Doniczkowe joli1313 cz.1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe joli1313 :)

Post »

Oj tak ,masz rację na zamartwianie sie zimą mamy jeszcze sporo czasu ;:224 :;230
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Kurcze,ale żeście się rozgadały ;:oj

[quote="heliofitka"]Najbardziej spodobał mi się skrętnik, bo nie mam i chyba mieć nie będę, bo uśmiercam każdy oferowany listek
Za ślimaki dziękuję, bo swoich mam pod dostatkiem choć te z "domkiem na grzbiecie" są bardzo fotogeniczne

Ja dostaję sadzonki skrętników.Z liśćmi jeszcze wcześniej nie próbowałam,ale zaczynam ;:108
A te wielkoludy ślimaki-wynoszę na dalej od odródka,bo jak mi się rozmnożą to z ogródeczka zostanie ser z dziurami ;:224

Takhisis ;:196 ,dziękuję za miłe słowa.Ale to zasługa Doroty,że mój skrętnik tak zakwitł ;:108

tesia39, ;:196 .Gdyby Twoje skrętniki miały za dużo liści... ;:224 :;230

rapunzel,ale na szczęście część z parapetowców powędruje do piwnicy na zimę ;:224 ,np hipeastra,fuksje i achimenesy ;:108

mmaryla ;:196 .Zakwitnie.czekam na zdjęcia Twojego skrętnika.Ja mam jeszcze 4 z pączkami,od izabeli14 ;:196 :heja

Izabela14 z forum nie rezygnuję,chyba,że za długi mi zarekwirują komputer ;:224
A,że kasy malutko,to będę ograniczać się do wymiany,bądź darowizn ;:224 .Może są jeszcze na świecie tacy dobrzy ludzie jak Ty :lol:

Hm,a ja jak ganiam te wredne muchy,to tęsknię za zimą ;:224 .Chmary mi oblazły komputer.No i od 5ej spać nie dają :evil:
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,klapka w dłonie i do dzieła :;230
Nie narzekaj,nie narzekaj--masz takie piękne kwiaty w ogrodzie,a w zimie czym bedziesz cieszyć swoje oczęta?
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taka jestem zwykle umęczona,że mi się nie chce ganiać tych much :roll: :oops: .A rano żałuję ;:224 :;230
muszę kupić smarowidło na nie ;:224
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smarowidło :?: :shock:
Proszę o podpowiedź,może sama skorzystam ;:224
poszukuję ,sprzedam
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne skrętniczki.
Kanny zwolniły miejsce mi na parapetach to wrócą kwiatki z wygnania. :)
Dzięki za pamięć. ;:196
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, znam ten ból, kiedy brak kasy, a jest chęć na nowości. Jakiś czas temu pożyczyłam pieniądze ze skarbonki dziecka, żeby kupić scindapsusa pictusa na targu. :lol: Oczywiście na drugi dzień oddałam. :)
Na szczęście możemy się tu dogadać i wymienić, więc jedyne koszty to przesyłka. :tan
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51

Post »

Jolu bardzo miło tu u Ciebie, rozgadały się przekupy :;230 Ja niestety jestem bardzo nieśmiała i raczej siedzę cicho. Piękny skrętniczek ;:138 Przepis na sos też sobie spisałam i zrobię na bank. Cyknij foto twojego pola pomidorów na pewno wygląda niesamowicie. Moje pomidorki też posadziłam do gruntu (mam bawole serce) i 4 szt do doniczek na ganku- to taki eksperyment będzie czy zaraza je nie strawi :;230 i zbierz nasionka najsmaczniejszych a na pewno się po nie zgłoszę :D
Ps. jakby kto nie miał gdzie fuksji przechować przez zimę to chętnie przechowam a przy okazji kilka szczepek capnę ;:224
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Joluś normalnie mi życie uratowałaś tym przepisem na sosik!
Mój M. zobaczył zapisany plik na pulpicie jego kochanego komputera i się pyta:
- A co to?
- Przepis na sosik słodko-kwaśny
- A skąd?
- Z forum ogrodniczego
- No, to chociaż będzie z tego twojego siedzenia przy kompie jakiś pożytek poza tą dżunglą w domu. Kiedy to ugotujesz?
:;230 :;230
Burza przeszła bokiem, forum ma całkowitą aprobatę mojego szanownego M. tym bardziej że sobote spędził na drabinie bo wieszał mi linki do tunbergii na balkonie i mruczał pod nosem "Kto jej kazał to zielsko tak wysoko wieszać..." :;230 :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona ;:196

rapunzel tak,to prawda.Fajne są te wymiany i zawsze jakaś niespodzianka się trafi gratis :wink:

