucieram je kulką w makutrze -trochę pracochłonne ale daje efekty :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ja myślę, ze klemki od pana Marczyńskiego możesz spokojnie posadzić; są już w wielu sklepach równie rozwinięte; na pewno są zahartowane (podejrzewam, że są zabrane z zewnątrz). Ewentualnie jutro postaw je na dzień na dwór a pojutrze posadź.
ilona2715 pisze:Agatko ten czerwony to Solidarność
Żeby on był taki czerwony jak na zdjęciu... :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Marzenko właśnie o to chodzi, żeby tego bałaganu od skorupek nie było i roboty przy okazji też mniej, skorupki w zasadzie się nie rozkładają, nawet jak je się zakopie to "wyłażą", a tak wieczorem zaleję skorupki na drugi dzień podleję i spokój.

Agatko, te trzy dni w domu przy otwartych przez cały dzień drzwiach tarasowych na pewno im nie zaszkodzi, fakt nie mogę się doczekać kiedy je posadzę, ale po pracy nie bardzo mi się też chce wracam ostatnio "wypompowana" :( . Poza tym podobno dziś ma być dość zimna noc więc wtargałam wszystkie dalie, datury, kanny, begonie i inne z powrotem do domu, moja synowa okryła nawet hortensję, łudzę się jednak, że tak źle, to aż nie będzie, bo mieczyki już też wyszły a ich nie okryłam ;:223
Solidarność to clematis bordowy, ale wcale bym się nie pogniewała gdyby był czerwony :;230
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Była wczoraj przykryć roślinki i mój sadziec wreszcie się pokazał, cieszę się że mu nic nie zrobiłam i się wreszcie zdecydował :tan
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

To aż dziwne,że w moim ogrodzie nie ma ani jednej sztuki.
Clematisy są takie śliczne, muszę to naprawić.
Chciałabym jakiegoś pełnego niebieskiego na słoneczne miejsce hmmm.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, bardzo się cieszę, że sadzieć ruszył :heja
Sara wysłałam Ci pw odnośnie clematisów, ale to już wiesz :;230

Agatko chyba jednak dobrze zrobiłam, że tych clematisów nie wsadziłam, wychodzę dziś rano do pracy, wsiadam do samochodu, patrzę i własnym oczom nie wierzę, muszę wysiąć i skrobać szyby ;:223 masakra. Cały dzień w pracy siedziałam jak na szpilkach, bo obejrzeć roślinki i ocenić straty mogłam dopiero po powrocie, póki co ich nie widzę, ale tak naprawdę to chyba okaże się na dniach, najbardziej boję się o odmianowe mieczyki, które już wylazły z ziemi, a nie zdążyłam ich okryć. Naszczęście wszystkie dalie, datury, kanny, begonie i inne w doniczkach zdążyłam wtachać z tarasu do domu, teraz w salonie mam oranżerię :;230, ale jutro i w niedzielę wielkie sadzenie, koniec z bałaganem wszystko idzie do ziemi. Coś mi się wydaje, że zabraknie mi czasu, bo troszkę się tego nazbierało :tan a jeszcze jutro jadę do pracy ;:223 więc prędzej jak o 15.00 nie zacznę niestety ;:160.

I porcja kolejnych zdjęć

młody Gibraltar wreszcie pokazał swoje czerwone kwiatuszki (zdjęcie nie oddaje rzeczywistego koloru) i orliki część już przekwitła a ja jakoś nie zdążyłam ich uwiecznić
Obrazek Obrazek

jedna z hortensji bukietowych
Obrazek

wspomniane wyżej mieczyki, zdjęcie zrobione już po przymrozkach, wyglądaja na razie dobrze i mam nadzieję, że nic im nie jest
Obrazek

serduszka biała, której większość gałązek połamała szalejąca burza, na drugim kwitnące truskawki
Obrazek Obrazek

a tu moje, no właśnie jak to nazwać (skoro jest hostowisko) to może piwonisko :;230, pojedyńcze ich kępki rosną też sobie w innych miejscach
Obrazek

i pierwsza kwitnąca (majowa)
Obrazek

nadal kwitnące tulipany i azalia Schneegold (bardzo podoba mi się to zestawienie kolorystyczne) oraz czerwona krzewuszka, zeszłoroczny nabytek
Obrazek Obrazek

zaczyna też wieczornik damski jego kwiaty wydają mi się troszkę podobne do floksa i pączek clematisa Multi Blue
Obrazek Obrazek

różo liliowisko
Obrazek

zmarznięty peris, dał radę :tan jutro przytnę te suche badyle
Obrazek

i ostatnie na dzisiaj jakiś clematis albo wiciokrzew dostałam go w zeszłym roku, ale nie pamiętam co ;:223jak macie jakieś sugestie to poproszę
Obrazek
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Oj!! Ilonko ja miło popatrzeć na te kwitnące roślinki. Napawam się ich pięknem.

