A za płotem mieliśmy towarzystwo żurawi i łani

Jakie odległości?
  Jakie odległości? 

Dziś 1 skrzynka spreparowana i coś posadzone. Ale reszta???? Nie miała baba kłopotu - posiała dynie
  Dziś 1 skrzynka spreparowana i coś posadzone. Ale reszta???? Nie miała baba kłopotu - posiała dynie  

Między dyniami odległości ok 1 metra, między melonami i cukiniami trochę mniej . Wysadziłam 12 szt dyń , 8 szt cukiń oraz 8 szt melonów.BRZOSKWINKA pisze:Jakie odległości?

Ja swoje dyńki posadziłam dzien wcześniej prze przymrozkami. Zabezpieczyłam je butelkami 5 l i agrowłokniną. Wszystkie przeżyły.
 Ja swoje dyńki posadziłam dzien wcześniej prze przymrozkami. Zabezpieczyłam je butelkami 5 l i agrowłokniną. Wszystkie przeżyły.  Kiedi je zacząć nawożić zakiszonym obornikiem gołębim?
  Kiedi je zacząć nawożić zakiszonym obornikiem gołębim?

i kusi mnie hokkaido, bo właśne dyniowo zadebiutowałam ale posadziłam to co było w sklepie - czyli Ambar i Bambino...
  i kusi mnie hokkaido, bo właśne dyniowo zadebiutowałam ale posadziłam to co było w sklepie - czyli Ambar i Bambino...
 zobaczymy w tym roku jaki efekt
 zobaczymy w tym roku jaki efekt  reszta dyni tam gdzie się dało wcisnąć, 8 sztuk na grządkach w polu, około 10 na podwórku
 reszta dyni tam gdzie się dało wcisnąć, 8 sztuk na grządkach w polu, około 10 na podwórku  teraz tylko czekać na kwiaty
 teraz tylko czekać na kwiaty 

wysadzone  po przymrozkach
 wysadzone  po przymrozkach 

i jakie duże
 i jakie duże  moje mają o jedną parę liści mniej ale widzę, że z dnia na dzień rosną, dziś je czeka kolejna dawka gnojówki
 moje mają o jedną parę liści mniej ale widzę, że z dnia na dzień rosną, dziś je czeka kolejna dawka gnojówki