Misiaczka,witaj u mnie :wit
Ta nieśmiałość szybko Ci przejdzie,jak pobędziesz z nami :lol: .Ja też myślałam,że jestem nieśmiała ;:131
To cieszę się,że i Tobie przepisik się przyda.
Fotkę zbiorową dla pomidorów zrobię,ale jak trochę już podrosną,bo teraz z daleka,to widać będzie tylko patyki :;230
Zaraza znajdzie Twoje pomidory i na ganku,nie martw się ;:224 :;230 .
Ja w tym roku muszę pilnować bardzo tej zarazy.Bo szkoda tych pomidorów.Naprawdę rarytasy będą wśród nich.Nasionka będę zbierać,ale są gusta co do smaku.Co smakuje mnie-nie koniecznie musi Tobie.No i poza tym różne miejsca Polski to i ziemia inna i różne warunki uprawy.To może być inny smak.
Ale przypomnij się na jesieni,jeśli będę miała,to dam Ci nasionek.A w dziale warzywnym była w zimę ''akcja wymiany nasion'' i stamtąd mam te nasiona.Może i w tą zimę będzie.Polecam bardzo ;:108

Co do fuksji,to dziś podkradłam 2 szczepki.mam nadzieję,że odżyją w wodzie.
Misiaczko,też na jesień się przypomnij.A może i wcześniej coś tam będę miała.Mogę zrobić trochę sadzonek ;:173.Ale albo do wymiany za coś innego,albo za zwrot kosztów ;:131 przesyłki.sytuacja materialna marna ostatnio ;:219

Pozdrawiam wszystkich i przepraszam,że nie odwiedzam Waszych wątków,ale prace polowe mnie wciągnęły :roll: ,ciągle jestem do ''tyłu''.Pielenia i siania full,a ja z tymi brzdącami nie mogę robić tyle ile bym chciała.A do pilnowania chętnych nie ma :evil: ;:223 .

Teściowa,może i nie taka zła,ale wiadomo-''łaska pańska na pstrym koniu jeździ''.Wolę nie prosić.

Miłego dnia i deszczu życzę ;:196 :wit

Niunia :;230 ale mnie rozbawiłaś!To muszę więcej wypróbowanych przepisów poszukać :;230 .Będziesz miała nakaz siedzenia na forum :;230 .Może na żeberka w pomidorach? ,żebyś się mężowi przypodobała.

Zapomniałam się pochwalić,że kupiłam dziś w Biedr.półkę.teraz czekam tylko aż mi mąż zamontuje.Nie był zachwycony,że kwiatki będą na niej i że musi kołki wkręcić w ścianę,żeby ciężar utrzymała.
Półka była tania,bo z płyty meblowej.Ale nie chciałam czekać ''rok'',aż mi M. zrobi drewnianą.Bo inne roboty ma w planie .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, oj to czekanie na wszystko, co m ma zrobić jest wykańczające. Na swoją skrzynię czekałam od polowy sierpnia do początku grudnia, a zrobił chyba tylko dlatego, ze mu na okrągło wierciłam dziurę w brzuchu.
Niunia, ubawił mnie ten dialog. :lol:
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Jolu, ten problem z muchami u mnie taki sam... Wycwaniłam się i kupiłam taką paletkę z prądem, muchy padają jak porażone ;:130 A ile zabawy przy tym ;:oj
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rapunzel,m.mnie zaskoczył i posklejał i skręcił półkę w garażu już dziś ;:oj .Niebywałe ;:224 :;230 .No ale pewnie swoje jeszcze tam odleży :wink:

Karolina a ile zapłaciłaś za to urządzenie?kupiłabym dzieciom-niechby sobie ganiały te muchy ;:224 :;230.
Dziś kupiłam smarowidło,m.właśnie zły chodzi i smaruje :roll: .Mam nadzieję,że pomoże ;:108 .
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Chyba z 15zł... Ale to nie dla dzieci bo mocno kopie ;:185 Co najwyżej Jolu to zabawka dla Ciebie :tan Męża mogłabyś z tym ganiać ;:oj
http://www.youtube.com/watch?v=H86L6WwQ7eE
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To cena w miarę,szkoda że dzieciom nie bardzo ;:224
Ciekawe co by m.na to gdybym go poganiała ;:224 :;230
:wit