Na moje będę musiał jeszcze poczekać....
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyleciałam do Ciebie żeby zostawić ślad, bo zazwyczaj tylko podglądałam :oops: Ależ kolorowo u Ciebie. Kilka dni temu dostałam duże sadzonki piwoni od koleżanki, szkoda, że nie doczekam się w tym roku kwitnienia ;:145 Pozostają mi widoki m.in z Twojego ogrodu
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrek fakt, że troszkę to trwa zanim roślinki się tak porządnie rozrosną, ale niedługo wspomnisz moje słowa "kiedy to zdążyło tak urosnąć?" Jeszcze niedawno sama tak mówiłam, a teraz czasami patrzę i własnym oczom nie wierzę, chociaż troszkę jeszcze przede mną, ale teraz w zasadzie to tylko kosmetyka.

Lulka fajnie, że wpadłaś z piwoniami to ponoć jest tak, że żeby zakwitły w następnym roku należy przesadzać je w sierpniu, nie wiem ile w tym prady, ale póki co zawsze tak robiłam i zawsze kwitły. W tym roku zamówiłam dwie sztuki w lutym, a wsadziłam do ziemi zaraz jak ziemi rozmarzła, potem dostałam jeszcze jedną miesiąc temu i wiesz co wygląda mi na to, że dwie z tych trzech ma po pączku, sama jestem ciekawa czy dadzą radę się rozwinąć, bo te piwonie są w zasadzie miniaturowe jeszcze :;230

Ostatnio brakuje mi czasu na zdjęcia i ich wklejanie, bo ciągla coś "wsadzam" do ziemi, a moję parapety szczupleją w oczach :;230 , mam nadzieję, że dziś uda mi się to skończyć, a potem czeka mnie sprzątanie w domu, póki co czekam, (popijając piwko z sokiem malinowym) aż troszkę zelży słońce więc wykorzystując ten moment troszkę nowych zdjeć.

posadziłam dalie, które do tej pory rosły w domu w doniczkach (jedna ma nawet pączki) powiesiłam też koszyki z begoniami zwisającymi (w zeszłym roku nie bardzo się to sprawdziło, więc zobaczymy)
Obrazek Obrazek

posadzony w sobotę clematis Isago i własne surfinie, jak wyszły na dwór zaczęły szaleć
Obrazek Obrazek

czyż ta kuleczka nie jest urocza
Obrazek

i takie ogólne z tarwą do koszenia :;230
Obrazek

zaraz lecę wsadzić pelargonię w tę kamionkę
Obrazek
Awatar użytkownika
elorek
50p
50p
Od: 4 kwie 2012, o 19:48

Post »

Ilonko, masz rację kuleczka jest urocza :D
pozdrawiam, Magda
Między domem a pracą są małe zakamarki szczęścia.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Podobają mi się kosze wiklinowe na murze - super.
Ale większe wrażenie zrobiła na mnie kępa host na ostatnim zdjęciu, po prostu rewelacja ;:oj !
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ilonko :wit
Bardzo podobają mi się Twoje clemkowe zakupy ;:215 Już się nie mogę doczekać tych pięknych kwiatów ;:oj Isago cudny, reszta też posadzona przy kratkach? Rododendrony i azalie - obłędne ;:180 Fantastica już zapisana ;:333
Serio miałaś przymrozek? niemożliwe ;:202 u mnie ciepło...a dzisiaj - upalnie ;:3
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Śliczne clematisy,widzę dużo zmian u Ciebie w ogrodzie,chyba zmniejszyłaś trawnik?Bardzo ciekawie wyglądają róże z liliami,a jak zakwitną ,to dopiero będzie widok.Jednak Twoja hosta powala wielkością. ;:63
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ale wielka Hakurowa kula w tle ;:oj Bardzo lubię te drzewka, u mnie dopiero się zagęszcza, ale i tak już widać postępy :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”